2018. 08. 03.

Kedvenc könyves páros - 1. kör

Az újabb szavazás témája a könyves párosok. Biztos mindenkinek akad kedvence, hiszen a romantikus regények mozgatórugói. Szükséges, hogy működjön közöttük a kémia, izzon a levegő, amint egy helyiségbe lépnek. Keressük meg közösen, hogy kik az aktuális legjobbak. :)

Név: Clary Fairchild
Jellemzők: Igazán önfejű, makacs és tüzes leányzó. Emellett igazán eszes és kreatív is. Szeretteihez végtelenül hűséges. Nem árnyvadászként nevelkedett, így újdonságként hatott rá az emberek szeme elől elrejtett világ, ám hamar alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez és igazi harcos vált belőle is.

Név: Jace Herondale
Jellemzők: "Kicsit" nárcisztikus, de mi tagadás, tényleg lenyűgöző férfiszépségként jellemzik őt a könyvek. A külcsín mögött pedig szinte legendás harcos lapul, korosztálya legnagyobb árnyvadászaként emlegetik. Szarkasztikus humora családi vonás, hírhedt Herondale felmenőitől örökölte.

Clary és Jace: Nem indult felhőtlenül a viszonyuk, hiszen Jace nem szívesen lát egy kívülállót az árnyvadászok között, viszont utána már hamar kialakult közöttük. Persze, rögös az út egymásra találásukig. Miután Clary is részt vesz a kiképzésen, a csatatéren is remek párost alkotnak, okkal féli őket, minden alvilági lény.


Összegzés: Hatalmas rajongó tábora van hazánkban a Cassandra Clare könyveknek, biztos voltam benne, hogy ez a páros bekerül a mezőnybe. Hasonlóan önfejű és makacs mindkét szereplő, szórakoztató beszélgetéseiket én is szerettem olvasni és szurkoltam, hogy rátaláljanak egymásra.
Név: Ella Harper
Jellemzők: Fiatal kora ellenére sokat tapasztalt már az életben. Árvaként igyekszik túlélni és többet kihozni helyzetéből. Pont ezen körülmények miatt kemény páncélt növesztett, amiről lepattannak a sértések, bármikor kiáll magáért. A Royal családra azonban ő sem volt felkészülve. 

Név: Reed Royal
Jellemzők: Royal  fiúként, bármit megkap, amit csak akar. Anyjuk elvesztése után kifordult önmagából, önpusztító életbe kezdett, apjával megromlott a viszonya. Igazi kemény pasim okkal félnek tőle az iskolában. Számos hibája mellett, mégis szeretne az ember bejutni álarca mögé, és megtudni, érzékeny oldala is van-e.

Ella és Reed: A Royal fiú ellenségesen fogadják új "hugicájukat", és éppen Reed a főkolompos, hogy megkeserítse a lány életét. Persze az ismert mondás szerint vékony a határvonal gyűlölet és szeretet között és a két fiatalt hamar elemészti a közöttük feszülő ellentét és szenvedély.

Összegzés: Elle Kennedy sorozata mi tagadás, elmenne egy szappanoperának is, de mégis magával ragad a Royal család élete és mindenki szurkol azért, hogy Reed-et végre fejbe kólintsák és vegye már észre, hogy ez a lány neki való. Imádni való feszültségekkel teli ellentétes párosuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése