2018. 06. 18.

2018. legjobban várt megjelenése - 15. kör


A mezőnyt már ismeritek, úgyhogy következhet a szavazás. Akik korábban is velünk tartottak, ismerik a rendszert. A 32 könyv párbajok során küzd meg egymással, és így jutunk el végül a győzteshez. :)

Író: Gayle Callen
Cím: A hamis menyasszony
Sorozat: Felföldi esküvők 1.
Kiadó: HarperCollins
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy békés londoni éjszakán a szép Riona ereiben megfagy a vér: az erkélyen át egy férfi hatol be a hálószobájába! Sikoltani akar, de az idegen a szájára tapasztja a kezét, a hintójába tuszkolja, és magával hurcolja a Skót-felföldre. A lány rettentően dühös, mert hiába próbálja újra meg újra megértetni a széles vállú, vonzó férfival, hogy vele bizony melléfogott, mert nem azt a Catriona Duffot rabolta el, akit szándékában állt. Hugh McCallum egy szavát sem hiszi, és váltig állítja, hogy a családjaik már évekkel ezelőtt egymásnak szánták őket. Hogy meggyőzze a csökönyös Rionát a házasság majdani örömeiről, heves csábításba kezd…
 
Moly.hu várólista: 54
Moly.hu kívánságlista:
57

  
Vélemények:  

"Hű de jó könyv volt, élveztem minden sorát, de olyan hamar elfogyott, pedig olvastam volna még tovább. De hát minden jónak vége szakad egyszer.
Csavaros történelmi romantikus történet volt, ármánnyal, múltbéli sötét titkokkal, mély érzelmekkel, szerelemmel és erotikával. "
~@Lovas_Lajosné_Maráz_Margit (moly.hu)

"Végre újra olvashatunk Skót romantikusat! Nagyon szeretem ezeket a történeteket, már régen nem olvashattam hasonlót. Gayle hozta most is a tőle már megszokott színvonalat."
~@Trice29 (moly.hu) 


Összegzés: A Gayle Callen rajongók mögött ínséges évek vannak, hiszen jó pár éve jelent meg új regény az írónőtől magyarul. De most végre sokan örülhettek. :)


Író: Carlos Ruiz Zafón
Cím: Lelkek labirintusa
Sorozat: Az elfeledett könyvek temetője 4.
Kiadó: Európa
Fülszöveg:

Barcelona, ​ötvenes évek. Daniel Sempere, aki az Elfeledett Könyvek Temetőjében örökbe fogadta A szél árnyéka elárvult példányát, már felnőtt férfi, családapa. Az édesanyja emlékképét elhomályosító sötét titok azonban változatlanul nyomasztja. Hiába kerek az élete, rémálmai vannak.
Az Elfeledett Könyvek Temetője című regényciklus első része, A szél árnyéka 2001-ben jelent meg spanyolul. A sorozat hamar a kortárs irodalom élvonalába került, öt világrészen hódít. További darabjai az Angyali játszma, A mennyország fogságában és a Lelkek labirintusa.
A Lelkek labirintusa az előzményekhez hasonlóan önmagában is megáll, hiszen „egy történetnek nincs se eleje, se vége, csakis bejáratai”. Az elbeszélő mesterien vezet végig bennünket az összes szereplő valamennyi megpróbáltatásán – nemcsak ebben a történetben, hanem az 1900-tól 1992-ig szőtt bonyodalmas história egészében is. Egyetlen fontos szálat sem hagy elvarratlanul. Ezúttal Daniel anyjának fájdalmas titkára is fény derül. A politika nagybani és kicsinyes játszmái, a dráma, a szerelem és a szakadatlan ármánykodás közt pedig a kellő pillanatban megcsillan a komikum: színre lép Fermín Romero de Torres. „Kópé ex machina.”

Carlos Ruiz Zafón Cervantes után világszerte a második legolvasottabb spanyol író. 2014-ben a Penguin Classics kiválasztotta a világirodalom történetének huszonhat klasszikusát (az angol ábécé mindegyik betűjéhez egyet-egyet), és a Z-t A szél árnyéká-nak ítélte. Carlos Ruiz Zafón így Charles Dickens, Jane Austen, Marcel Proust és James Joyce társaságába került.
 
Moly.hu várólista: 64
Moly.hu kívánságlista:
99

  
Vélemények:  

"A sorozatot imádtam, nagyon vártam már a befejező részt!"
~a könyvet nevező

"Nehéz leírnom, mit is érzek, az elmúlt egy hétben az elejétől fogva szép sorban végigolvastam mind a négy könyvet. Hol mosolyogtam, örültem, hol összeszorult a szívem, de féltem, elszomorodtam és dühös is voltam."
~@Vörös_Brigitta (moly.hu)

Összegzés: Egy szép regénysorozat hosszú lezárása ez a történet, az olvasók megkapták a várva várt lezárást.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése