2018. 06. 05.

Tillie Cole: Ezer ​csók - Előolvasás

Író: Tillie Cole 
Cím: Ezer csók 
Kiadó: Twister Média 
Kiadás éve: 2018. 
Terjedelem: 464 oldal 
Fülszöveg:
Egy csók egy pillanat.
De ezer csók élethosszig kitart. 
Van egy fiú.
És van egy lány.
A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, míg kibontakozik.
Ezt a szerelmet nem képes felbontani sem a távolság, sem az idő.
Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.
Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel, a fiút egyetlen gondolat gyötri: a lány, aki lelki társa, aki megígérte, hogy hűségesen megvárja, amíg ő visszatér, vajon miért szakított vele mégis szó nélkül?
Rune szíve két éve összetört, amikor Poppy megnémult. Mire Rune megtudja, mi az igazság, rájön, hogy a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd…

„Pontosan négy pillanat határozta meg az életemet.”

Már előre éreztük, hogy ez a mi könyvünk lesz és ezek után még előolvasási lehetőséget is kaptunk, ami csak fokozta az örömünket, ugye?
I: Mind a ketten nagyon örültünk a hírnek, amikor is kiderült, hogy nálunk is megjelenik a könyv, méghozzá a Twister Média Kiadó gondozásában. Veronikától csupa jót halottam erről a történetről, tudom rá mindig érdemes hallgatni. Persze, hogy azonnal előrendeltem a
Forrás
könyvet, már csak az a fránya várakozás volt vissza. Gyanútlanul léptem fel a blog email címére, amikor is szembe találtam magam egy email-lel. :) Azonnal írtam Perpetua-nak, hogy vele is megosszam a hírt, előolvasói lehetünk az Ezer csóknak. Nem hittem a szememnek, olyan boldog voltam. Hihetetlen, hogy ránk bíznak egy ilyen feladatott. Volt egy érzésem vele kapcsolatban, de még annál is többet tudott nyújtani, mint vártam.
P: Amikor szólt Indie, hogy micsoda e-mailt kaptunk hatalmas vigyor terült szét az arcomon. Férjem annyira nem lepődött meg, mert ismer, hogy képes vagyok ennyire lelkesedni dolgokért, de kicsit azért meglepődött, hogy már megint mi van. xD Idén már voltak 5 csillagos olvasmányaim, de igazi kedvenccel még nem találkoztam, ez a regény idén az első, ami oda került. Nem hiába vártam ennyire, és nem csoda, hogy ennyire örültem, hogy hamarabb megismerhettem Poppy és Rune történetét. Tudtam, hogy imádni fogom, de azt talán mégse gondoltam, hogy ennyire. És az ilyenek az igaziak, amik ennyire megérintik a szívemet, a lelkemet és ilyen pozitív üzenetet hordoznak. *-*

„(…) a legjobb és legszebb dolgok sosem maradnak sokáig a világon.”

Két kis gyerekkel kezdődik minden, de egy életre szóló szerelem történetét ismerhetjük meg. Miket szerettünk legjobban a cselekményben?
I: Már az elején sikerült elrabolnia a szívemet a kis Poppy-nak. Hihetetlen mennyire árad belőle az életszeretet. Itt van a párosunk másik fele Rune, a mi vikingünk. :) Egy irtó cuki kisfiú, aki először dacol, de még ő sem képes ellen állni Poppy-nak. Egyből legjobb barátokká válnak, ami egy idő után szerelemmé alakul. A lelki társunk megtalálása nem mindenkinek sikerül elsőre, sőt valaki sohasem ismeri meg ezt a személyt. Ők szerencsére
Forrás
már gyerekként meglelik egymást. Az közös útjuk hamar elkezdődik, de sajnos a sors egy időre elválasztja őket egymástól. Ám az élet tud még ennél kegyetlenebb is lenni. Nem egyszerű újra egymásra találniuk, de a szerelmük bebizonyítja, hogy mindent legyőz. Nagyon megszerettem az Írónő stílusát. Gyönyörűen fejezi ki az érzelmeket, szinte én is éreztem a lapokon átsugárzó szerelmet, fájdalmat, boldogságot és bánatot. A lelkemig hatolt, nem bírtam ki könnyek nélkül az olvasását. Az alap ötlet, amely egy részben a történet mozgató rugója az ezer csók, amelynek története olyan szívhez szóló. Bárcsak mindenkinek lenne egy ilyen üvege, és hozzá egy olyan személy, akivel megtöltheti ezt.
P: Már a nyitójelenet megolvasztotta a szívemet, két kis gyerek az első találkozáskor elhatározza, hogy ők örök és legjobb barátok lesznek. Utána az örömöm egyből bánatba fordult. Ez is ritka, hogy már a könyv elejét megkönnyezem, de az Írónőnek sikerült ezt elérnie. Saját élmények miatt érzékenyebben is érint a téma, de gyanús, hogy enélkül se bírtam volna ki. Már itt kiderül, hogy mi van a cím és a borító hátterében, mit jelképez az üveg és az ezer csók. Nagyon eredeti ötlet, maximálisan megvett magának az írónő ezzel is és talán ez a részlet volt az igazi kedvencem.

„- Én adok neked ezer csókot, Poppymin. Mind az ezret megkapod. Soha senki nem csókolhat meg téged, csak én.”

Poppy kissé különc az iskolában, de csodálatos személyiség. Rune mit látott benne, ami miatt beleszeretett?
I: Poppy egy csodálatos ember, akit azért küldtek erre a földre, hogy boldogságot teremtsen a körülötte lévők lelkében. Megértem, hogy Rune miért is vált a "rabjává". Már kislányként
Poppy (Forrás)
is egy igazi kalandor, aki minden napot örömmel fogad, és bátran megél. Nem érdekli mások véleménye, önmagát adja. A zene szeretete a vérében van, csodásan csellózik, amivel szintén elvarázsolja az őt hallgatókat. Egyik kedvenc részeim voltak, amikor Rune szemén keresztül láttuk Poppymin-t játszani a hangszerén. Tiniként már szerelemmé alakul a barátságuk, minden idejüket együtt töltik. Ám az élet itt is közbe szól, szeret mindig akadályokat gördíteni elénk. Poppy-nak és Rune-nak el kell válnia egymástól pár évre. Gondolhatjátok mekkora törés ez mind a kettőjük életében. Sőt az Írónő még ennél kegyetlenebb eseményekhez vezet el minket, amely után párosunknak újra egymásra kell találnia. Ami nehéz feladat lesz, mivel mind a kettőjükön nyomott hagyott az eltelt idő. Rune a démonaival küzd, de Poppy nem adja fel a reményt, hogy újra felébressze a fiú szívében, és lelkében a fényt. Drága Poppy bárcsak személyes is megismerhetnélek, szeretném ha engem is megtanítanál arra, hogy még a legnehezebb időkben is megtaláljam a jót, és a szépet.
P: Imádtam, hogy minden rossz ellenére Poppy mindenben a szépet látja meg és a pillanatnak él. A zene iránti szenvedélye is nagyon tetszett, remekül átadta ezt az érzést az Írónő. Rune is ezt látja benne, szinte más barátokra sincs szüksége, ha imádott Poppy-jával lehet. A fiú önmagából kifordulva tér vissza Norvégiából és nincs egyszerű dolga a lánynak, ha szeretné visszakapni az ő vikingjét. Gyönyörű a folyamat, ahogy egymás támaszaivá válnak, jobb emberré teszik a másikat és látszik, hogy csakis akkor mutatkozik meg igazi énjük, ha együtt vannak.

„Elkaptam ezt a ritka pillanatot: azt a pillanatot, amikor valaki szíve meghasad.”

Rune dacosan érkezik Amerikába, Poppy viszont azonnal szebbé teszi új otthonát. Sok évvel később, amikor újra hazatér Blossom Grove-ba, kifordul önmagából. Átéreztük a benne lezajló változást?
Rune (Forrás)
I: Egy elválás sosem könnyű dolog, főleg amikor mások szakítanak titeket el egymástól. Rune-ban iszonyatos nagy harag, és düh indul meg ennek köszönhetően. Amely a későbbiek során teljesen átveszi a hatalmát fölötte. Egy megkeseredett fiú tér vissza Blossom Grove-ba, aki keresi a miértekre a válaszokat. Poppy okozta neki a legnagyobb fájdalmat, de ő lesz az egyedüli személy is, aki képes visszahozni a valódi személyiségét. Szeretem ezt a típust mint Rune. Egy megbántott fiú, aki túl tud lépni lassan az történteken, de erre időre van szüksége. Igazán szerette Poppy-t ez vitathatatlan a kettőjük szerelme örök-életre szól, és ezen semmi sem változtathat. Igazi művész lélek, a fotózásban megtalálta a hívatását. Gyönyörű képeket készít, amelyeket jó lenne látni egy kiállításon.
P: Lehet azt mondani, hogy múló tini szerelem az övé, de ilyen fiatalon még inkább drámaian lehet megélni egy elválást, egy csalódást. Rune magyarázatot se kap a történtekre, és minden haragja apja felé irányul, aki miatt el kell költözniük. Persze én is átéltem a „nagy” szerelmet ilyen idősen, így megértem, hogy miért viseli meg ennyire a dolog. De az ő esete különösen szélsőséges, szerencsére a legtöbbjük élete nem siklik ki örökké egy szakítás miatt és képesek visszatalálni önmagukhoz. Rune-nak ehhez Poppy-ra volt szüksége.

„- Látom benned a fényt. A harag alatt… még megvan benned a fény.”

Az igazi érzéseinket csak akkor lehetne kifejteni, ha a történet fő momentumát elárulnánk, amit persze nem szeretnénk. De azért mégis, milyen élmény volt Poppy és Rune szerelmét megélni?
I: Nehéz róla úgy írni, hogy ne áruljak el róla sokat. A lényeg, hogy minden egy gyerekkori barátsággal kezdődött, amely már akkor elválaszthatatlanná tette a két fiatalt. A szerelmük tiszta, igazi lelki társakká vállnak.  Ezer csók, amelyet nyolcévesen kezdtek el gyűjteni, de tizenévesen megszakad sajnos. Az újbóli találkozásuk nem sikerül valami fényesen, de a közös múlt, valamint az érzelmeik miatt nem tudnak egymás nélkül meglenni. Az igazság kiderülése után pedig még fontosabb lesz megszerezni, és megélni azokat a csókokat.
Forrás
Tényleg annyira gyönyörű érzelmeket soroltat fel az Írónő ebben a történetben, hogy még írni is nehéz róla. Ezt érezni kell olvasás közben.
P: Poppy és Rune együtt nőnek fel és bár szüleik nem veszik komolyan a dolgot, ők érzik, hogy megtalálták a lelki társukat, az igazit. A körülmények mégis elszakítják őket egymástól és amikor Rune visszatér Blossom Grove-ba már semmi se ugyanaz. Újra meg kell találniuk egymáshoz az utat és olyan akadályok gördülnek eléjük, amiket senkinek se kívánok. Ezt a mély és igazi szerelmet beárnyékolja az élet és emiatt bennem is végig szívfájdító, szorító érzés uralkodott. Olyan ez a könyv is, ami sokáig velem marad. Szerintem a Bright Side-hoz hasonlóan gyakran fogom még emlegetni. Nagyon örülök, hogy hazánkban is megjelent, és még boldogabb lennék, ha még sok ehhez hasonló történetet olvashatnék. *-*
ui: A rajongásomból nem vesz vissza, de egyetlen apróság van, ami zavart néha. Felfokozott érzelmi állapot jellemzi a történetet, és emiatt nagyon sokszor és nagyon hasonló, sőt gyakran ugyanazokkal a szavakkal vallanak egymásnak szerelmet, ami már ötödik alkalommal elhanyagolható lett volna. De a téma miatt megértem, hogy miért alakult így.

„Háromszázötvenhetedik csók. A házunk falánál… amikor Rune birtokba vette a szívemet…”

Kedvenc jelenetem: 
I: A New York-i kirándulás.
P: A lampionok felengedése. 
Kedvenc szereplőm: 
I: Poppy, Rune
P: Poppy 
Kinek ajánlom: 
I: Azoknak akik szeretik ha a fájdalom és a szerelem együtt járja táncát. Az érzelmek itt gyönyörűen vannak kifejezve, de lehet valakinek a túlzott érzelem nyilvánítás kicsit sok lesz.
Hasonló könyv: 
P: Említettem is, hogy a Bright Side-hoz hasonló érzéseket váltott ki belőlem és aki azt szerette, ezt is imádni fogja. 
Értékelésem: 
I: A szívem ezer darabra tört. :( Nem is tudok rá mást adni mint 5 fényképet. <3
P: Idei évem első igazi kedvence, 5 cseresznyevirágot kap. *-*
Érdekesség: Az ilyen érzelmes könyvek tele vannak gyönyörű idézetekkel, így még hoztunk párat. A zene is fontos része a történetnek, Poppy három darabot is említ, ezeket érdemes meghallgatni. És a végére hagytuk a meglepetést. ;) 

„Lehet, hogy Georgia nem is olyan rossz hely, gondoltam. Nem, ha Poppy Litchfield a legjobb barátom.”

„Poppy és Rune. Legjobb barátok az örökkévalóságig.”

„Mindig azt mondta, hogy holdsugár van a szívében, és napsugár a mosolyában.”
  

„A szívem majd kiugrott a helyéből.”

„Az a tekintet, ami ennyi éven át összetartott minket. Amely azt mondja, hogy bár fiatalok vagyunk, tudjuk, hogy lelki társunkat találtuk meg egymásban.”

„- Rune, lehet, hogy olyanok vagyunk, mint a cseresznyevirág. Vagy mint a hullócsillag. Lehet, hogy túlságosan szeretünk túlságosan fiatalon és olyan fényesen ragyogtunk, hogy ki kell fakulnunk.”

„Minden csókom a tiéd. Soha senki más nem érintheti az ajkamat, csak te.”
  

„Sirattam a fiút, aki a napsugaram volt.”

„És ott megszakadt a szívem azért, akinek a szíve miattam szakadt meg.”

„- Az a lány vagyok, aki korán kel, hogy lássa a napfelkeltét. Az a lány vagyok, aki mindenkiben a jót akarja látni, akit meghat egy dal, akit magával ragad a művészet. Én vagyok az a lány, Rune, aki türelmesen kivárja a vihart, hogy megpillanthassa a szivárványt.”

„Csak a zene képes annyira lekötni, hogy eláll a lélegzetem, és csak a zene képes ilyen tökéletesen életet adni a dalban elmondott történetnek.”
 

„Csak ilyen tiszta hang, tiszta érzés volt képes elűzni a sötétséget a szívemből.”

„Amikor a közelemben vagy, a szívem nem sóhajtozik, hanem szárnyal. Azt hiszem, a szívek olyan ritmusban dobbannak, mint egy dal üteme. Úgy hiszem, ez olyan, mint a zene; hogy egy bizonyos dallamhoz vonzódunk, az vonz minket. Én meghallottam a te szíved hangját, és te meghallottad az enyémet.”

„Ti ketten mindig olyanok voltatok, mint a mágnes… valami ismeretlen erő vonzott benneteket egymáshoz.”

És végül itt az ígért meglepetés: szeretnénk egy példányt felajánlani egy szerencsés olvasónak, ez olyan könyv. :)

Mik a feladatok?
- Kövess minket a Blogon
- Lájkold a Blog Facebook oldalát
- Válaszoljatok a kérdésre a Rafflector dobozban

Játék:
- A "feladat" a legutóbbi Valnetin-napi játékra hasonlít. Elrejtett csókokat kellene keresni a 7 májusi értékelésünkben. Végül összeadni hány darabot találtál és a végösszeget kell beírni a Rafflector dobozva.

További tudnivalók:
- a nyertest e-mail-ben fogjuk értesíteni
- a nyertesnek 3 napon belül válaszolnia kell a küldött üzenetre, ennek hiányában újra sorsolunk
- a nyereményeket postai úton juttatjuk el a nyertesnek és kizárólag magyarországi címre tudunk postázni

9 megjegyzés:

  1. Köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia.Nem igazán értem,hogy a csókokat képekben,leírásban,gifben,idézetben vagy hol keressem?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Sikerült elrontanom a doboz kitöltését,az itteni nevem helyett a facebook linket raktam be.Itt Katalin Sz néven követlek.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a lehetőséget a játékra, élmény volt olvasni a blogot. :)

    VálaszTörlés