2018. 06. 06.

Kedvenceink közelebbről 21. rész - Beth FlynnA Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Beth Flynn-t szeretném a héten bemutatni, bár most nem sikerül olyan részletesen, ahogy megszokhattátok. A Kilenc perc regénye hazánkban is megjelent és ez volt a debütáló alkotása. Nagyon szerette a magyar közönség is, reméljük kitart a lelkesedés, és akár a spin-off sztorik is megjelenhetnek nálunk is.
 
forrás
Beth Flynn
Beth Flynn Usa Today Bestseller író, aki Sapphire-ben, Észak-Karolinában él és dolgozik mélyen a déli Kék-Hegységnél. Dél-Floridában nőtt fel, de férjével, Jim-mel az elmúlt 19 évet már Észak-Karolinában töltötték, ahol saját építőipari cégüket irányítják. 33 éve házasok és két lányuk, valamint egy temperamentumos Lady nevű pitbulljuk van.
Szabadidejében, élvezi az írást, az olvasást, a kertészkedést, a templomba járást és a motorozás, különösen, ha férje mögött ülhet a Harley-ján. Már hat éves túlélője a mellráknak. 

TOP5-es lista:

Pár infó még az Íróról:

Hogyan kezeled az írási blokkokat?
A 70-es évek zenéit hallgatom. Elvonulok az iPod-ommal és olyan zenét hallgatok, amit Grizz, Kit és Grunt is hallgatott, és így jobban átjönnek a jelenetek. Van egy jelenetlistám, amiket látni szeretnék a könyvben. Amikor írok, csak rápillantok a listára, és elkezdem írni. De, hogy a kérdésre is válaszoljak, a zene nagyon fontos.

Hallottam, hogy az Out of Time-ban harmadik személyre váltunk? Mi ennek az oka? Miért nem marad Kit nézőpontja?
Az Out of Time visszaemlékezéseket tartalmaz 1969-ből. Nem akartam, hogy a jelenben játszódó részek (amik 2000-ben zajlanak a telefonos interjúval kezdődően) Kit
nézőpontjából legyenek és a visszaemlékezések harmadik személyben. Már nem meséli a történetet, mert éppen megéli, remélem, van ennek értelme.

Miért nem tudjuk Grizz pontos korát? Hány éves? 
Nem említettem igazán a korát. De azt elmondhatom, hogy a 20-as éveinek a végén/a 30-as éveinek elején járt az elrablás idején.

Tervezel írni Anthony és Christy történetéről? 
Igen, tervben van, hogy saját könyvet kapjanak.

Mi volt a jelentősége annak, hogy Kit megmutatta Grizz-nek a gyűrűsujját?
Erre a második részben kaptok választ.

Az Out of Time lesz az utolsó könyv?
Lezárul a történetük; bár de nagy esély van spin-off történetekre. Semmin nem dolgozom épp, de minden lehetséges.
Forrás

Tudnál mesélni az első írással kapcsolatos kalandodról? Milyen érzés volt, amikor először olvasták a kéziratodat? Ki támogatott, amikor kétségeid voltak? Vannak írói barátaid, akik bátorítottak?
Nem tudom, hogy erre számítasz, de így kezdődött. Az életem éppen egy sötét mélypontját éltem meg. Mellrákkal küzdöttem, meghalt a tizenhét éves unokahúgom, elárult egy régi alkalmazottam és barátom, akiben megbíztam, depresszióba és magányba süllyedtem. Tél volt a hegyekben – nincs lehetőség javulásra. Az irodámban ültem minden nap egyedül. A lányom mondta, hogy kihasználhatnám az időt és írhatnék, hiszen mindig is ezt akartam. Nem láttam, hogy lenne ez lehetséges. Főleg egy ilyen bonyolult történetnél, ami már évek óta a fejemben van. Lemorzsolódtam az egyetemen, nem volt semmilyen írói tapasztalatom csak pénzügyi hátterem volt. Emlékszem, hogy világosan kiáltottam Istennek, hogy adjon valamit. Bármit, ami segít legyűrni a depressziót és a magányt. És akkor villant be a Kilenc Perc első mondata.
Nem voltak író barátaim, akik bátorítottak, mert nem ismertem senkit. Senki nem tartotta a kezem és nem voltak kétségeim. Szuper magabiztos voltam, de nem is tudtam még tökéletesen. A szavak papírra vetésének tiszta öröméért írtam, nem aggódtam és nem gondoltam másra, mert úgyis csak én olvasom a történetet. Az írás volt a válasz az imáimra és még most is terápiás jellegűnek érzem. Balzsam volt a lelkemnek és nagyon szükséges volt a gyógyuláshoz. Még mindig az.

Egy kis kikapcsolódás: van könyves álompasid? 
Most inkább magammal randizom, de meg kell vallanom az igazat. Az első könyves álompasim James Malory kapitány volt Johanna Lindsey Tengernyi Szerelem könyvéből. Azt hiszem Fabio volt a borítón. Még mindig oda vagyok érte – James Malory-ért, nem Fabio-ért.
A második Iai McKinnon volt Pamela Clare Surrender kötetéből.
Mindkettő történelmi romantikus – a kedvenc műfajom.
 
Forrás
Végül pedig a könyvei:

A Kilenc perc sorozat első része már 2014-ben megjelent és később még két kötet követte. Nem egyszerű olvasmány, egy dark románcot láthatunk benne. A 15 éves Ginny-t elrabolja egy hírhedt motoros banda. Új nevet, identitást kap, és fel kell venni életstílusukat. A vezetőjük Grizz végtelenül gyengéd a fiatal lánnyal, annak ellenére, hogy embereivel szemben inkább erőszakos és durva. Ginny hiába eszes, intelligens lány, mégis csak 15 éves. Vajon mi vár rá a bandában, van bármi esélye, hogy szabaduljon onnan?

Kapcsolódva a sorozathoz, de mégis külön kötetként 2017-ben megjelent az Iron Tiara, ami a műfajt megtartva, két korábban megismert szereplő történetét meséli el. Anthony Bear egy Florida-i motoros banda vezetője. Gyerekként megszökött családjától és a cherokee indián rezervátumban kezdett új életet. Felnőttként saját vállalkozása van – a törvényes oldala tereprendezéssel foglalkozik, emellett kiépített alvilági kapcsolatokkal rendelkezik. A bosszú hajtja, amikor üldözőbe veszi Christy apját, Van-t, aki nem fizetette vissza a kölcsönt. Christy szeretné leleplezni a családját körülvevő titkokat. A két szereplő ellentétes világból származik, de összeköti őket a Van iránti megvetés.

Végül a napokban jelent meg legújabb regénye Tethered Souls címmel, ami szintén a Kilenc perc sorozat spin off története. Mimi családjának vannak titkai, mindig azt tette, ami helyes, annak érdekében, hogy megvédje szeretteit. Christian volt a legjobb barátja, aki mindig a saját szabályai szerint élt. De Mimi-ék elköltöztek és a két fiatal évekig nem látta egymást, és a lány szíve összetört. Mikor újra találkoznak a kémia újra feléled, de Mimi nem szeretne újra megsérülni.

Ezek pedig nem újabb könyvek, csak szeretnék mutatni egyéb kiadásokat is. Az első három kép simán másik borító. A másik kettő kép pedig a hangoskönyvekhez tartozik. Kifejezetten tetszik a második és a harmadik részé, ezért akartam megosztani veletek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése