2018. 08. 10.

Kedvenc könyves páros - 3. kör


Az újabb szavazás témája a könyves párosok. Biztos mindenkinek akad kedvence, hiszen a romantikus regények mozgatórugói. Szükséges, hogy működjön közöttük a kémia, izzon a levegő, amint egy helyiségbe lépnek. Keressük meg közösen, hogy kik az aktuális legjobbak. :)

Név: Nastya Kashnikov (Napsugár)
Jellemzők: Nastya komoly traumán esett át, amit igazán "érdekes" módon dolgoz fel, némaságba burkolózik. Kifelé mindig a kemény csajt igyekszik mutatni. Belül azonban fél és végtelen szomorúság árad belőle. Öltözetével, stílusával igyekszik elriasztani az embereket, csak kevesen juthatnak közelebb hozzá.

Név: Josh Bennett
Jellemzők: Régóta egyedül kell boldogulnia, mégis erős jellemére utal, hogy nem züllött el, hanem felelősségteljes felnőtt vált belőle. Ám ő is mély sebeket hordoz, és nem szeretne újra sérülni, ezért igyekszik minden érzelmét elfojtani és nem engedni senkit közel magához. Hiszen, ha nincs kötődés, nem érheti újabb fájdalom.

Nastya és Josh: Mindkettőjüket körbelengi valamilyen meghatározhatatlan sötétség. Lassan alakul ki közöttük a vonzalom, ami kezdetben annyiból indult, hogy jól érzik magukat egymás társaságában. Josh meglátja Nastya-ban a szépséget és a lány neki köszönheti, hogy képes elindulni a gyógyulás útján.
 
Összegzés: A new adult regények főhőseit valahogy még inkább megszeretik az olvasók, hiszen a kötelező elemként megjelenő múltbéli traumák miatt sajnáljuk is őket és még inkább szurkolunk a boldogságuknak. Nastya és Josh igazán különleges páros közöttük is.
 Név: Rosemarie Hathway
Jellemzők: Rose egy igazán erős, félelmet nem ismerő, temperamentumos és forrófejű főhősnő. Dhampírként fő feladata a morák védelme és legjobb barátnője, Lissa biztonságáért mindent meg is tesz. Legtöbbször önmaga elé is helyezi a lányt, de megérdemli ő is a boldogságot.

Név: Dmitrij Belikov
Jellemzők: Kiváló dhampír harcos, a testőrség könyörtelen tagja. Hűvös és távolságtartó, ám akad egy lány, aki a korkülönbség ellenére is felkelti az érdeklődését. Róza, ahogy ő szokta nevezni, heves természetét nehéz figyelmen kívül hagyni és szép lassan az ő páncélját is megtöri.

Rose és Dmitrij: Dmitrij a tanár, Rose a diák, ennél nagyobb akadály nem is kell nekik. A lány büntetésből kell részt vegyen külön edzéseken és minél több időt töltenek együtt, annál jobban meglátják egymás értékeit. A sorozat hat kötete alatt sokat kell küzdeniük egymásért.


Összegzés: Már elég régen jelent meg Richelle Mead sorozata még magyarul is, viszont úgy hiszem, sokak emlékezetében még élénken él ez a páros. Nehéz lenne elfelejteni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése