2018. 07. 05.

Colleen Hoover: All Your Perfects - interjú

Író: Colleen Hoover  
Cím: All Your Perfect
Megjelenés: 2018.07.17.
Oldalszám: 320 o.
Fülszöveg:  
Quinn és Graham tökéletes szerelmét tökéletlen házasságuk fenyegeti. Az emlékek, a hibák és a titkok, amiket az elmúlt években építettek, most felemészthetik őket. Az egyetlen dolog, ami segíthetnek, lehet pont az is, ami szétszakítja a házasságukat.
Az All Your Perfects egy komoly regény egy sérült párról, akik jövőjét a múltban tett ígéretek veszélyezteti. Egy fontos kérdés: Egy tökéletes kezdetű szerelem képes túlélni egy életen át két kevésbé tökéletes ember között?Mi adta az All Your Perfects ötletének szikráját?
Éppen befejeztem a Without Merit-et, ami nagyon ifjúsági. A főszereplő csak 17 éves, és most felnőtteknek szerettem volna a következőt írni. Eldöntöttem, hogy házaspárról fogok írni, mert még sose foglalkoztam ezzel a témával. Amikor felvázoltam az alapot, elloptam az ötletet, hogy a testvérem mennyire passzol a házasságba és merítettem ebből Graham és Quinn történetébe.

Emlékszem, mondtam is neked, mennyire másnak éreztem miután először olvastam – milyen csodálatos volt… de meghittebbnek és nyersebbnek éreztem a többi regényedtől. Ez az első alkalom, hogy egy problémás házasságot társz fel. Te is másnak érezted írás közben? Furcsa volt a kezdet, hogy tulajdonképpen a boldogan éltek amíg után vagyunk?
A MOST fejezeteit írni (a MOST és az AKKOR fejezetei váltakoznak) határozottan más volt. A könyveim általában lezárulnak, amikor elérkeznek a boldog befejezéshez, tehát nem
Forrás
követjük a párost, ahogy megküzdenek a mindennapi dolgokkal. Graham és Quinn házassága miatt határozottan sötétebb a könyv, mint a korábbiak. Azt hiszem az AKKOR részei segítenek kiegyensúlyozni ezt a sötétséget, bár hogy megkapják az olvasók a szerelmes érzést is.

Quinn és Graham történetének egyik legérzékenyebb része, hogy milyen mélyen szeretik egymás, és mégis a házasságuk összetörni látszik a küzdelemben. Az ő esetükben nagyon különleges oka van a kettészakadásuknak, de szerintem ez egy nagyon valóságos, erőteljes pont. Egy házasság megpróbáltatásokon esik át, szétszakadhat kis és nagy dolgok miatt is, annak ellenére, hogy a páros még mindig szereti egymást. Ezzel a ponttal mit reméltél feltárni?
Sose kezdek konkrét céllal egy könyvet. Még azt se tudtam, hogy mivel fognak szembe kerülni, amíg nem ültem le és kezdtem feltárni a kapcsolatuk idővonalát. Szeretem, ha a történet magától bontakozik ki. Néha úgy érzem, mintha filmet néznék, mintha a szereplők irányítanának és nem én mondom meg mi fog következni vagy mit fognak tenni. Én csak a közvetítő vagyok, aki szavakba önti a történetüket. Tudom, hogy ez furcsa, de néha tényleg így érzem. Quinn és Graham esetében, nézőnek éreztem magam, aki egy összeomlás előtt álló házasságot figyel, és láttam, mennyire szeretik egymást, annak ellenére, hogy a külső tényezők veszélyeztetik a szerelmet.

Adj egy kis betekintést Quinn-be és Graham-be. Tudnál kicsit többet mondani a személyiségükről?
Amikor kidolgoztam őket, próbáltam realisztikusnak alkotni őket. Mulatságos lett volna Graham-ből egy milliárdos agglegént alkotni, de úgy nem kapcsolódott volna annyira hozzánk. Helyette inkább könyvelő lett, normális neveltetéssel és boldog gyerekkorral. Azt akartam, hogy Quinn a személyisége és a jósága miatt vonzódnak hozzá. Nem azért mert gazdag vagy ördögien jóképű. Normális, mindennapi páros. Akartam, hogy az olvasók képesek legyenek kapcsolódni hozzájuk, így a téma és a házassági problémák is még inkább átérezhetőek.

Milyen volt a könyv írási folyamata? Mi volt a nehézsége? Vagy könnyebben jött, mint mások?
Forrás
Őszintén szólva, ez volt a legegyszerűbb kézirat, amit valaha írtam. A neheze a felülvizsgálat volt. Legalább öt különféle záró fejezetet írtam. Sokszor át is dolgoztam a fejezeteket, így a részleteket is módosítanom kellett. Normál esetben a nyers és a kész mű nagyon hasonlít egymásra, de most a nyers nagyon-nagyon más volt, mint a megjelent könyv. Így még büszkébb vagyok az eredményre.

Tudom, hogy mindig vannak ötleteid a későbbiekre. Már megvan a következő sztori?
Olyan típusú író vagyok, aki egyszerre egy könyvre összpontosít. De valamilyen oknál fogva, sok ötletem van idén és nagyon különböznek egymástól. Még nem döntöttem el, hogy melyik lesz a következő, így még ugrálok közöttük. Az egyik egy ifjúsági románc Heart Bones címmel. Valószínűleg ez készül el leghamarabb, talán 2019. elejére. Egy másik ötlet épp múlt héten villant be és már most a megszállottja vagyok. Az Amazon mindig pszichológiai thrillerként kategorizálja a regényeimet, de még sose írtam ilyet. De ez már bele fog illeni. Végül a helytelen műfaj adta a következő ötletet. :)

Az utóbbi időben volt igazán maradandó olvasmányod? Vagy olyan, aminek az olvasását nagyon várod?
Nagyon várom Samantha Young új regényét, a Fragile Ordinary-t. Imádom ahogy ír. És Emily Griffin új megjelenése is nagyon érdekel.

Bármi, amit még szeretnél megosztani velünk?
Annyira szeretnék beszélni erről a könyvről, de nem akarok senkit tönkretenni. Ha valaki szeretni a színfalak mögé nézni, nagy titkokat megtudni a könyvről, csatlakozzon az All Your Perfects kibeszélő csoporthoz Facebook-on. De csak miután elolvasták a könyvet!

Köszönöm, mint mindig, Colleen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése