2018. 06. 09.

Az én műfajom Book Tag

Biztos mindenkinek megvan a saját komfortzónája, amit leginkább szeret olvasni, és ha el is hagyjuk, mindig visszatérünk hozzá, a mai book tag erről szól.


1, Mi a kedvenc műfajod?
I: Nagyon szeretem a romantikus történeteket. Hiába javíthatatlan álmodozó vagyok, amikor ilyen műfajú könyvet olvasok mindig elönt egy kellemes boldog érzés, ami miatt mindig nem tudom megunni őket.
P: Huh, ez egy nagyon nehéz kérdés. 2-3 műfaj van, ami tényleg kiemelkedik. Azt hiszem a paranormális romantikus regényeket kell mondanom, mert azok ötvözik másik két kedvencem elemeit, érdekes fantasy világokba csöppenünk sok-sok romantikával.


2, Ki a kedvenc íród ebben a műfajban? 
I: Talán most Colleen Hoover-t mondanám, igazán tud játszani az érzelmeimmel, és csodás szerelmeket ismerhetek meg általa.
P: Nagyon sok kiemelkedő alkotót tudnék írni, egyformán szeretem a munkásságukat, mégis valamiért Kresley Cole szokott leggyakrabban eszembe jutni. 


3, Mi van ebben a műfajban, ami miatt mindig visszatérsz hozzá?
I: Szeretik mindig újabb szerelmi történeteket megismerni, egy picit beleképzelni magam a női főszereplők bőrébe. Újabb könyves álompasival bővíteni a listámat :)
P: Valószínűleg azért, amit az elején is írtam. Számomra egy jó könyvben szükséges a romantika, de imádom a fantasy lényeket is. Ebben nem válogatok, de a vámpírok, vérfarkasok, alakváltók mind a kedvencek közé tartoznak. Ezért szeretek visszatérni, mert itt mindent megkapok. :)


4, Melyik regény volt, ami miatt megszeretted ezt a műfajt?
I: Már nem emlékszem, de a könyvtárban emeltem le először egy történelmi romantikus könyvet, az előtt csak Stephen King-et olvastam. Teljesen magával ragadott, és utána csak faltam a romantikus könyvek különböző fajtáit.
P: J. R. Ward Éjsötét szerető volt az első. Nagynéném ajánlotta, és nem csak a műfajt szerettem meg itt, hanem az olvasás világába is ennek a regénynek köszönhetően vetettem bele magam.


5, Ha legalább egy könyvet ajánlhatnál a kedvenc műfajodban egy nem olvasó személynek, melyiket választanád, hogy ezzel ismerkedjen meg vele, melyik lenne az?
I: Ez nagyon nehéz, de talán most a legújabb kedvencemet az Ezer csókot ajánlanám. Gyönyör érzelmeket találunk benne, nagyon szívhez szóló történet.
P: Ajánlhatnám az én elsőmet is, de a Halhatatlanok alkonyat után sorozat mégis kicsit összetettebb, változatosabb. Igaz, nem az első rész a legjobb, de engem már az is maximálisan meggyőzött és még utána jöttek az újabb és újabb teremtmények.


6, Miért olvasol?
I: Szeretek elvonulni a világ elől, és belefeledkezni egy történetbe. Nem tudom megunni, annyira magával tud ragadni egyes szereplők személyisége, érzelmei. Meg amúgy az életem részének tekintem, ez már csak ilyen :D
P: Imádok minden egyes regénnyel újabb és újabb világba belecsöppenni. Ezért szeret az ember filmeket is nézni, de itt a saját fantáziámra van bízva, hogyan képzeljük el az eseményeket. Az érzékletes leírások és a belső érzelmek átadása jobban lehetővé teszi, hogy átéljük az történetet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése