2018. 07. 28.

Könyjelző Top 10 - 34. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

10  kedvenc fantasy

I: Egy kicsit most "retróra" vetem a figurát, a régebbi idők nagy kedvenceit gyűjtöttem most össze :)
P: Most próbáltam a listát a klasszikusabb fantasy-kra szűkíteni, a paranormális vonalat most félretettem és így pont 10 ilyen kötet van a legnagyobb kedvenceim között. :)
 

1,
I: Elsőre helyre olyat választottam aminek az olvasása meghatározó élmény volt számomra. Igaz már jó régen olvastam, de hatalmas kedvenc volt az Utolsó egyszarvú. Megmondani se tudom hányszor újraolvastam abban az időben. 
P: Minő meglepetés, egy Sarah J. Maas könyv van a lista élén. :D Legfrissebb is itt az élmény, de amúgy is zseniális, ahogy itt alakította a szálakat az írónő, Mindig kedvencként gondolok rá. 
2,
I: Az Eragon is középiskoláskorom egyik nagy kedvence volt. Először a filmet sikerült látnom, utána fogtam neki az olvasásának. A könyv sokkal jobb mint a film. Szeretem a sárkányokat, ez miatt  Saphira volt a kedvenc szereplőm. 
P: Szorosan mögötte Feyre újabb kalandja következik, mert ezt is hasonlóan imádtam. Sarah képes igazi alfahímeket alkotni és Rhysand is tökéletes példa, sebezhetetlen, mégis gyengéd. 
3,
I: Tudom, hogy már sok top listámban szerepelt, de muszáj ide is besorolnom a Félvér herceget. Mindig is kedveltem Piton professzort :) 
P: Az árulás csókjában szerintem tényleg briliáns ötlet volt eltitkolni két főszereplő pontos kilétét, nagyon feldobta ezzel a történtet, mindenképp a dobogón a helye. 
4,
I: Az emlékek őre befejezése után csak úgy faltam a sorozat további részeit. Jonas története egyszerre borzasztott el, de közben nem is eresztett. Sajnálom, hogy a beszerezhetetlen kategóriába került. 
P: Kresley Cole kedvenc írónőim egyike, ifjúsági fantasy regénye csodálatos alkotás. Nagyon szeretem Evie kalandjait, és olyan különleges, hogy a kártyákat szövi bele a történetbe. 
5,
I: Alexia ​Tarabotti nem mindennapi nőszemély az biztos :) A kalandjai mindig valami izgalmasat ígérnek. A szerelmi élete pedig igazán viharos, de én mindent szerettem benne. 
P: Cassandra Clare fantáziája se ismer határokat. Az Éjfél kisasszonnyal levett a lábamról. Igazi tiltott szerelem, izgalmas rejtélyek, imádtam. 
6,
I: Amikor megjelent az Outlander első rész engem is sikeresen megvett magának. Jó vaskos könyv, amit egy szilveszter éjszakán fejeztem be. Jamie-t nem lehet nem szeretni, sokszor fájt érte a szívem. Nem hétköznapi dolgokon kellett szegénynek keresztül mennie. 
P: Még egy CC könyv jöjjön, mert a Hercegnőt is hasonlóan szerettem. Rengeteg érzelem szorult abba a regénybe, megsirattam az eseményeket, mégis csak a tiszta boldogság maradt meg az olvasás után. 
7,
I: Ki ne szeretné magát Narnia földjén találni :) Az ​oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény nem csak filmben, de könyv formájában is nagyon szerettem. 
P: Nem bírom ki, még egy Üvegtrón regény, ide kell kerüljön. Érdekes, mert minden rész 5 csillagos, de csak kettő került a kedvencek közé. Ez a Chaol szál miatt volt számomra különösen maradandó. 
8,
I: Mac és Barrons egy olyan páros akiket öröm volt megismernem. A történetük pedig nem piskóta az biztos :) 
P: A borítóba szerettem bele, de a történet is megérdemli a figyelmet. Imádom a számos képességet, amit láthatunk, és Mare igazi különlegesség a vörösek és ezüstök világában. Vérbeli fantasy regény. 
9, 
I: Abban az időben hatalmas rajongója voltam a Shiver-nek, az olvasása hatására én is szeretem volna írni egy farkasos történetet.  
P: A Halandó szívben kicsit kevésbé erős a fantasy szál a többi felsorolthoz képest, de mégis csak fantasy ez is, így ide kerülhet. Anne volt a legkülönlegesebb a lányok között, az ő történetét szerettem legjobban. 
10,
I: Ez se most olvastam, de Gyula bátyótól nekem ez volt az első könyvem. A 9..8..7 egy igazán démoni regény. Ami elkalauzol minket egy hátborzongató Budapestre, ahol a démonok köztünk élnek.
P: Mary E. Pearson is duplázni tud, mert a trilógia lezárása is megérdemli, hogy ide kerüljön. Ekkorra minden szál összefutott és fokozódott a hangulat, nagyon izgalmas befejező részt kaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése