2018. 08. 09.

Könyvadaptáció Book Tag


Egyre több adaptáció készül a regényekből, kedvünkre válogathatunk manapság. E köré épül a mai book tag. :)


1, Melyik adaptációt láttad legutóbb? 
I: A szolgálólány meséjét pont a héten fejeztem be. Teljesen magába szippantott ez a borzalmas város, és a benne élő emberek története. Nem lennék June helyében az biztos.
P: Férjemmel megnéztük moziban a napokban moziba került Sötét elméket, és igazán kellemes meglepetés volt.

2, Melyik feldolgozást szereted legjobban? 
I: Nehéz kérdés mert sok feldolgozás igazán jól sikerült, de talán a Harry Potter részeket mondanám. Gyönyörű látvány világ, elégé követék a könyv eseményeit.
P: Ez elég nehéz kérdés, mert szerencsére elég sok van, ami nagyon jól sikerült. Talán a Harry Potter filmeket mondanám, azok nagyon jól megjelenítették a könyveket.

3, Melyik várható adaptáció lesz az, amit biztosan nem nézel meg? 
I: Ilyet nem tudok most mondani.
P: Nem szeretem se nézni, se olvasni a horror történeteket. Akármilyen jól sikerült az Az feldolgozása, biztosan nem fogom megnézni.

4, Melyik lenne, amit biztosan nem nézel újra? 
I: A burok, számomra hatalmas csalódás volt. Nagyon szeretem Wanda történetét, szerintem elég gyengén sikerült, egyáltalán nem hozta a könyv szintjét.
P: Nem is értem miért kínoztam magam a Szürke ötven árnyalatával, de az első részt megnéztem. Biztos, hogy sose nézem újra és a folytatásokra se vagyok kíváncsi.

5, Van olyan, amit előbb a filmvásznon láttad, és annak hatására olvastad el a könyvet? 
I: Csillagainkban a hiba pont ilyen volt. Sokkal előbb láttam a filmet, és csak utána kaptam kedvet a könyv elolvasásához.
P: Azt hiszem nem ez az egyetlen ilyen, de a többieknél nem emlékszem ilyen határozottan a sorrendiségre. Viszont az telesen biztos, hogy az Alkonyat mozi után azonnal olvasni akartam a folytatásokat.

6, És ezzel ellentétben van olyan, amit amiatt biztosan nem olvasnál el?
I: A nagy Gatsby tetszett a filmvásznon, de nem érzek késztetést rá, hogy el is olvassam.
P: Egyáltalán nem negatív értelemben, de a Csillagainkban a hibát már nem fogom elolvasni miután már megnéztem a filmet. Nagyon erőteljes a történet, és jól esett megnézni, olvasva valahogy nem vágyom még egyszer rá.


7, Tudsz olyan adaptációt mondani, aminek nem sok köze van a regényhez? 
I: Fogós kérdése, de nem láttam, vagy olvastam még ilyet úgy gondolom.
P: A True Blood egészen jól indult, de pár évad elteltével teljesen elrugaszkodtak a könyvektől, onnantól már nem is tudott lekötni és az utolsó 1-2 évadot már meg se néztem.8, Volt már olyan, hogy kisétáltál a moziból, mert annyira nem tetszett a feldolgozás? 
I: Még nem volt ilyen. Akkor is végig ülném szerintem :)
P: Áh, ilyet akkor se tennék, ha annyira rossz lenne egy film. Ha már kifizettem a jegyet, ott is maradok. :D

9, Előbb a filmet szereted látni vagy a könyvet olvasni? 
I: Amikor meghallom, hogy valamelyik könyvből filmet csinálnak, akkor inkább szeretem először elolvasni, és csak utána nézzem meg.
P: Nem igazán tudatos a dolog, mert egyik verzió se kizárólagos, de kicsit jobban szeretem először a könyvet olvasni. Viszont tényleg nem zárkózom el attól se, ha éppen fordítva sikerül.

10, Milyen érzésed van a szereplőket megelevenítő színészek koráról? (például, hogy egy középiskolást 18 éves formál meg)
I: Nincs vele bajom, a mai fiatalok amúgy is idősebbnek néznek ki szerintem a koruknál.
P: A filmvásznon biztos így a jobb megjeleníteni, könnyebb érettebb szereplőkkel dolgozni. De azért nem szabad túlságosan elrugaszkodni, érezni kell a határt.

11, Bosszant, ha egy színész nem úgy néz ki, mint ahogy elképzelted
I: Szerintem mindenkinek megjelenik egy kép a fejében amikor elkezd egy történetet, és megismeri a benne lévő szereplőket. Volt már olyan, hogy csalódtam egy választásban, de sokszor egyet is értek, mert tetszik amit látok. :)
P: Ha csak kicsit más, az nem zavar, hiszen lehetetlen pont olyat találni, ahogy elképzelem. A túl nagy változtatások viszont szoktak zavarni, például ha teljes bőrszínt változtatnak, vagy szőke hajú lányból feketét csinálnak.

12, Van olyan film, amit jobban szerettél a könyvnél? 
I: Büszkeség és balítélet mind a kettő egyaránt kedvencem, de a film valamiért picit közelebb áll a szívemhez. Itt mind a kettőt megemlíteném a minisorozatot, és a 2005 filmet is.
P: A Büszkeség és balítéletet nagyon szeretem nézni, a könyv viszont nagy csalódás volt számomra.

13, Mondj egy olyan regényt, amit szívesen látnál moziban
I: Ambrózy báró esteinek az összes részét megnézném a moziban. Nagyon boldog lennék ha teljesülne ez a vágyam :)
P: Az Üvegtrón sorozat zsenialitását a filmvásznon is szeretném látni megelevenedni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése