2018. 07. 04.

Kedvenceink közelebbről 23. rész - Rachel Vincent

A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Rachel Vincent két sorozatát ismerheti jobban a magyar közönség a Jaffa és a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A Vérmacskák sorozat nagy kedvencem, igazán jól sikerült paranormális regények, csak ajánlani tudom mindenkinek.


Rachel Vincent - 1978. Oklahoma


Rachel Vincent már több mint huszonöt regény írója, mind tiniknek és felnőtteknek, különböző műfajokban. Korábban angol tanár volt, Oklahoma-i otthonát két macskával, két tinivel és a férjével osztja meg, aki már a kezdetek óta első számú rajongója. Idősebb, mint ahogy kinéz és fiatalabb, mint ahogy érzi magát, és meg van győződve arról, hogy az írás a legolcsóbb terápiás forma – de a közösségi média szorosan a nyomában van.

TOP5-es lista:


Pár infó még az Íróról:

Mikor jöttél rá, hogy író akarsz lenni?
Nem tudnám eseményhez kötni. Valahogy mindig is írni akartam. Ötévesen kezdtem. ;)

Miért fogtál ifjúsági regény írásába, amikor már sikeres felnőtt regényíró voltál? 
Mert a fiataloknak szóló írás lehetővé teszi számomra, hogy újra megtapasztaljam a saját tini koromat. Annyi első van még akkor, az egész világ előtted áll. Ettől minden még izgalmasabb
lesz.

Miért nem választottál álnevet, amikor YA regényekbe fogtál? 
Eldöntöttem, hogy ugyanazt a nevet használom, azok miatt, akik a Vérmacskák sorozatom miatt más munkáimra is kíváncsiak lennének.

Nehéz mindkét műfajban írni? 
Az írás nehéz. Nehezebb, mint el tudnám magyarázni. Koncentrálni kell és minden lépésre összpontosítani a folyamatban. Ezek nem változnak műfajonként.

Mennyi idő egy regény megírása és mi az általános napi rutin írás közben? 
Sajnos erre nem lehet egyszerűen válaszolni. Teljes munkaidőben írok és sokszor egyszerre három könyvön dolgozom, mindegyik más fázisban jár. Nyers piszkozatok esetében mindig próbálok fejezeteket írni. De az ütemtervnek rugalmasnak kell lennie, mert gyakran landol szerkeszteni való anyag az asztalomon egy munkafolyamat közepén, és természetesen azonnali. Tehát… kicsit kaotikus. Sok éjszakázás és hosszú napok.

Mi volt a legmeglepőbb a könyvírásban? 
Hogy képes vagyok egy egész könyvet írni. ;)

Gyerekként mi akartál lenni, ha felnősz? 
Gyerekként még nem gondolkodtam ezen. Középiskolában már angol tanár vagy újságíró akartam lenni.

Melyik könyved a kedvenced? 
Mindig az, amit éppen írok.

És melyik szereplőd a kedvenced? 
Sokan vannak. Jace és Ethan a Vérmacskákból. Sabine és Tod a Sikoltókból. De imádom Faythe-t és Kaylee-t is, akik a mesélőim.
Forrás 

Ha leülsz olvasni a papír könyved vagy az e-olvasót preferálod?

Még mindig a nyomtatott könyvet, de e-könyveket is olvasom, ha úgy találom meg, amit épp olvasni akarok.  

Milyen a napi rutinod?
Hat órakor kelek és reggelit adok a gyerekeknek, majd elviszem őket iskolába, majd kezdődhet a munka! Oké, néha szusszanok egyet, amikor hazaérek. Most épp minden egy kicsit kaotikus. A gyerekek elég idősek ahhoz, hogy mindent meg akarjanak csinálni, de nem eléggé, hogy maguk is vezessenek, így egy héten háromszor, négyszer külön órák is vannak. Néha muszáj megszakítani ezt, mert nem lehet folyamatosan bírni.  

Van olyan könyv, személy, hely vagy bármi, ami inspirált íróként?
Nincs. Történetetek inspirálnak. Imádok olvasni és filmeket nézni. Bármit, aminek cselekménye van. És én is mindig el akarom mesélni a saját történeteimet.
Forrás

Végül pedig a könyvei:
 

Számos sorozat köthető az Írónő nevéhez. Első a Vérmacskák, aminek legnagyobb örömömre minden része megjelent magyarul is. Angolul 2007-ben indult és 6 része elérhető a paranormális történetnek. Egy vérmacska falka mindennapjaiba csöppenhetünk bele, ahol a nőstények, mint Faythe is, igen nagy becsben tartottak, hiszen nagyon kevesen képesek még utódot nemzeni az alakváltók között. A lány, nem szereti, ha mások mondják meg neki, mit tegyen, és amikor két másik nőstény nyom nélkül eltűnik, nem hajlandó a fenekén ülni és megvárni, míg mások oldják meg az ügyet. 
Ehhez kapcsolódik a Wild Cats sorozat, ami szintén az alakváltók világában játszódik, de Faythe helyett újabb főszereplőket kapunk, akikkel már korábban találkozhattunk. A negyedik rész megjelenésére várunk épp, és egy kiegészítő történet is elérhető. Abby-nek veszélyes titka van. Megszegett egy parancsot, de száműzetés helyett Jace munkát ajánlott neki, amit nem utasíthat el. Jace-nek pedig nagy problémája van, egy ember a területén vadászik és meg kell tőle szabadulnia, hiszen veszélyben vannak az övéi. Abby lehetne a csali. Kezdődjék a hajsza. 

A nálunk Sikoltók néven elkezdett sorozat, eredeti nyelven 2009-ben jelent meg, ifjúsági paranormális műfajba sorolható. 7 részes és 6 kiegészítő története is olvasható. Kaylee képes megérezni, ha a közelében valaki meg fog halni, és amikor ez megtörténik ellenállhatatlan kísértést érez arra, hogy lidércként sikítson. Próbál normális életet élni, de így eléggé lehetetlen ez a küldetés, főleg, ha vannak, akik sokkal tudnak róla és a képességéről, mint ő maga. 


Apró kiegészítés, hogy a teljes sorozat megjelent új kiadásban, négy kötetbe tömbösítve. Olyan szépek ennek a kiadásnak a borítói, hogy ezeket külön megmutatom. :) 

Az Unbound trilógia első része 2011-ben jelent meg, szintén paranormális. Liv egy erős vérnyomkövető. Képessége miatt könnyen gyilkosok célpontjává válhat, megtanult túlélni a saját szabályai szerint. Az egyes szabály: ne bízz senkiben. De amikor barátnője lánya eltűnik, nem tud nyugodni, míg nem tudja biztonságban a gyereket, és ehhez mégis meg kell bíznia egy idegenben.

A Stars Never Rise Duology 2015-ben ifjúsági paranormális elemekkel. Nevéből adódóan két részes. A tizenhat éves Nina-nak elég lenne saját halhatatlan lelkéért aggódnia, de túl elfoglalt ehhez. Lélekszipolyozó démonok tönkretették a faluját, és azóta élelem szűkében vannak. Ketten maradtak egymásnak húgával, Mellie-vel, akinek veszélyes titka van és mindent megtesz azért, hogy biztonságban tudja. Ehhez kénytelen megbízni a rejtélyes Finn-ben. 

A Menagerie szintén 2015-ben indult, idén várható a harmadik része. Nem tért el a megszokottól, ez is paranormális műfajú. Amikor Delilag elutazik a híres Metzger’s Menagerie karneválra, csak egy átlagos lány, egy nem hétköznapi világban. De a cirkusz forgatagában felfedez egy különös, karmokkal rendelkező lényt, ami megragadja és megfosztja földi javaitól, beleértve a nevét is. Ott találkozik egy lélegzetelállító szépséggel is, Gallagher-rel, aki tompítja a bezártság érzését, viszont mindenképp szabadulni szeretne. 

2017-es a Brave New Girl, ami meglepő módon inkább disztópia. A második része idén jelent meg. Dahlia csak egy lány a tömegből. Mindegyiküknek barna haja, szeme és sápadt bőre van. Erősek, egészségesek és okosak, pontosan ugyanúgy, hiszen klónok. Viszont egyedül Dahlia-nak van egy titka. Trigger szerint viszont ő egyedi, különleges és gyönyörű. Rá kell jönnie, hogy Trigger hibás, és ha ő is csak rá tud gondolni, szintén hibás lehet. A hibás egyedeket pedig megsemmisítik, hogy lehet ezt elkerülni? 

Végül a szintén 2017-es 100 Hours sorozatot kell említeni, ami ifjúsági kategóriába sorolható misztikus elemekkel. A második része ennek is idén került a polcokra. Egy átlagos tavaszi szünet szörnyű rémálommá válik, amikor hat fiatalt elrabolnak Miami-ban. Maddie hétköznapi lány, unokatestvére Genesis-hez képest, aki mindig kalandot keres. Az utolsó pillanatban úticélt váltanak, és Columbia tengerpartját veszik célba. A sátrukból rabolják el őket, és a dzsungel mélyére hurcolják őket.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése