2018. 09. 21.

Kedvenc könyves páros - 13. kör

Az újabb szavazás témája a könyves párosok. Biztos mindenkinek akad kedvence, hiszen a romantikus regények mozgatórugói. Szükséges, hogy működjön közöttük a kémia, izzon a levegő, amint egy helyiségbe lépnek. Keressük meg közösen, hogy kik az aktuális legjobbak. :)

Név: Feyre Archeron
Jellemzők: Kemény, távolságtartó lánynak ismerjük meg a történet elején, később láthatjuk meleg szívét és odaadását is. Végtelenül makacs is és mindig tartja a szavát. A tündérek szemében halandóként semmit se ér, de bebizonyítja milyen erős is valójában. Igazán lenyűgöző főhősnő. :)

Név: Rhysand
Jellemzők: A valaha volt legerősebb a Főurak között. Mégse kegyetlen, gondját viseli népének és szeretteinek. Jóképű, amivel tökéletesen tisztában van, nagyon arrogáns, gondatlan és rideg első benyomásra. De neki is idővel mutatkozik meg igazán szerethető oldala.

Feyre és Rhysand: Feyre kezdetben inkább az ellenséget látta a férfiban, a körülményeknek köszönhetően ez nem is meglepő. Amikor azonban jobban megismeri, nem tud ellenállni neki és kiderül mennyire tökéletes párt alkotnak, méltó társakká válnak.


Összegzés: Az egyik személyes favorit ez a pár, és komoly esélyeket jósolok nekik a végső győzelemre is.

Név: Elizabeth Bennet
Jellemzők: Lizzy népes család tagja, négy lánytestvérével osztozik szülei figyelmén. Intelligens fiatal nőként jellemzik, de a kor normáihoz képest kicsit túl élénk. Mégis szépségével sok fiatalember figyelmét felkelti. Nála különösen igaz, hogy a belső szépség még inkább kiemeli a külsőt.

Név: Fitzwilliam Dary
Jellemzők: Tehetős úriember, akinek hideg és távolságtartó viselkedését gyakran összetévesztik az arroganciával. Pedig nagylelkű és igazságos. Nehezen nyílik meg új társaságban, elszigetelt egyke gyerekként nem igazán tanult meg beilleszkedni.

Lizzy és Mr. Darcy: Nehéz dolga volt Lizzy-nek, mintha csupa ellentmondásos jeleket kapna a férfitől, nem csoda, hogy olyan sokáig tartott egymásra találniuk. De megérte kivárni. :)


Összegzés: Igazi klasszikus az ő történetük, szerintem nem sokan mondhatják, hogy nem olvasták ezt a regényt. Ez vajon elég lehet a győzelemhez?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése