2018. 08. 07.

Kedvenceink közelebbről 25. rész - Julie Kagawa


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Nem is olyan régen lett végre teljes a Vastündérek sorozat hazánkban. :) Én viszonylag későn fedeztem fel, de szeretem Meghan kalandjait, és reménykedhetünk, hogy más alkotásait is olvashatjuk még az Írónőnek.


Julie Kagawa (1982. Sacramento, USA)
Julie Kagawa Sacramento-ban született, Kaliforniában. De semmi különleges nem történt ott vele. Ezért kilenc évesen Hawaii-ra költöztek családjával, ahol hamar felfedezte a húsevő rovarokat, gekkó családokat és a gyakori hurrikánokat. Ideje nagy részét az óceánban töltötte, amikor épp nem volt cápa, medúza vagy furcsa angolna veszély.
Amikor nem az életéért úszott, Julie a könyvekbe temetkezet, sokszor még a matek könyv mögött is egy regény lapult meg. Olvasás iránti szeretete inspirálta arra, hogy tollat ragadjon és pár sötét, szörnyű történetet írjon, amiket színes illusztrációkkal tűzdelt, hogy sokkolja vele szerencsétlen tanárait. Ezek idővel elhalványultak (oké, legalábbis az illusztrációk), de a szenvedély nem csillapodott.
A számlák kifizetése miatt különböző könyvesboltokban vállalt munkát az évek során, de a tulajok hamar észrevették, hogy gyakrabban olvassa a könyveket, ahelyett, hogy a polcra tenné őket. Ezért másik szenvedélye felé fordult: az állatok kiképzése. Hét évig profi kutyaidomár volt, egészen első könyve megjelenéséig.
Most Louisville-ben él, ahol igen kis esélye van a cápatámadásoknak. Férjével és ellenszenves macskájával él, egy Ausztrál Shepherd-del, aki túl okos és egy hiperaktív Pappillion-nal.

TOP5-es lista:

Pár infó még az Íróról:

Ha együtt vacsorázhatnál három íróval, akár élővel, akár halottal, kik lennének azok?
Neil Gaiman, mert ő a kedvenc íróm, Terry Brooks-szal, hogy elmondjam neki, egyik regénye terelt az írói pályára, és Shakespeare, mert az menő lenne.

Először feltérképezed szerepelőid jellemét vagy csak meglátod merre visznek?
Kicsit mindkettő. Előbb van egy általános ötlet, amikor megalkotom őket, de a
Forrás
személyiségüket inkább a történet során alakítom ki. Néha képesek meglepni.

Ha írói szuperképességed lenne, mi lenne az és miért?
Az idő megállításának képessége, amikor írok, így könnyebben boldogulnék a határidőkkel.

Ash vagy Puck?
Mindkettőjüket imádom, de Ash. Van valami a kardos rosszfiúkban. ;)

Ha nem író lennél, mit csinálnál most?
Próbálnék kiadni egy regényt, lol. De valószínűleg állatokat képeznék ki. Korábban az volt a szakmám és nagyon élveztem.

Mi volt gyerekkorodban a kedvenc könyved?
Maurice Sendak-tól az Ahol a vadak várnak. (A szörnyek iránti rajongásom korán kezdődött.) Volt egy lovas fázisom is tiniként, amikor csak lovakról olvastam, például a King of the Wind, a Black Stallion és a Misty of Chincoteague. De mindig visszatértem a fantasy-khoz. Terry Brook Shannara sorozata volt a legemlékezetesebb olvasmányom.

Forrás
Van bármilyen egyedi képességed?
Tudok lazacos tekercset készíteni. (Mmmmm, sushi.) Tudok lovakat, macskákat, patkányokat, papagájt és egy csomó féle kutyát idomítani, tehát mondhatjuk, hogy értek az állatokhoz is. Jó „clicker” trénernek tartom magam. Ez egy olyan módszer, ahol hangot hallanak az állatok, ha jól csinálnak valamit. Ezzel egy macskát is meg tudok tanítani arra, hogy üljön le, feküdjön le, forogjon. De hozzáteszem, a saját macskám csak akkor csinálja, amikor akarja.

Mit csinálsz kikapcsolódásként?
Videójáték függő vagyok, és könnyen megtalálhattok a Wii-m, az Xbox 360-om vagy a PS3-am társaságában. (Igen, mind a három van.) Éppen Assassin’s Creed II. lázban égek. De imádom a Dragon Age Origins-t, az Asylum-ot, a Bordedlands-et is például.

Ha szuperhős lehetnél, ki lennél és miért?
Ez nehéz. Árnymacska, Láthatatlan Lány és Batgirl között vacillálok, mert ki ne akarna átsétálni a falakon, szétrúgni gonosz hátsókat vagy láthatatlan lenni? Természetesen, akár Főnix is lehetnék, de lehet, az már sok lenne nekem is.

Végül pedig a könyvei:

A Vastündérek az Írónő első sorozata, amit 2010-ben indított útjára. Ez a négy ifjúsági fantasy regény hazánkban is megjelent, angolul még három novella is elérhető. A főszereplő Meghan épp tizenhatodik születésnapjának küszöbén áll, de az átlagos tini gondoknál nagyobbakkal kell megküzdenie. Kiderül róla, hogy ő a Tündérkirály lánya és amiatt értékes túsz lehet az éppen dúló háborúban. Mindeközben a szívét kezdi elrabolni az ellenséges tábor ifjú hercege, de vajon viszonzásra is talál a vonzalom?

Akár a Vastündérek közvetlen folytatása is lehetne, de új alcímet kapott a Call of the Forgatten trilógia, ami folytatja a korábbi történetet, új szereplőkkel. Itt Meghan öccse kerül a középpontba. A most már tizennyolc Ethan mindig betartotta a szabályait, hogy biztonságban legyen ő és szerettei is a tündérek elől, de most egy támadás miatt, kénytelen változtatni rajtuk. A Vasbirodalomban töltött idő mély nyomokat hagyott benne, és nem vágyik újra a Tündérek hazájába, de nem kerülheti tovább.
Az Éden trilógia első része már magyarul is megjelent. 2012-ben indult és a három kötet mellett egy előzmény novella is olvasható. Allie vámpírok uralta világban él, állandóan bujkálva, nélkülözve. Egy szerencsétlen eset miatt azonban választania kell, azzá válik, amitől mindig rettegett vagy meghal. Életösztöne erősebb volt, de sok idő kell ahhoz, hogy hozzászokjon új énjéhez, próbálja embernek kiadni magát egy a menedéket kereső csapatban.
Legfrissebb a 2014-ben kezdődött Talon sorozat, ami szintén ifjúsági fantasy és most már az ötödik része jelent meg. Talon sárkányai korábban csak a túlélésért vadásztak, most már a világot akarják uralni. a Szent György Rend harcol ellenük. Ők teljes titokban küzdenek egymással, az emberiség előtt titkolva kiléptüket. Ember szeretne a Talon tagja lenni, ehhez bizonyítania kell, hogy képes elrejteni valódi természetét az embereke között. Eközben találkozik egy gazember sárkánnyal és ez a találkozás megkérdőjelez benne mindent, amit eddig gondolt. Garret a Szent György Rend vadásza és találkoznak útjaik Ember-rel, és a lány bátorsága, bizalma a fiúban is kérdéseket ébreszt a rendről. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése