2018. 06. 19.

Kedvenceink közelebbről 22. rész - B. N. Toler

A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Ma is olyan alkotót hoztunk, akit még csak egy regényéről ismerhetünk, de az egy igazán érzelmes, megható alkotás. Ilyet még szívesen olvasnánk magyarul is. Csak remélni tudjuk, hogy felfigyel rá más kiadó is, a WOW kiadó eltűnése után.

 
B. N. Toler
Boldog házasságban él három gyerekével és férjével Virginia-ban. Élvezi az olvasást és a jó könyveknek él, amit nem tud letenni.
Szavak. Könyvek. Írás. Szerelem. Romantika.
Csak pár kedvenc dolga kiemelve.TOP5-es lista:


Pár infó még az Írónőről:

Kérlek, mesélj magadról.
Boldog házasságban élünk három gyönyörű gyerekünkkel. Jelenleg otthon vagyok velük és annyit írok, amennyit csak lehetséges, de korábban ingatlanügynökségen dolgoztam. Imádom vásárolni, karaoke-ni, de a legfőbb kedvencem a nevetés. 

Mesélj kicsit az írásaidról is.
Az első regényem a Healer paranormális, fantasy, de már new adult regényeken is dolgozok.

Ki vagy mi inspirál?
Személyes haátosk értek a nagymamám Beebo részéről. Hat éve távozott el, de még mindig olyan személy, aki miatt mindenki különlegesnek érzi magát. Nagyon hiányzik. Íróként Karen Marie Moning inspirál, mert lenyűgöző. Imádom a Fever soroaztot.

A kutatás fontos része a világfelépítésnek, mennyire szükséges ez a te könyveidnél? Élvezed ezt a részét az írásnak?
A Healer-nél kevés kutatásra volt szükség és az is a holisztikus gyógyítókról kellett. A new adult regényeknél nincs igazán szükség rá, mert nem építek fel egy egész világot. A Healer-nél azt csináltam, amit akartam és így könnyebb volt az írás.

Mi a véleméyned azokról az írókról, akik kommentálják az értékeléseket?
Én nem csinálom, hacsak nem köszönetet akarok mondani egy nagyszerű írásért vagy hasonló. Nehéz, de el kell fogadni, hogy nem mindenki szeretheti a munkádat.

Szoktál zenét hallgatni vagy TV-t nézni írás közben?
Néha, de általában valami unalmas műsort választok, mint a hírek.

Milyen élményt ad egy könyv, amit egy film vagy videójáték nem tud?
Milyen remek kérdés. Ez biztosítja a legjobb képeket, mert saját képzeletedből táplálkozik. Sok olvasó nem is fogja fel mennyi üres lapot töltünk meg olvasás közben. Egy író adja az ötletet, de az olvasó az, aki életre kelti. Sokszor néztem filmet a könyv után, és nagy csalódás volt, mert a fejemben sokkal jobb volt.

A legtöbb író olvasni is szeret, te mit?
Leginkább bármit. Nem vagyok nagy ifjúsági rajongó, de csak azért mert szeretek egy kis szexet is a történetekben. De azért ott is imádom az Alkonyat sorozatot és az Éhezők viadalát, ki ne szeretné? Viszont szívesebben választok new adult, paranormális és fantasy regényeket.

Megosztanál velünk egy vicces tényt magadról?
Reggelente ördögi személy vagyok. Általában azért, mert egész éjjel írtam. de a férjem szerint olyan vagyok, mint a Kraken a Titánok harca filmben, amikor felébred. Szerintem nem vagyok olyan rossz, ha csak nem zajong valaki, beszél hozzám, vagy felém néz az első kávém előtt. Na jó, talán kicsit mégis olyan vagyok.
Forrás 

Ha egy szerplő lehetnél a könyveidből, ki lennél az?
Aldo. Túl tökéletes, és hiába szeretem az erős hősnőket, olyanról akartam írni, aki sokkal valósághűbb fiatal korában. Sebezhető és még tanulja milyen az élet. 

Mi a legnagyobb félelmed íróként?
Hogy senki se szereti a könyveimet. LOL. 

Mi a kedvenc műfajod és miért?
Igazán szeretem a new adult műfajt, de mindig vonzódtam a paranormális fantasy-khez. Szeretem, amikor egy író saját világot alkot, és olyan élénken írja le, hogy beleképzelem magam. Karen Marie Moning Fever sorozata tökéletes példa erre. Már vagy ötször olvastam, és mindig felfedeztem valami újat benne, egy részletet, ami kimaradt. 

Mi lenne az, ami meglepne minket veled kapcsolatban?
Egyszer régen arról álmodtam, hogy színésznő leszek. 

Mely írók inspiráltak?
Sokan vannak. KMM, Charlaine Harris, Samantha Young és még mások! 

Van bármi rituálé, ami szükséges egy könyv elkezdéséhez?
Csak egy kis csend.
Forrás

Végül pedig a könyvei: 

Első regénye, melyből három részes sorozat lett The Healer címmel, 2013-ban indult és paranormális romantikus. A szex, veszély és vámpírok világában képes megtalálni Aldo a válaszokat, mielőtt túl késő lenne? Van egy bizonyos egyensúly az életben, ami sokan nem ismernek. Vannak akik, csak egyszerűen léteznek, míg mások biztosítják az életet. Aldo egy gyógyító, képessége egy ajándék, se sokszor átoknak érzi. Életét egy fiatal, jóképű gyógyító, Thomas forgatja fel. Ennek kapcsán szembesül a kegyetlen valósággal, vámpírok igenis léteznek és gyógyítók vérét isszák. 

2014-ben Wrecked néven újabb sorozat indult, de azóta nem jelent meg újabb része ennek a new adult regénynek. Amikor Brandon és Sophie találkozik, valami a helyére kerül. A srác, aki nem hitt a szerelemben első látásra, most már hisz. A lány, aki azt hitte a rossz fiúk, mindig azok maradnak, meggondolja magát. Jók együtt. De még a legerősebb alapok is összeomolhatnak. Sophie elment, de Brandon még mindig próbálja összeilleszteni közös életük darabjait. Szeretik egymást, csak emlékezniük kell erre.
A Holly Springs egy 2014-es két részes kortárs romantikus sorozat. Mi történik, ha két álom ütközik? John farmon nőtt fel, mindig szerette betörni a lovakat, de kémény munka árán elvégezte a jogi egyetemet és kész új életet kezdeni. Csak előtte rendeznie régi adósságait és ehhez vissza kell térnie ahhoz az élethez, amit kétségbeesetten szeretett volna elfelejteni. Edie épp nagyapját gyászolja, amikor felbukkan John tökéletesen szabott öltönyében. Arrogáns fehérgallérosnak tartja. A pasi pedig egy egyszerű, két lábon járó farmer lánynak. Ám Edie nagyapjának végakarata rákényszeríti a lányt, hogy segítséget kérjen.
Többi regénye önálló kötetként jelent meg. Legelőször a nálunk is ismert Lélekvesztők, ami angolul 2015-ben került a boltokba new adult regényként, paranormális elemekkel. Charlotte tud beszélni a halottakkal. Látja azokat a lelkeket, akiket egy elvarratlan szál még itt tart, nekik segít a továbblépésben. De már nem bírja tovább. A végső lépés előtt Ike megmentette. A néhai katonával egyezséget kötnek, ő segít neki saját lezáratlan ügyében, ami ikertestvéréhez Goerge-hoz kapcsolódik, cserébe segít otthonra lelni. A Taking Connor is 2015-ben jelent meg, kortárs romantikus. Létezik egy sztereotípia arról, hogy néznek ki az elítéltek. Connor Stevens pont ilyen. Hírneve megelőzi, kőkemény tetovált test és olyan pillantás, ami mindenkiben félelmet kelt. Demi megígérte, hogy kihozza őt a börtönből, ahol nyolc éve ül emberölés miatt. 2016-ben hasonló stílusban jelent meg a Desperately Seeking Epic regény. Neena kétségbeesetten keresi apját, Paul James-t, aki valószínűleg nem tud semmit lányáról. Hirdetést ad fel, hátha a nyomára bukkan. Tizenkét évesen haldoklik és anyja rosszallása ellenére szeretné látni apját. A következő évben paranormális vizekre evezett az írónő, a To Have it All ebben a műfajban jelent meg. Liam egy baleset után az utcára került, mert nem volt képes dolgozni. Majd találkozott Max-szel, akinek hirtelen indíttatásból megmenti az életét. Másnap amikor felébred, már nem önmaga… legalábbis testben nem. Max valahogy az ő testébe reked, ezzel Liam új esélyt kap az életre. De meddig mehet így tovább? Szintén 2017-ben a Crazy Girl jelent meg romantikus műfajban. Hannah Bircham megvalósította álmát, sikeres írói karrierje van, szerető férjjel és egy csodálatos otthonnal. De egyszer mindennek vége szakad. Válása után még az ihletét is elveszítette. Hogy lehet a szerelemről írni, ha nem hiszel benne? Kétségbeesetten kezdi keresni a múzsáját és akkor találkozik Wren-nel. Egy veterán katonával, aki pont úgy néz ki, mintha egy romantikus könyv lapjaiból lépett volna elő. Minden nő álma és ezért tudja, távol kell tartania magát tőle. A What Lies Between 2018-ban fog megjelenni, és bár nincs (még) rajta sorozat besorolás, de a Lélekvesztők folytatása. Végső soron az élet egy teszt. Lehetőség, hogy bizonyíts. Ike szeretné azt hinni, hogy az emberek szívesen emlékeznek rá és büszke lehet arra, aki. Élete legnehezebb dolga volt hátrahagyni a nőt, akit szeret, de élteti a tudat, hogy egyszer újra találkozhatnak, csak várnia kell. Az idő másképp telik a túlvilágon, nem tudni négy nap vagy négy év telt el, mióta találkoztak a fánál, csak azt tudja, végre itt van, és nem engedi el soha többé. De a sorsnak lehet, más tervei vannak.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése