2018. 08. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - Augusztus


Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)

Elérkeztünk a nyár utolsó hónapjához, ami csupa Könyvmolyképzős könyvet tartogatott számunkra a húzásunk során. 


Közös lista: A mostani közös olvasásunk ismét egy rubin pöttyös könyv lesz. Az Írónő neve már nem ismeretlen számunkra. Sikeresen olvastuk már tőle, ráadásul mindkettőnknek elnyerte a tetszését. Kíváncsiak vagyunk ezt vajon mennyire fogjuk szeretni. Ami pedig nem más mint Penelope Ward: Jake ​Undone – Jake megadja magát.
I: Egy újabb könyv amit nem tudtam nem megvenni. Eddig úgy látom vegyes megítélést kapott a molyon, de ahogy már tudjátok ez még inkább arra ösztönöz, hogy kiderítsem rám milyen hatással lesz a végén.
P: Az először olvasott Penelope Ward könyv igazán maradandó élmény volt. Nagyon tetszett a stílusa és csak remélni tudom, hogy ez a regény is hasonlóan szuper lesz. :)
Író: Penelope Ward   
Cím: Jake Undone - Jake megadja magát
Sorozat:  Jake 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 408.o 
Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob?

Indie listája: Ebben a hónapban egy régi polclakomat sikerült kihúzni, ami nem más mint A. Meredith Walters: Find ​You in the Dark – Utánad a sötétbe.
I: Már olyan régóta szeretem volna elolvasni, de valahogy sose jutottam még el odáig. Most itt az alkalom :) Úgy halottam nagyon fájdalmas történet. Lehet, hogy  összefog törni?
Író: A. Meredith Walters
Cím: 
Find ​You in the Dark – Utánad a sötétbe
Sorozat: Utánad a sötétbe 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014.
Terjedelem: 
408. o
Fülszöveg:

Maggie Young maga volt a hétköznapiság.
Átlagos barátok, átlagos szülők, átlagos eredmények… hétköznapi élet.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, démonjaival a nyomában, amik bármikor leteríthetik. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük majd mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és minden helyrejön zavaros életében.
Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen.
De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.

Perpetua listája: A mostani húzott egy olyan könyv, ami egy ideje már a polcon csücsül. Ez pedig nem más mint Jessica Shirvington Entice ​– Csábítás 
P: Már két éve olvastam az első részt. Nem volt a legütősebb kezdés, de egyáltalán nem volt rossz, főleg, hogy mindig később lesz még érdekesebb egy sorozat. Most végre meglátom, hogy valóban így van-e.
Író: Jessica Shirvington
Cím: Entice ​– Csábítás
Sorozat: Violet Eden krónikák 2.
Kiadó:  Könyvmolyképző
Kiadás éve:
2016.
Terjedelem:
464.o
Fülszöveg:
Violet Eden a Grigori tagja – részben angyal, részben emberi lény. Arra a sorsra született, hogy megvédelmezze az emberiséget a száműzött angyalok bosszújától.
Életbevágóan fontos, hogy Violet pontosan tudja, kiben bízhat meg, ám amikor megérkezik az erősítés a Grigoritól, hamar nyilvánvalóvá lesz számára, hogy mindenkinek van titkolnivalója. Még Lincolnnak is. Egy tényt azonban Violet már biztosan tud… hogy Phoenix hatalma, amellyel a markában tartja, egyre nagyobb veszedelmet rejt számára.
A verseny, hogy megszerezzék az egyetlen dolgot, ami akár örökre kibillentheti a hatalom ősi egyensúlyát, mindnyájukat a Jordán szent hegyei közé vezeti, és a végsőkig próbára teszi Violet képességeit. S lelepleződik a legszörnyűbb árulás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése