2018. 08. 04.

Alexandra Bracken: The Darkest Legacy - interjú

Író: Alexandra Bracken
Cím: The Darkest Legacy
Sorozat: Sötét elmék 4.
Műfaj: ifjúsági misztikus
Megjelenés: 2018.08.02.
Fülszöveg:
Öt évvel az úgynevezett rehabilitációs táborok bezárása után, a tizenhét éves Suzume „Zu” Kimura átvette az ideiglenes kormányszóvivőjének szerepét, harcol a Pszí gyerekek jogaiért. De amikor egy rettenetes tett elkövetésével vádolják, kénytelen újra menekülni az életben maradásáért.
Elhatározta, hogy tisztázza a nevét, és ehhez kényelmetlen szövetséget köt Roman-nal és Priyanka-val, a két titokzatos Pszível, akik vagy segítenek neki bebizonyítani ártatlanságát, vagy elárulják az első adandó alkalommal. De ahogy utaznak a biztonságot és válaszokat keresve, és ahogy Zu egyre közelebb kerül azokhoz, akikben tudja, nem lehet megbízni, még sötétebb dolgokat fedeznek fel, ami az ország bukását jelentheti. A jövőjével – és minden más Pszí jövőjével – a láthatáron, Zu-nak használnia kell erős hangját, hogy visszaszorítsa azokat az erőket, akik a Pszíket az árnyak közé akarják taszítani, és hogy megmentse a barátait, akik egyszer a védelmezői voltak.

Gondoltad valaha, hogy újra meglátogatod a Sötét elmék világát és milyen izgalmas lesz ez?
Igen! Már az utolsó novella óta (Beyond the Night) terveztem, hogy visszatérek a Sötét elmék sorozathoz. Volt egy gondolat a fejemben, de idő kellett, hogy kidolgozzam. És kellett egy kis szünet is ebből a sötét világból! Az évek során sok olvasó kérdezte, hogy fontolgatom-e a folytatást és sose tudtam igazán válaszolni, mert nem tudtam a végső történet mikor állhat össze. Tavaly tavasszal állt helyre minden és a Darkest Legacy ugyanolyan energiával jött, mint anno a Sötét elmék. Ez jó jel volt! A szellemi és érzelmi távolság segített, úgy gondolom, hogy megszülessen ez a könyv.
Annyira izgatott vagyok, hogy visszatérhettem és pont ezzel a különleges ötlettel. Azt hittem ideges leszek és küszködés lesz, de olyan volt, mintha hazatérnék és a régi barátokkal lógnék. Azok a részek voltak a legkönnyebbek, ahol a régi bandával találkozunk. Újra írni róluk színtiszta örömmel töltött el.

Mi adja a legnagyobb inspirációt íróként?
Forrás
Szerintem minden írónak szivacsnak kell lennie – új élményeket kell megismerni, új emberekkel találkozni és tanulni, tanulni, tanulni. De a történet szikráját nálam a főszereplő érzelmei adják. Nem tudok úgy írni egy sztorit – legalábbis olyat nem, amit szeretnék – erős érzelmek nélkül. Mielőtt leülök írni egy világról, megkeresem a szereplő érzelmeit, gyengeségeit és hibáit. Néha, saját tapasztalatból jönnek ezek és néha megfigyelésen alapul. Például a Darkest Legacy esetében, Zu néhány nemkívánatos igazsággal kell szembenézzen a valóságtól, amit ő alkotott – és ezt a saját érzelmeim inspirálták, amin a 2016-os választás után éltem át, hogy mi lett a társadalmunkból.

Melyik szereplőhöz kapcsolódsz leginkább és miért?
Csalás azt mondani, hogy mindegyikükhöz? De ez az igazság! Szerintem minden szereplőm örököl egy kicsit belőlem. Néha egy apróság (mint például Liam imádja a klasszikus rock zenét – és nos a buta humorát is), míg máskor ez egy saját félelem, vagy valami, amivel küzdöttem a múltban. Bár nem éltem át felét sem azoknak, amiket ők, mégis kapcsolódom hozzájuk, a legrosszabb időkben még én is kicsit depressziós lettem.

Mit várhatnak a rajongók ettől a regénytől? Képesek lesznek befogadni a változást és mit ajánlanál nekik a könyv olvasásához?
Számíthatnak: veszélyre, nagy csavarokra, kisebb fordulatokra, sőt mennyi csavarra, te jó Isten, szupererőre, menekülésre, és ahogy említettem, csavarokra, a régi banda visszatérésére, pletykákra, a sötétség kialakulására, új barátságokra, egy kicsi romantikára… így jellemezném. A Darkest Legacy önálló kötet, és ez nem egy meg kell mentenünk a világot típusú disztópia. Ehelyett, egy összeesküvéssel kezdődik, ahol Zu-t feketítik be és egy rejtéllyel, hogy ki lehet valójában a dolgok mögött.
Alig várom, hogy beszéljek arról, hogy mi történt az Öreg Betty bandájával az elmúlt öt évben, és hogy mennyiben változtak meg a srácok, akiket ismertek és szerettek.

Mi következik ebben a világban?
Elmondhatnám… de szerintem jobb móka várni és figyelni!

Végül nézzétek meg a Sötét elmék előzetesét:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése