2018. 06. 14.

BASC és a Fumax kiadó közös dobozza - Unboxing


A könyv nagyon megmozgatta a fantáziánkat mindenképpen szerettük volna megvenni maguknak. A későbbiek folyamán pedig kiderült, hogy a Fumax kiadó és a BASC csapata közösen kialakítanak egy dobozt a könyv mellé. Nagyon tetszett az ötlet, így mi is beneveztünk egy ilyen dobozra.

Spoiler (azok akik várják még a saját dobozukat, és nem szeretnék megtudni mit is rejt, akkor nekik azt tanácsoljuk, hogy ne olvassák tovább a bejegyzést.)

Először a gondos csomagolást szeretném megemlíteni, ismét egy szép nagy dobozban érkezett, amely magában hordozta a kis cuki lajháros kisebb dobozkát. Ez az első ilyen grafikájú dobozom, nekem nagyon tetszik ez a dizájn. A kinyitáskor egy szép bordó papírt vettem először észre amelyre
rá volt fektetve a doboz tartalmát feltáró kis kártya. Nem fordítottam meg most sem, szeretem volna én rájönni miket is rejtettek el nekünk benne. A végén azért elolvastam ám, ami jó döntésnek bizonyult, mert plusz információkat tartalmazott a dobozban lévő ajándékokról.

Jöjjenek a papír alapú ajándékok. A könyvjelző kötelező elem szerintem ilyenkor. Megtalálhatjuk rajta a borítón található hegedűt, a hátulja pedig egy kis szöveget tartalmaz (később kiderült a gyertyával van összeköttetésben. Megtudhatod az itt élő fajok fő tulajdonságait.) Mint minden moly én is gyűjtöm a könyvjelzőket. Lehetett volna kicsit fantáziadúsabb is a választás, mondjuk egy olyan amin a szereplők láthatóak. Kaptunk egy személyes levélkét az Írónőtől, amelynek hátulján magyarul is olvasható a szöveg. Mesél a könyvről, és annak kialakulásáról. Ezek a kis ajándékok teljes mértékben igazodnak a könyv stílusához, még inkább meghozták a kedvem az olvasásához. Tetszik, hogy a színvilág minden elemnél visszaköszön.
A Fandon doboz kedvenc eleme a gyertya volt számomra, nagyon megörültem amikor
itt is találtam egyet. Mint kiderült, én ebben a világban is ember lennék. Az illata tényleg csokis, elsőre kicsit erősnek tűnt, de a további szagolgatás után, már egyre jobban megtetszett. Még nem gyújtottam meg, de kíváncsi vagyok, úgy mennyire lesz intenzív. Azért nem bírtam ki, hogy egy kis csillámport ne kenjek szét a kezemen ^^ Tetszik a fémtartós megoldás, egy újabb elem amely a könyves polcom dísze lesz.

Nem vagyok egy nagy teázós, de ennek nagyon finom az illata. Sloan reggeli frissítője nevét viseli, úgy gondolom gyümölcs teát rejt a belseje. Sőt ez nem is
akármilyen egyszerű tea mert egy Machai kedvence. Akiről azt is megtudhatjuk, hogy szereti a vért. Igazán hátborzongató :D A tea mellett volt egy fekete bögre, ami mint kiderült hőre változtatja a színét, és ha forró folyadékot öntünk bele előjön a mintája. Nagyon örültem neki, mert ilyenem még nincs. :) Megmondom őszintén még nem öntöttem bele semmit, de a fotózás közben feltűnt a mintája, a kis fényfüzér felmelegítette kissé. Erről nem csináltam külön képet, de egy felírat van elrejtve amely "Inkább legyek ember, mint szörnyeteg". Ez is vissza adja a könyv hangulatát. Télen biztos fogom használni, mert ilyen melegben a hideg innivaló élvez nálam előnyt.

Végül pedig egy fekete színű vászonszatyor, aminek a mintája ismét a könyvhöz csatolható. Verity City olvasható rajta, és a város sziluettjében megbújnak a szörnyek.
Szeretem az ilyen szatyrokat, mindig lapul egy a táskámban. Bevásárláskor, mindig jól jön, sőt amikor a futár hozza a csomagjaimat, akkor is ilyenbe szoktam pakolni az új szerzeményeimet.

A végére maradt a könyv, amelyre nagyon kíváncsi vagyok. Már régen olvastam egy jó
kis fantasy-t, reményeim szerint ez az lesz. Egy picit összegeznénk mint is lehet tudni a duológiáról.

A Verity szörnyei duológia első része 2016-ban jelent meg, amit 2017-ben a második követte. Bár mindkettőt ifjúsági fantasy műfajba lehet sorolni az Egy sötétebb mágia, ami mellesleg korábbi alkotás, inkább szól az idősebb korosztálynak is. Történetünk színhelye
egy város, ami kettészakadt. Északon a Harker család, Délen a Flynn család uralkodik. A köztük dúló viszályon túl még szörnyeket is szabadítottak a világra, melyek mások félelmével, húsával és lelkével táplálkoznak. Kate Harker szeretné bebizonyítani apjának, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő, ezért szörnyé akar válni. August Flynn vele ellentétben apjához hasonlóan jószívű szeretne lenni, és védeni az ártatlanokat, szeretne emberré válni. Feladatul kapja, hogy tartsa szemmel Kate-t, de a közös fenyegetés, közös választásra kényszeríti őket: batárok lesznek vagy ellenségek? És ezen múlik a város sorsa is.

Összességeben igazán tetszett :) Szerintem minden illik a könyv témájához. Nem bántam meg, hogy benneveztem rá. Jó volt kicsit betekinteni a rám váró világra, már csak el kell olvasnom ezek után a könyvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése