2018. 07. 25.

Tarryn Fisher: Thief ​– Tolvaj (Szeress, ha hazudok is 3.)

Író: Tarryn Fisher
Cím: Tolvaj
Sorozat: Szeress, ha hazudok is 3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018. 
Terjedelem: 286 oldal
Fülszöveg:
Emlékeztetőül magamnak:
A szerelem türelmes. A szerelem kedves.
A szerelem nem dicsekszik, nem henceg.
A szerelemben nincs arrogancia.
Sohasem durva, nyers vagy illetlen – nem öncélú.
A szerelmet nem könnyű felforgatni.
A szerelem nem kövezi meg a rosszat.
A szerelem bízik, remél és mindent kibír.
A szerelem sohasem évül el.
Küzdeni fogok érte.
A tolvaj


„Olivia az enyém. Mindig is az enyém volt, és mindig is az enyém lesz. Hiába futottunk ellentétes irányban az elmúlt tíz évben, mégis minden sarkon egymásba ütköztünk. Néha azért, mert kerestük a másikat, máskor pedig véletlenül.” 

Ennél a sorozatnál saját borítókat használt a kiadó, elégedettek vagyunk a döntéssel? 
P: Az első rész borítóját kifejezetten szerettem, sőt jobban tetszett az eredetinél, egyszerűen imádom, tökéletesen megfogta Oliviát. A Zűrös vörös viszont nem volt az igazi, Leah nem
forrás
ilyen, ennél még hidegebb, még számítóbb. Emiatt féltem kicsit az utolsó résztől is, de nem kellett volna. Bár a koncepció kicsit át lett variálva, de itt újra tökéletesen eltalálták a könyv hangulatát, szép munka. :)

I: A koncepció maradt, csak a modellek változtak a magyar kiadásnál. Ezt egy picit sajnálom, mert az ottani karaktereket jobban tudom a könyv szereplőihez hasonlítani. Ha választanom kellene akkor a Tolvaj borítója tetszik a leginkább. Bár igaz az elején sajnáltam, hogy nem az eredetit hozták el nekünk, de a későbbiek folyamán egyre inkább megtetszett a fekvő Caleb.

„Ő úgy tud szeretni, hogy összemocskolja vele az ember lelkét, hogy végül inkább azt kívánod, hogy bárcsak ne is lenne lelked, hogy legalább kikerülhess a bűbáj alól.”  

Hogy teljes legyen a sorozat, most Caleb is elmeséli nekünk a maga történetét. Milyen volt megismerni közvetlenül? 
Caleb (forrás)
P: Kicsit olyan volt ez a rész, mint egy nagy összefoglaló. Újra betekintést nyertünk a múltba is a jelen mellett, és újabb részletek derültek ki a trióról. Olivia és Caleb összetartoznak, ez már az első részben egyértelmű volt, nem csoda, hogy a srác minden nehézség ellenére, még mindig harcol azért, hogy megszerezze őt. Pedig 🎂 tényleg minden körülmény ellenük szól. Caleb már az első pillanatban menthetetlenül és véglegesen beleszeretett a lányba és most láthattuk, hogyan zajlott benne ez az egész folyamat. Imádtam a harcukat, mert ne tagadjuk, sokszor inkább az. Mindig közbeszól valami a boldogságukba, de végig élt bennem a remény, hogy mégis megéri a küzdelem. 
I: Végre Caleb is elmondhatta a saját történetét. Az biztos, ez nem egy rózsaszín tündér mese, maga a könyörtelen valóság. Caleb és Olivia szerelme sosem volt könnyű. Az édeskés részek mellett ott volt az a szörnyű keserű szívet facsaró is. Hiába tudjuk, hogy ők igen is összetartoznak minden vétkük ellenére, erről még magukat is meg kell győzniük. Caleb rajongása érezhető Olivia iránt, mindent megtett érte. De mit oly sokszor egy félre értett helyzet akkora kalamajkát tud csinálni, aminek a szereplőink jó sokáig iszák a levét. Szerencsére Caleb öntudatra ébred, szépen lassan újra meghódítja az ő "vadmacskájának" a szívét.  Ám addig jó sok évet elvesztegetek, amelyet már nehezen lehet bepótolni. 

„– Azért teszlek sebezhetővé, mert szeretsz. Ezt az árat kell megfizetned a szerelemért, kicsi lány.” 

Újra többet szerepelt Olivia, esetleg máshogy néztünk most rá, mint az első rész alatt? 
Olivia (forrás)
P: Az első rész jelene óta nem változott sokat, bár igyekezett. Jó feleség és háziasabb szeretne lenni, nem az önző p*csa, akinek sokan látják. De nem képes levetkőzni azt, aki valójában. Őt így kell szeretni és elfogadni. Caleb az egyetlen, aki igazán ismeri és ő érezhette csak Olivia szerelemét, és minden hibájával együtt nem csak elfogadja, de viszontszereti is. Úgyhogy nem, nem változott a véleményem főhősnőnkről, de ugyanúgy szeretem, mint korábban. 
I: Jó volt Caleb szemén keresztül megismerni újból Olivia-t. Betekintést nyertem a közös múltjukba, amiben sok érzelem kapott helyet. Olivia-ról már eddig is tudtam, hogy nem egy angyal, sok hibája van, de ezzel együtt valamiért mégis megtudja 🎂 kedvelni az ember. Régen sok hibát, és hazugságot halmoztak fel, de az érzéseik egymás iránt sosem változtak. Ennek a kapcsolatnak idő kellet ahhoz, hogy megérjen a véglegességre. Nem volt könnyű egyikőjük számára sem, sok kellemetlenségtől megóvták volna magukat ha őszintén elmondják az érzéseiket, a bajukat, gondolataikat. Jó volt látni, hogy Olivia képes a változásra. 

„Szerintem egyszerűen nem illünk össze.” 

Eddig is képes volt meglepetést okozni az írónő, különböző fordulataival. Izgalmas maradt ez a rész is? 
P: Az aktuális eseményeket látva, nem hihetnénk, hogy boldog befejezésre számíthatunk. Viszont itt is sok mindent megél Olivia és Caleb, hol távolodnak egymástól, hol közelednek, szinte végeláthatatlan ez a tánc közöttük. Sose lehetett tudni, hogy mi következik éppen. Éppen ezért nehéz volt kitalálni, hogy mi lesz a könyv vége, képes az írónő meglepő húzásokra, és a történet során is annyiszor változtak a dolgok, csak szurkolni tudtam, hogy
forrás
az legyen, amit én szeretnék. És persze még Leah is megcsillogtatta „tehetségét”, de szerencsére, most csak kisebb dózist kaptunk belőle, nem ő volt most a fő személy, aki megkavarta a szálakat. 

I: Tarryn-nek meg van a maga stílusa, amely elsőre furcsának tűnhet, de amint megszokod, érzed, hogy valami különlegesnek vagy a tanúja. Úgy tudnám mondani, hogy ő megmutatja olvasóinak a szerelem csúfabb oldalát is. A problémákat, a rossz döntéseket, a veszekedéseket, a hazugságokat, mindent ami része egy valós kapcsolatnak is. Mindenki a tökéletesre törekszik, de olyan nincs. Mindig vannak olyan helyzetek amelyben rosszul döntünk, ez meghatároz a későbbi életünket, sőt kapcsolataink alakulását is. Olyan feketének tűnik minden, de szépen lassan a színek utat törnek maguknak, meglátjuk miért is érdemes ezen végig menni. Caleb és Olivia története pont ilyen. Most is képes volt meglepni az Írónő, egy olyan halottnak hitt ügyet képes volt újra életre kelteni, még erősebbé alakítani. Örülök, hogy a sok rossz ellenére a végére azért a maga módján megadta a boldogságot a szereplőinek. 

„– Amikor veled vagyok, az összes érzés egyszerre árad szét
bennem. Megfulladok tőlük. Egyszerre akarok odarohanni hozzád és elmenekülni előled.” 

Ezzel lezárult a Szeress, ha hazudok is sorozat, hogyan értékelnénk egyben?
P: Az első rész még négy év elteltével is nagy hatással van rám. Leah-t lehetetlen volt megkedvelni, de a teljességhez kellett az ő szemszöge, és pont emiatt volt szükség Caleb
forrás
könyvére is. Ezzel lett teljes ez a kaland. Határozottan az első marad a kedvenc, de egyben gondolok majd vissza a sorozatra és az biztos, hogy igazán egyedi élményt hagyott bennem.
I: Végre egyben a sorozat :) Az eddig sötét foltok eltűntek. betekintést kaptunk újra ebbe a hazugságokkal átszőtt történetbe. Reménykedtem benne, hogy a gonoszt eléri a vég, a "jók" pedig megkapják méltó jutalmukat. Azt már nektek kell kideríteni ki melyik kasztba tartozik is. Annyit mondhatok, hogy maradandó élménnyel gazdagodtam.
  

„- Nem olyan kemény a szíved – felelem a vizet nézve. – Csak szeretsz úgy tenni, mintha az lenne.”
 
Kedvenc jelenetem:
P: Leah és Olivia "találkozása a könyv végén.
I: Amikor Caleb kiszúrta magának Olivia-t.
Kedvenc szereplőm:
P: Olivia minden hibájával együtt legnagyobb kedvenceim közé került.
I: Caleb, Olivia
Hasonló könyv:  
P: Nem hasonlít a hagyományos romantikus történetekhez, ezért az írónő Kapd be, szerelem! regényét mondanám, hiszen az is rendhagyó love sztori.
Kinek ajánlom: 
I: Mindenképpen érdemes elolvasni az utolsó részt annak aki olvasta már az előző részeket.
Értékelésem: 
P: Nem sok kellett volna az 5 CD-hez, de azt mégse érte el. Mégis ezzel lett teljes ez a sorozat, szükség volt erre a kötetre is, 4,5 Pink Floyd CD-t kap.
I: Ez a rész is tudod számomra meglepetést okozni, így tőlem most 4,5 évet kap. 
Érdekesség: Tarryn Fisher stílusa igazán egyedi és szerethető, számos maradandó gondolatot ad át olvasóinak. Ezért szerettünk volna még több idézetet hozni nektek. Közöttük pedig láthattok egy összefoglalást a különböző borítóverziókból.

„Olivia a hazugságaival tud szeretni.” 

„Kinyitom az ajtót, és minden megáll. A szív, a lélegzet és a gondolat is.” 

„Olivia Kaspen: Hófehérke és a gonosz mostoha keveréke.”

„Olivia gyönyörűen tökéletlen. A személyiségén esett hajszálrepedések inkább műalkotások, mintsem hibák.”

„Akartam őt.
Mellédobtam.
Nincs menekvés.”

„Leah-nak vörös a haja, de Oliviának vörös a személyisége.”

„– A legtöbb férfi szereti a veszélyt. Nincs is jobb egy veszélyes nőnél – magyarázza Steve. – Egy kicsit férfiasabbnak érezzük magunkat attól, hogy a magunkénak tudhatjuk.”

 „Szeretem a belőle áradó sötétséget, a szűnni nem akaró szarkazmusát, ahogy meg kell dolgoznom minden mosolyáért és csókjáért. Szeretem, hogy olyan erős, hogy milyen keményen megküzd a dolgokért. Szeretem, hogy mennyire el tudom gyengíteni. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen gyenge pontja. Kiérdemeltem ezt a pontot, és nagyon szeretném megtartani. Olivia az a fajta nő, akiről dalt írnak a férfiak.” 

„– Akkor miért engedsz el mindig olyan könnyen? Miért nem tudod, hogy szeretném, ha harcolnál értem?
– Sokáig tartott rájönnöm, hogy így van. És valahányszor egyikünk a másikért nyúlt, valahogy még nem álltunk készen. De eltelt tíz év, és most itt vagyok. Harcolok. Szeretném azt hinni, hogy tanultam a hibáimból. Azt is szeretném hinni, hogy végre eljutottunk arra a pontra, amikor készen állunk egymásra.”

„A szerelem gonosz.”

„– Olivia, egyszer azt mondtam neked, hogy én majd újra szerelmes leszek, te pedig örökké együtt élsz majd a fájdalommal. Emlékszel?
Bólint. Mindkettőnk számára fájdalmas az emlék. 
– Hazudtam. Már akkor tudtam, hogy hazugság, amikor kimondtam. Sohasem szerettem utánad senkit. Nem is fogok.”

„Ő az egyetlen nő, akit látnak a szemeim.” 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése