2018. 08. 21.

Kedvenceink közelebbről 26. rész - Wendy Higgins


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Wendy Higgins első sorozata jelent meg hazánkban is legkorábban. Ifjúsági kategóriában szerethetőek az Angyali gonosz kötetek, vajon más alkotását is olvashatunk majd még magyarul?


Wendy Higgins (1977. Anchorage, Alaszka, USA)
Wendy Higgins az USA Today és a NYT bestseller írója az Angyali gonos, a Great Hunt, az Unknown sorozatoknak és a See Me-nek. Első kortárs ifjúsági regénye 2018. decemberében érkezik éppen. Korábban középiskolai angol tanár volt, most már teljes állásban író, aki Virgíniában él veterán férjével, lányukkal, fiukkal és két kis kutyájukkal Rue-val és Nessie-vel. Kreatív írásból diplomázott a George Mason Egyetemen és tanrendtervezésből a Radford Egyetemen.
TOP5-es lista:

Pár infó még az Írónőről:

Honnan meríted az inspirációt a könyveidhez?

Angyali gonosz: A teljes történet olvasható a honlapomon, de röviden az Alkonyat után olvastam a Good Omes-t, így romantika volt a fejemben angyalokkal/démonokkal.

See Me: Azt mondtam a férjemnek, hogy egy szexi bohócról akarok írni. Szerinte ez nem volt
Forrás
lehetséges. Elfogadtam a kihívást.

The Great Hunt: Grimm mesék böngészése közben rábukkantam az „Éneklő csontra” és nem tudtam túljutni az első fejezeten, ahol a hercegnőt saját apja ajánlja fel nyereményként. Innen jött a többi.

Unknown: Mindig voltak rossz álmain, például a világ végéről és mindig lenyűgöztek a disztópiák és az ott kialakult társadalmak. Én is akartam egyet írni. Amikor 13-16 éves lehettem, bele voltak zúgva egy idősebb srácba. A húgaként bánt velem. Tartottuk a kapcsolatot, amikor fősulira ment, és láttam a pillanatot, amikor ráeszmélt, hoyg nem vagyok többé kislány. Akkor épp komoly barátom volt, de azok az intenzív érzések megmaradtak és belecsempésztem őket a könyvbe, így született Amber és Rylen.   

 

Milyen a napi írói rutinod?

Békére és csendre van szükségem az íráshoz. Normál esetben otthon írok, kényelmesen. TV és zene nélkül. Nem megy jól, ha emberek vesznek körül, ezért akkor szoktam, amikor a férjem dolgozik és a gyerekek iskolában vannak. A napot a közösségi médiával és marketinggel töltöm. Majd jön az ötletelés, utána pedig az írás. Amikor benne vagyok, 3-4 órán át is írok. Nem szeretek célokat kitűzni, de legalább egy fejezetet azért igyekszem egy nap megírni vagy ötöt egy héten.   

 

Forrás

Mit csinálsz, ha válságba kerülsz?

Szünetet engedélyezek magamnak. Lehet ez egy nap vagy egy hét is, utána friss szemmel olvasom újra a történetet és könnyebben visszatérek. Vagy egy barátom átolvassa és véleményezi.   

 

Melyek a kedvenc könyveid?

Elsősorban Harry Potter őrült vagyok. De a kedvenceim között van Jennifer L. Armentrout Luxen és White Hot Kiss sorozata, Kreyley Cole Arkánum Krónikák sorozata is. Felnőttebbek közül Karen Marie Moning Fever sorozatát mondanám. De nagyon szerettem Lisa Maxwell The Last Magician és Martina Boone Compulsion regényeit is.


Van olyan író, akiért totál odavoltál korábban? Ha igen, ki?
Gena Showalter-ért megőrültem, a romantikus műfaj királynője. Hatalmas. Mégis barátságos volt velem, tanácsot adott és támogatott. Még mindig elakad a lélegzetem, amikor ír vagy a barátjának nevez.

Ki a könyves álompasid?
Mindig is imádni fogom Edward-ot és nem szégyellem bevallani. De Daemon Black is az élmezőnyben van.


Végül pedig a könyvei:
Az Angyali Gonosz sorozat mind a négy része megjelent hazánkban is, ez az írónő első alkotása és 2012-ben érkezett az ifjúsági fantasy első kötete. A világban élnek fiatalok, akik bukott angyaloktól származnak. A jólelkű Anna különleges képességgel született, látja mások érzéseit. Amikor találkozik Kaidan-nal, a srác megmutatja neki közös örökségüket. Viszont Anna lénye tele van ellentmondásokkal, vajon mit választ, amikor szembe kell néznie a jóval és a rosszal?
A Great Hunt két részes ifjúsági fantasy, ami már 2016-ban jelent meg. Aerity-től azt kéri az apja, hogy felajánlja magát a királyság érdekében. Szörnyű bestia fenyegeti Lochlanach Birodalmát, és sokan felkerekednek, hogy végezzenek vele és megnyerjék ezzel a királylány kezét. Aerity tudja a kötelességét, de mégse akar egy idegenhez menni… míg fel nem figyel egy helyi vadászra, Paxton-ra. De a férfi nem nősülős fajta, nem érdekli a jutalom, de a hercegnő mégis meglepi őt. 
Az Unknown egy három részes trilógia, ugyanúgy 2016-ból. Amber úgy hiszi a legrosszabb dolog, amit valaha átélhet az a viszonzatlan vonzalom bátyja legjobb barátja, Rylen iránt. Azt is hiszi, hogy a háború olyan dolog, ami őket sose érheti el. De mindkettőben tévedett. Egy ismeretlen szervezet bombája megtizedeli a lakosságot. Irányítás nélkül a társadalom káoszba fordul, Amber mégse képes nyugton ülni, használni akarja ápolói képességét, hogy másokon segítsen a veszély ellenére.
Önálló regényei közül az első 2013-ban jelent meg Flirting with Maybe címmel. Ryan tizenöt volt, míg Brooke tizenhét, a srác mégis beleszeretett. Számára a lány tökéletes, nem számít a korkülönbség, de ez a gimi és itt minden számít. Ryan hamar rájön, hogy Brooke élete közel se tökéletes. Összebarátkoznak, és támaszt nyújt neki, de később a lány főiskolára megy és megszakad a kapcsolatuk. Két évvel később, amikor Ryan is továbbtanul, újra rájön, hogy nem képes elfelejteni őt. A See Me 2015-ös ifjúsági fantasy, egy résszel, de mindig is tervben volt a folytatás lehetősége. Míg a legtöbb tizenhét éves amerikai lány hallani se akar ahhoz, hogy egy idegenjen kelljen férjhez mennie, Robyn a titokzatos McKale-ről álmodozik Írországban. Ám amikor végre eljut Smaragd Szigetre, rájön, több van a McKale klánban. Ami egy eltervezett párosításnak indul, később elmélyül, de egy akadály mégis fenyegeti jövőjüket. Egy Tündér hercegnő McKale szemelte ki játszótársának. 2018. decemberében érkezik a Kiss Collector. Amikor a tizenhét éves Zae-t megcsalja a pasija, szülei házassága tönkremegy, elhatározza, hogy nem vágyik több kapcsolatra. Helyette csókokra vágyik. Sportolók, zenészek, költők és rossz fiúk – mindenki a napirendjére került és ideje begyűjteni őket. Barátnőivel versenyezni kezdenek, ki csókol meg több srácot a tavaszi szünetben. Ennyire egyszerű lenne a helyzet? Végül 2019. februárára várjuk a Soul in Darkness ifjúsági regényt, borító még nem érkezett hozzá. Az emberek messze földről jönnek a kicsiny Aegean Tengerre, hogy egyetlen pillantást vethessenek Psyche Hercegnőre. A halandó nőt kincsekkel, ajándékokkal halmozzák el, mint régen Venusz istennőt. De egy gond van az istennőkkel, féltékenyek. Cupido a szerelem istene örömét leli a viszály szításában. Fegyverként használja a szerelmet, és amikor anyja Vénusz megkéri, büntesse meg a hercegnőt, örömmel fogadja a feladatot. Psyche büntetése, hogy egy titokzatos teremtményhez adják, aki csak éjjel jelenik meg. Retteg az idegentől, de a férje tiszteletteljesen bánik vele, időt áldoz rá, hogy félelmét átváltoztassa mássá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése