2018. 07. 17.

Kedvenceink közelebbről 24. rész - R. S. Grey

A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

A mai résznek is egy számunkra kevésbé ismert írónő bemutatása a célja. Nálunk még csak egy regénye jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, de szerintem még minden okunk megvan, bízni abban, hogy továbbiakat is várjunk. :)R. S. Grey
R.S. Grey USA Today bestseller író, már számos regény kapcsolódik a nevéhez. Texas-ban él férjével és két kutyájukkal. Szeret egész nap pizsiben lenni, szabadidejében általában olvas, valóságshow-kat néz vagy épp jógázik. 

TOP5-es lista:

Pár infó még az Íróról: 

Miért szerettél volna író lenni?
Ahogy a legtöbb író, mindig lelkes olvasó voltam. A nyaraimat is könyvek között töltöttem. A főiskolán újságíróskodtam, de sose gondoltam, hogy ebből bármi lenne. A diploma megszerzése után, egy barátom buzdított, hogy írjak egy regényt. Személyes megjegyzés, hogy könnyen félresöpörhettem volna és folytatom a tervek szerint az életemet – ami az egészségügyben lett volna – de ragaszkodtak hozzám. Elkezdtem megnyitni az első regényemet és sose néztem vissza.

Mi inspriál az írásban?
Más médiaterületekről szokott főleg jönni az ihlet: zene, könyvek, TV és filmek. Romantikus vígjáték íróként, semmi se lehet jobb egy rész a Hivatalból. Egy jó könyv befejezése után is hihetetlenül megihletett szoktam lenni. Van egy szikta, amitől jobb akarok lenni, viccesebb író.

Hogyan kezeled íróként az elutasítást?
Forrás
Egy-két napig engedélyezek egy kis önsajnálatot magamnak, majd új célokat keresek. Soha nem hasonlítom össze magamat másokkal, de önmagammal igen. Ha csalódott vagyok egy könyvmegjelenéssel kapcsolatban, vagy ha a kiadó passzolta a könyvet, megcsípem magam és gyorsan emlékeztetem magam, hogy négy évvel ezelőtt az se hittem, hogy teljes állású író lehetek.

Hogyan szigeteled el magad az íráshoz?
Ez a munkám egyik legnehezebb része. Az írás a legmagányosabb szakma és ahhoz, hogy ez megtanuljam, ki kellett lépnem a házból. Szeretek kávézóban írni, emberekkel körülvéve. Biztonságérzetet ad, még ha a saját kis világomban is vagyok. Szerintem beleőrülnék, ha otthon írnék. És a mandulás latte is segít.

Szerinted mi a legnagyobb marketing kihívás új írók számára?
A nevek ismertsége fontos része a könyveladásnak. Négy évembe telt felépíteni a közönségemet. Nehéz elkezdeni, és olyanokat találni, akik hajlandóak esélyt adni egy új írónak. Bár, szerintem bloggerekkel dolgozni és kapcsolatot kiépíteni velük egy nagyon jó módszer és így könnyebben megnyílnak az ajtók.
Forrás 

Van bármilyen rituáléd, ami segít hangulatba kerülnöd az íráshoz?
Amikor az első kéziraton dolgozom, minden egyes nap írok. Ha kihagyok egy napot, elveszik valami. Szeretek reggel egyből írni, mielőtt bármi mást csinálok. Megfigyeltem, hogy ilyenkor vagyok a leginkább produktív és jó érzés ezt kihasználni. Volt egyszer, hogy 2000 szót írtam egy nap, nem tudtam felkelni a gép mellől is visszatérni a való világba.

Forrás
Ki az a három író, akitől fangirl módba kapcsolsz?
Imádom J. K. Rowling-ot, Judith McHaught-ot és Lisa Kleypas-t. Tüzes karikán ugranék át, hogy találkozzal Judith McHaught-tal személyesen. Történelmi romantikusai függőséget okoznak és remekül vannak kidolgozva. Egy fölösleges momentum sincs a cselekményben.

Van most olyan TV műsor, amit imádsz?
A férjemmel sok féle sorozatot nézünk, mint a Black Mirror, a Trónok harca és a Peaky Blinders, de ezekből megnézünk egy részt, majd kikapcsoljuk a TV-t. Lassan kell nézni, kiélvezni őket. Ha ráfüggünk valamire, akkor az inkább olyan, amit egyikünk se ismer el, hogy élvezi. Például egyben néztük végig egy hét alatt a Pletykafészket. Nem fogjuk beismerni, de így van. Levett a lábunkról Blair Waldorf.

Hallgatsz zenét írás közben?
Imádok közben zenét hallgantni, és mindig van egy Spotify listám a könyvekhez. Számomra vannak olyan jelenetek, amik akkor elevenednek meg, ha megszólal a dal. A drámai, szenvedélyes részekhez is szeretek megfelelő zenét lejátszani. Vicces, könnyed szereplőket is könnyebb úgy alkotni, ha pop zene szól.
Forrás

Végül pedig a könyvei:


Főleg önálló regényeket ír, két rövidke sorozatot tudok majd bemutatni. Első önálló regénye 2013-ban jelent meg Behind His Lens címmel, new adult műfajban. A huszonhárom éves modell, Charley csendes életet épített ki magának, a négy évvel ezelőtti katasztrófa után. Gyönyörű maszkja mögé rejtőzik, nem fedi fel magát a világnak, míg egy nap új fotóst nem kap a szexi Jude személyében. Egyből látszik, hogy a saját szabályai szerint él, ha azt mondja ugorj, csak az a kérdés, milyen magasra. Jude sose randizik modellekkel, de Charley-val más a helyzet. Egy Hawaii fotózás lehet számukra a vízválasztó. A Lock and Key már 2014-ben jelent meg és felnőtt erotikus mű. Kate politikai újságíró, és nem újdonság számára az ellenséges vonal mögé lépni. De egy nem megbízható informátornak közönhetően börtönbe kerül Koszovóban. Számít arra, hogy addig kínozzák, amíg válaszokat nem kapnak tőle, de senki se készítette fel a veszélyes, bűnösen szexi Adam-re, a lázadók vezetőjére. A With This Heart is 2014-es new adult regény. Abby egy éve még nem gondolta, hogy jövőre szerelmes lesz, őrült kalandtúrába kezd és még a szüzességét is elveszti, de találkozott Beckham-mel. A srác gyönyörű, okos és mintha életcélje lenne megmutatni nekem, hogyan kellene élni. Rávilágított, hogy nincsenek határok és szabályok, és egy csóknak a legváratlanabb pillanatban kell érkeznie. Mielőtt találkoztunk a halál bekopogtatott az ajtómon, de miatta kaptam egy új esélyt az életben. Ezt már nem fogom elszalasztani. A Testcsel is 2014-es regény, és ez már nálunk is megjelent. Itt a romantika mellett a sport is fontos szerepet kap. Kinsley épp az olimpiai válogatóra készül, nincs szüksége Liam-re, aki csak elvonja a figyelmét. A fiú profi futballista és a lányok kedvence. Emellett tiltott gyümölcs is, hiszen az edzője megmondta, aki közeledik hozzá, repül a csapatból. Sajnos ettől csak még vonzóbb lesz. És még egy regénye jelent meg 2014-ben, The Duet címmel, new adult műfajban. Amikor a huszonhét éves Brooklyn a mikrofonhoz lép, elkápráztatja a közönséget. De saját szerelmi élete romokban hever. Ezért, amikor felkérik a Grammy-n szereplésre a szexi Jason-nal, nem tud gátat szabni fantáziájának. Sajnos Jason viszont igazi magányos farkas, aki nem szereti megosztani mással a színpadot, főleg nem egy pimasz énekesnővel.

A Design 2015-ös new adult történet, önálló regény, viszont szereplői kapcsolódnak a Duet-hez. Cameron friss diplomásként éppen állásinterjúra vár, bár csak azért kertül ide, mert a tulaj, Grayson, a nővérének a barátja. Az elmúlt hét évben ez a férfi volt Cammie számára a legfélelmetesebb. De túl jó az ajánlat, ahhoz, hogy elutasítsa. És nem lenne szabad a félelem mellett más is éreznie leendő főnöke iránt. A Chasing Spring meglepő módon egy ifjúsági regény 2016-ból. Lilah maga mögött hagyta Blackwater-t, apja magával rángatta kis szülővárosába, és velük utazott Chase is. Legjobb barátok voltak, de mára eltávolodtak egymástól. A jelenléti túlságosan emlékezteti arra, amit próbál elfelejteni. Chase mégis kétségbeesetten próbálja megtalálni azt a lányt, aki Lilah valaha volt. A Place in the Sun újra new adult műfajban íródott, 2016-ban. Anyja túl erőszakos pártalálási próbálkozása miatt, Georgia inkább elmenekül az országból. Vernazza-ban keres menedéket, nincsenek nagy tervei, csak egy kis fagyi, esetleg bor és nyugodt napok. Ehelyett egy idegen ágyban ébred a legszexibb pasival, akit valaha látott. Gianluca nem szeretne a herceg lenni a fehér lovon, de Georgia nem is kéri a szívét. Viszont az érintése tüzet gyújt a nőben és korábban nem tapasztalt szenvedélyt él át az oldalán. Az Anything You Can Do már 2017-ben jelent meg és innentől láthatóan egységes dizájnt vettem fel az írónő könyvei, ami nekem nagyon tetszik. Daisy és Lucas mindig is ellenségek voltak. Egy évtized telt már el, mióta nem találkoztak, és az eltelt időben ideiglenes tűzszünetet kötöttek. Most, hogy mindketten visszatértek szülővárosukban, folytatódhatna a harc, csak újabb szinten. Mindketten megváltoztak, orvosok lettek. Ami kezdetben csak a hadviselés része volt, hamarosan elsöprő szenvedélybe csap át.

Folytatva a 2017-es megjelenéseket, a Foxe & the Hound a következő regény, ami kortárs romantikus. Amikor húszévesen kész káosz az életed, még aranyos. Huszonhét évesen már nem annyira. Madeleine álmai egy ingatlanügynökségről, saját lakásról és minden napos zuhanyzásról, továbbra is csupán álmok. A szerelem pedig még a láthatáron sincs. Míg Adam meg nem jelenik a város új állatorvosaként. Dögös kinézete miatt minden háziasszony vágyálma lesz. Madeleine figyelmét is felkelti. Majd egy véletlen folytán különös egyezséget kötnek, eljátssza Adam kamu barátnőjét, hogy távol tartsa a „rajongókat”. De vajon ez az álkapcsolat megmarad annak, vagy több is kialakulhat közöttük? A Fortunate Ones is 2017-es romantikus. A Twin Oaks Country Clubban vannak szerencsések és a kevésbé azok, mint a pincérnők, labdaszedők, inasok és mint Brooke, a cabana lányok. Rövid szoknyában osztogatja a margaritát. Egyedül James Ashwood teszi szebbé a munkát. Milliárdos és a legkelendőbb agglegény. Míg egy elhívta egy körre a Porsche-jéval. Onnantól kezdve olyan világba csöppent Brooke, amiről nem is álmodott. James nem akar lassan haladni, mindent azonnal akar, és a lány nem tudja, megadja-e neki. Ez első 2018-as megjelenés a Beau & the Belle. Beau Lauren minden tini fantáziájában szerepelt. Középiskolában esélye se volt felhívni magára a figyelmet, viszont egy éjjel bemászott hozzá a vendégházban lévő szobája ablakán. Huszonnégy éves joghallgatóként Beau igazi rejtély volt Lauren számára. Idősebb volt, túl szexi és kalandjuk túlságosan megrémítette a lányt. Tíz évvel később mindketten visszatérnek New Orleans-ba, és most lehet minden más lesz már, ha maguk mögött hagyják a múltat. Az Arrogant Devil a legutóbb megjelent regény, kortárs romantikus műfajban. Cedar Creek-ben mindenki tudja, hogy Jack McNight egy arrogáns ördög. Kinézetre igazán vadító, de a személyisége éget. Amikor Meredith megjelenik a Blue Stone Ranch küszöbén, megmentőre vágyik, helyette Jack-et kapja. A hírneve megelőzte, így a férfi elkönyveli magában, hogy több bajjal jár, mint előnnyel. A nő mégis érzi közöttük a szikrákat, amiket nem tagadhat le. Ki tudja, lehet, ha ágyba bújik az ördöggel még a megváltást is elnyeri.

Végül két mini sorozatáról írnék. Az Allure két részes new adult, mondjuk úgy duológia 2015-ből. Jo végre munkát kap a Lorena Lefray Desgins-nál személyi asszisztensként. Az egyetlen probléma, hogy nem a Lorena-nak fog dolgozni, hanem a bátyjának, Julian-nek. A férfi lenyűgöző, és még gödröcskék is megjelennek arcán, ha mosolyog. Nehéz lesz mellette a munkára koncentrálni. A Summer Games is két részes, 2016-os sorozat, ahol fontos szerepet kap a sport. Az újonc olimpikon, Andie igazán visszafogott személyiség. Mégis, amikor megérkezik Rio-ba, ráébred, hogy a pletykák az Olimpiai Faluról, igazak. Az atléták igazi szexmániások, az óvszer úgy fogy, mint a cukorka, és a játék folytatódik a pályán kívül is.  Ahogy próbál elvegyülni, találkozik Frederick-kel, a jóképű úszóval, akivel nincs egy súlycsoportban. Andie mégis próbál csak a játékra összpontosítani, de a falu kicsi, és a csábítás állandóan felbukkan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése