2018. 06. 13.

Jeaniene Frost: Első ​lobbanás

Író: Jeaniene Frost
Cím: Első lobbanás
Sorozat: Az éjszaka hercege 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 344 oldal
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.

Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.

Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…


„- Én vagyok az egyetlen igazi Vlad. Mindenki más csak irigy hasonmás.”

A sokszor emlegetett paranormális romantikus lázam idején (na jó ez azóta se múlt el, de akkor legyen az elején :D ), találkoztam én is Jeaniene Frost Cat és Bones sorozatával. Ha
kedvencet kell választanom a műfajban, ezt nem mondanám, viszont imádtam ezeket a történeteket is. Az egyik kötetben bukkant fel Vlad, az igazi Drakula és vele még jobban megszerettem a regényeket. Kicsit több színt vitt a hétköznapokba, segített Cat-nek, amikor szüksége volt rá, szoros barátság alakult ki közöttük, bár érdekes lett volna, ha ennél többet látunk. Nem lehetek egyedül a tüzet irányító vámpír szeretetével, ha saját sorozatot kapott, izgatottan vártam, hogy jobban megismerhessem. Kedvenc könyves pasijaim között tartom számon.

„- Te vagy Vladislav Basarab Dracul, volt havasalföldi vajda, de ötszáz ezelőtt úgy is emlegettek, hogy Tepes, a nyársba húzó.”

A Cat és Bones sorozatnál is kellett egy kis idő, mire rendesen beindultak az események. Az első részben még csak bontogatták szárnyaikat a szereplők. Itt is ezt éreztem, hiszen még nem hengerelt le teljesen a történet. Itt az alapokat már ismerem, nem kell újra beleszeretni a környezetbe, de azért meg kell ismerni Vlad otthonát és életét. Megtartva a korábbi
rendszert, itt is női szereplőn keresztül követhetjük az eseményeket. Találkozunk Leila-val, aki egy cirkuszban dolgozik artistaként és legjobb barátja egy vámpír. Tudja is róla, hogy nem hétköznapi ember, így nem lepődik meg, amikor elrablóiról is kiderül, hogy vámpírok. Ám neki is van különleges adottsága, irányítani tudja az elektromosságot, sőt telepatikus képességei is vannak, melyek igen értékessé teszik. Elrablói a hírhedt vámpírt, Vlad-ot keresik, így találkozik két szereplőnk. Innen indul az egész cselekmény és ez vonul végig az egész könyvben. Megfordul a kocka, üldözőből lesz az üldözött és Leila segít megkeresni az ellenséget. Nagyrészt az ismerkedéssel teltek a fejezetek és azzal, hogy a lány próbálgatja erejét. Természetesen a szikra is fellobban közöttük, ami most is tökéletesen volt tálalva, imádtam őket együtt. Mégse tudtam tövig rágni körmöm izgalmamban, de nem tagadhatom, hogy akadtak meglepetések a történetben, amik igazán tetszettek.

„- Ez csiklandozott. Ha az áramütés nálad a flörtölés része, meghajlok a kreativitásod előtt.”

Vlad
Félretéve a történetet, már csak Vlad miatt is érdemes belekezdeni ebbe a regénybe. Egy öntelt, s*ggfej legtöbbször, de mégse lehet nem imádni. :D Még csak apró bepillantást nyerhettünk zord álarca mögé és szeretnék még többet látni ebből is. Imádom a humorát, szerencsére ez most is sokszor megmutatta, rengeteget kuncogtam rajta. Mindezek mellett nem véletlenül tett szert hírnevére. Kegyetlen uralkodó, aki mindent megtesz az embereiért. Aki hűséges hozzá, azt megjutalmazza és megvédi minden áron. Különleges képessége is nagyon illik hozzá, és a lángok irányítása még veszélyesebb ragadozóvá teszi őt. Nem lennék az ellensége. Elbűvölte őt Leila személyisége és kitartása, nagyon kíváncsi vagyok, mi vár rájuk és mivé válhatnak együtt.

 „- Nem csoda, hogy ekkora házra van szükséged. Kisebben nem férne el az önbizalmad.”

Leila
Lehet inkább Leila-ról kellett volna előbb írni, hiszen mégis ő az igazi főszereplő, hiszen ő meséli nekünk a történetet, mégis így sikerült. Nagyon örülök, hogy ilyen erős és különleges párt talált az Írónő Vlad mellé. A lány igazán szerethető, szimpatikus lány. Nem olyan erős, mint egy vámpír, de jól használja saját képességeit és miatta érdemes vele is számolni, ha harcra kerül sor. Nincs sok tapasztalata férfiakkal és pont egy ilyen alfahím csavarja el először a fejét, nem tudom mennyire jó ez a kezdés, de biztos, hogy szívesen cserélnék vele. :D Fél az érzésektől, amiket Vlad ébreszt benne, fél, hogy megégeti magát, akár szó szerint, de van még hátra pár regény, ami alatt eldöntheti, mit is szeretne.

„Az emberek olyan álcát ölthetnek, amilyet csak akarnak, de a bűneink ott vibrálnak a bőrünk alatt.”

Úgyhogy mindent összevetve én nagyon szerettem ezt a könyvet, annak ellenére, hogy

érzékelem apró hibáit. A potenciát is látom benne, biztos vagyok benne, hogy fel fognak még úgy pörögni az események, hogy csak kapkodhatom a fejem. És még a két szereplő se gabalyodott egymásba, hogy unalmassá válna a kapcsolatuk, előttük a jövő. Már csak az kell, hogy megszerette a hazai közönség és megérje kiadni a folytatást. :)

„- Vlad Tepesre, egykori havasalföldi vajdára, a legarrogánsabb, leghalálosabb, legijesztőbb lényre, akivel valaha találkoztam.”

Kedvenc jelenetem: Amikor Leila a villámait próbálgatja Vlad-on.
Kedvenc szereplőm: Vlad, Leila
Hasonló könyv: Túl kézenfekvő, ha a Cat és Bones sorozatot írom? :D
Értékelésem: 4,5 villámcsapást kap.
Érdekesség: Nézzétek meg a kedvcsináló videót ehhez a regényhez, majd interjút olvashattok. :)
A honlapodon olvasható, hogy mindig nagy horrorfilm rajongó voltál. Természetesen vámpírok is vannak bennük. Ki a kedvenc vámpírod filmekből/sorozatokból? 
A kedvenc „nem gonosz” vámpírom Eric és Bill a True Blood sorozatból, és ne kérd, hogy válasszak közülük, nem tudok. Kedvenc gonoszom Colin Farrel Jerry-je a Frászkarikából feldolgozásából. Szörnyen jó volt és imádtam, ahogy megoldotta a problémát, hogy nem hívta be a hős a házába. Ördögien briliáns! 

Szoktál vámpírok regényeket olvasni? Ha igen, ki a kedvenc könyves vámpírod?
Sokan vannak, ezért, hogy senkit se sokkoljak, próbálok rövid lenni. Lothaire (Kresley Cole HAU sorozat), Eric és Bill (True Blood), Dmitri (Nalini Singh Angyali vadász sorozat) és természetesen Dracula Bram Stoker regényéből. 

Beszéljünk a te munkádról. A Night Huntress World sorozat sok urban fantasy rajongót lenyűgözött. Személy szerint, sose olvastam romantikust, míg nem került kezembe az Első vércsepp. Még nem ismertem a munkásságodat és nem is néztem utána. Így utólag jöttem rá, hogy ez tulajdonképpen a Cat és Bones sorozat spin off-ja. Mondanom se kell, utána ledaráltam az összeset. Amikor írni kezdesz, mindig tudod, hogy romantika is lesz a történetben vagy ez később alakul ki?
Annyira örülök, hogy az én könyvem vezetett be a paranormális romantikus és urban fantasy világba. Igen, mindig tudom, hogy a romantika központi eleme a könyveimnek. Mielőtt bármi mást tudtam volna, biztos volt, hogy Cat szereti Bones-t, de nem tudtam, hogy fog ez működni közöttük, és azt is tudtam, hogy Bones is szereti és elhatározza, hogy bebizonyítja ezt. A sorozat eköré épül. Bár vannak horrorisztikus elemek is benne, akcióval és humorral.

Beszéltünk az Első lobbanásról és Vlad Tepesh lenyűgöző karakteréről. Vlad olyan személy, akit itt és ott is megismerhetünk. Szerintem minden rajongó egyetért velem abban, hogy remek húzás volt saját könyvet, sorozatot adni neki. Összetett és rendkívül arrogáns szereplő, akit csak imádni lehet. De arroganciája mellett a humora is kiemelkedő. Szórakoztató olyan személyről írni, akinek ekkora egója van?
Igen az, de még a gépen keresztül is meg akartam érinteni, miközben írtam róla. Az emberei engedelmeskedni szoktak neki, és az ellenségei félnek tőle, és szövetségesei tisztelik. A nők is elfogadják az érzelmi korlátokat, amit a kapcsolatainál felállít. Leila is ezt teszi ebben a részben, de a másodikban már nem áll be a sorba, ami igazán sokkoló lehet az ennyire arrogáns Vlad számára. 

Azt is lehet olvasni a weboldaladon, hogy aláírtál két további Éjszaka hercege regényre. Tudsz még többet írni Vlad-ról? 
Már a Twice Temped felénél jártam, amikor rájöttem, hogy Vlad és Leila történetének közel sincs vége. Így trilógia lesz belőle. *megjegyzés, azóta még egyel bővült és a negyedik résszel zárult a sorozta* 

A Night Huntress World csodálatos férfijai mellett erős női szereplőkkel is lehet találkozni. Erősek, akik egyedül is megállják a helyüket. Kemények és eszesek, mindkettő szükséges ahhoz, hogy méltó párjai lehessenek a könyvekben lévő férfiakhoz. Szép változás a romantikus regényekhez képest, ahol a nők megmentésre szorulnak. A szereplőiden kívül ki lenne a kedvences és miért? 
Először hadd védjem meg a romantikus írókat. Számos erős női hősnővel lehet találkozni, és a kedvenceimet megtalálhatod itt: http://jeanienefrost.com/links/. Kedvenc hősnőre is ez lenne a válasz. Írás közben viszont Leila volt a kedvenc, azóta visszatértem Cat-hez. De nagyon ráhangolódtam Denise-re és Kirára is. (mondtam, hogy nem tudok egyet választani, ugye?)

Utolsó kérdés. Képzeld el: az Éjszaka hercege sorozatot megfilmesítik, és beleszólásod van a szereplőválasztásba. Bárkit választhatsz, nincs anyagi
korlát. Ki keltené életre Vlad-ot és Leila-t?
Miután láttam az X-men: Az elsők filmet, belezúgtam Magneto baljós, mégis szexi karakterébe. Michael Fassbender remekül játszaná Vlad-ot, bár külsőre nem passzol teljesen ahhoz a Vlad-hoz, aki a fejemben él. Megan Fox lehetne Leila, de Katie McGrath is. Mindkettőben megtalálhatóak Leila általános jellemzői.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése