2018. 08. 28.

Jenny Han: Utóirat: ​Még mindig szeretlek! (A fiúknak, akiket valaha szerettem 2.)

Író: Jenny Han
Cím: Utóirat: ​Még mindig szeretlek!
Sorozat:
A fiúknak, akiket valaha szerettem 2..
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 336 oldal
Fülszöveg:
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.


– Nekem nem te vagy az első – feleli Peter. – De te vagy számomra a legkülönlegesebb, mert te vagy az a lány, akit szeretek, Lara Jean.

Lara Jean világa teljesen magával ragadt, így miután az első résznél az utolsó lapra értem azonnal neki is fogtam a következőnek. Nagyon kíváncsi voltam mi lesz ezek után Lara Jean-nel és Peter-el. Úgy éreztem ők egymásnak vannak teremtve így mindenképpen kell lennie egy
forrás
"második esélynek" számukra.  Ott volt még az utolsó levél is, a fülszöveg sejteti, hogy egy újabb fiú lép színre, így talán végre megismerjük a levelet, vele együtt John-t is. :) Az biztos sikerült ismét jól éreznem magam az olvasása közben, Jenny Han valahogy úgy oda tudott szegezni a lapokhoz, hogy a klisék ellenére is szeressem a történetet.

Az első rész végén Lara Jean és Peter szakítanak, de nem tűnik véglegesnek a dolog, mert a mi Song lányunk újra  kezébe veszi a tollát, végre megírja valós érzelmeit Peter számára. A levél átadásának jelenete ismét olyan kis aranyos volt, a félszeg két fél, ahogy az érzelmeik kiülnek az arcukra, a remény pedig körül lengi őket. Vidáman bokszoltam a levegőbe,
Lara Jean (forrás)
amikor párosunk ezek után valós kapcsoltba kezd. Nagyon szurkoltam értük, Lara Jean végre megtapasztalhatja milyen is egy fiú barátnőjének lenni. Igen ám, de a jakuzzis videó, amelyben ő és Peter vad csókcsatát vívnak a síelős kiránduláskor még mindig  terítéken van, sőt nagyobb hangsúlyt is kap, amikor felkerül egy instagram oldalra, ahol ráadásul még neveket is társítanak hozzá. Lara Jean teljesen bepánikol ettől. Ebben a helyzetben, én még az utcára se tettem volna ki a lábam az biztos, nem ám, hogy még suliba járjak, elviseljem a gunyoros nézéseket, s fogadjam jó tanácsokat a tanáraimtól. Halál ciki az egész, ez kellően elronthatja az ember örömét. Lara Jean szeretné kideríteni ki tölthette fel a róluk készült videót, minden jel arra mutat, hogy Peter exbarátnője a ludas Gen. Aki még mindig hatással van Peter-re, állítólag csak barátok. Bevallom már engem is idegesített, hogy Gen szinte zsinóron rángatta, Peter pedig mindig ott volt, ha egy kis vigasztalásra volt szükség. Ez a túl barátságos viszony pedig rányomja a bélyegét a kapcsolatukra. Peter nem akarja elárulni miért is áll még mindig Gen oldalán, ami fájdalmat okoz Lara Jean számára. Hasonló esetben én is féltékeny lettem volna, ennyire jó viszonyt szerintem senkinek se kellene ápolnia az ex-ével.

"Ha elveszítesz valakit, és még mindig fáj, abból tudhatod, hogy a kettőtök szeretete igazi volt."

Az előző részben is szerettem végigkövetni az eseményeket a Song házban. A három testvér
John (forrás)
közötti civódások, nevetések, összetartás az egyik kedvencem volt. Kitty most is hozta a formáját, sőt fejébe vette, hogy összeboronálja édesapját a szomszédasszonyukkal. Margot pedig
kezd túllépni a Josh-al való szakításán. Jó volt visszatérni közéjük :)

Nagyon vártam már azt a jelenetet, amikor feltűnik a titokzatos fiú, akiről a fülszövegben már említést kapunk. Kedves John Ambrose szabad ilyen "tökéletesnek" lenned? Az biztos sikerült elérned, hogy ezentúl inkább neked szurkoljak. :) John-nál volt az utolsó levél, egy régi gyerekkori eset kapcsán a volt barátok újra összegyűlnek. Ez az esemény mindenkire hatással lesz. Lara Jean-nek pedig tisztába kell tennie az érzéseit. Vajon végül sikerül meghallani kiért suttog igazán a szíve?

"Az ember nem lehet közel a másikhoz, nem egészen, ha titkok húzódnak kettejük között."

Ezt a részt is nagyon megszerettem, ennek az egyik oka John volt. Egy igazi kis úriember, főleg, ahogy Lara Jean-nel bánt. Peter furcsa viselkedése után elkezdtem érte is  szurkolni, azért nem mondtam le teljesen Peter-ről sem, de abban a helyzetben én is úgy cselekedtem
Peter (forrás)
volna mint Lara. Megismerjük közös múltjukat is, betekintést nyerünk a gyerekkorukba, amikor mindannyian még barátok voltak. Jó volt bele látni, így jobban megérteni a mostani helyzetet. Ez mellett Peter és Lara Jean kapcsolatának alakulását is végig követjük. Mint minden kapcsolatban vannak mindennapi problémák, amelyeket meg kell tapasztalni ahhoz, hogy oda merjük adni a szívünket teljes mértékben egy másik ember számára. Nekik még nehezebb helyzetük volt, mert nem csak a videó, de Gen is igazán megnehezítette a helyzetüket. Nagyon mérges voltam Peter-re! Megérdemelte, amit kapott, így ő is rádöbbenhetett mit is veszíthet makacs viselkedésével. A féltékenység mind a két részről megvolt, ez hol aranyos, hol pedig kissé idegesítő szituációkat okozott. 

Összességében nézve nem egy hibátlan történet, de Jenny Han képes volt ennek ellenére is arra ösztönözni, hogy ne foglalkozzak mással csak az olvasással. A vége ismét nagyon jól sikerült, ez miatt még inkább várom az utolsó rész megjelenését. Vajon Lara Jean és Peter kapcsolata még erősebbé válik, vagy végső búcsút kell mondaniuk egymásnak?! 

"mindketten remegünk, mert tudjuk: ez az az este, amikor igaziak lettünk." 

Kedvenc jelenetem: Lara Jean és John a piros mustang-ban.  A másik kedvenc pedig Peter és Lara Jean a faházban. 
Kedvenc szereplőm: Lara Jean, Peter, John
Kinek ajánlom:
Érdemes folytatni Lara Jean történetét :)
Értékelésem: Újból sikerült neki teljesen elvarázsolnia, így tőlem ismét 5 titkot kap.

Érdekesség: Egy kis interjút hoztam most nektek.

Izgatott voltam, amikor meghallottam, hogy A fiúknak, akiket valaha szerettem regényedet megfilmesíti a Netflix. Mesélj erről a folyamatról. Mennyi beleszólásod volt? 
Már több éve kezdődött a folyamat. Will Smith produkciós irodája az Overbrook Entertainment kért fel minket a film elkészítésére, majd az Awesomeness Films került a képbe. A jogok a Sony-nál voltak, de a Sony nem volt biztos abban, hogy meg akarja-e csinálni, de az Awesomeness vállalta a finanszírozást. Izgatottak voltak miatta, és az Overbrook maradt a producer, onnantól már minden felgyorsult.

Párszor kimentem a forgatásra, Vancouver-be, és kicsit szürreális élmény volt számomra. Amikor először sétáltam a díszletben, még nem tudtam, hol sétálok és olyan „Hol vagyok”
forrás
érzés volt. Amikor Lara Jean házában sétáltam éreztem igazán megelevenedni az egészet. Íráskor még csak te voltál és a könyv. Ez már teljesen más.
 


A díszletben sétálva tényleg úgy érezted, hogy a könyved világába léptél? 
Beszélgettem Susan Johnson rendezővel arról, milyennek képzelem Lara Jean hálószobáját, és javaslatokat is tettem a konyháról és ehhez hasonlókról. De amikor beléptem és megláttam minden Lara Jean-es dolgot, az alkotásait, a Nancy Drew gyűjteményét, a plüssökét és a ruháit mindenhol, igazán különleges volt. 

Vannak tervek a folytatások megfilmesítésére? 
Jelenleg fogalmam sincs. Azt hiszem ez attól is függ, hogyan tetszik az embereknek ez a film. Ha igény van rá, remélem elkészül. A jó dolog abban, hogy a Netflix-en jelenik meg, hogy nincs szükség igazán nagy nyitóhétvégére és ehhez hasonlóra. 

Valóban, a Netflix filmek szinte vírusként terjednek. Egy ember megnézi és elmondja a barátainak, az emberek olvasnak róla az interneten és így tovább. 
Pontosan. Szájról szájra terjed, az emberek megosztják egymással élményeiket. Nagyon szeretem a tényt, hogy minden ország hozzáférhet a Netflix-hez és egyszerre megnézhetik. Vannak rajongóim Brazíliában és Mexikóban, ahol tényleg nagyon várják ezt a filmet. Ha egy hagyományos filmpremier lenne, nem mindenki láthatná. 

Az Örökkön-örökké – Lara Jean körülbelül egy éve jelent meg. Mi a következő Lara Jean számára? Ötlet esetleg arra, hogy kövessük őt a főiskolára, vagy ez a vége? 
Ez egy trilógia. Szerintem itt kell abbahagyni. A fejemben még mindig élnek ezek a
forrás
karakterek, de nem figyelem tovább a cselekedeteiket. Nem hiszem, hogy ez a történet vége, csak eddig voltam velük.
 

Ha besétálsz egy könyvesboltba az ifjúsági könyvek legnagyobb része kortárs romantikus alkotás. Mit gondolsz, miért ilyen fontos az tinik számára a romantika a könyvekben? 
Szerintem ez mindenki számára fontos. Még a felnőtt regényeknél is leginkább a love sztorikhoz kapcsolódok. Ha az életre gondolsz, mi a legfontosabb dolog? Az emberek, akiket szeretsz. Tehát miről akarsz legtöbbet olvasni? Néha a szerelem minimalizálódik, de mégis ez az egyik legfontosabb kapcsolat az életedben. Tehát természetes, hogy az írók is szeretnének erről írni és az olvasók is erről olvasni. 

Rövid novellát is írtál már My True Love Gave to Me címmel. Ilyenekre számíthatunk tőled a jövőben? 
Nem, felkértek erre, és elfogadtam, de többet nem szeretnék. Megtört annak a megírása. Nagyon nehéz egy rövid novellát írni. Ugyan addig tartott, mint egy teljes regény megírása, mert sokkal kevesebb tered van és minden döntés annyira fontos. Minden annyira súlyos. Bonyolult. Az agyam nem így működik.

És akkor mi várható tőled? Dolgozol új regényeken éppen? 
Egy új ifjúsági könyvön dolgozom. Valójában sok különböző tervem van, és kicsit nehéz kibogoznom őket. Nem szoktam előre felvázolni a dolgokat, így kicsit nehezebb, mert nem tudom mi fog történni, amíg nem ásom bele magam a könyvbe. Nem is tudsz előre mindent megtervezni, a történet alakítja önmagát is. 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése