2018. 09. 03.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - Szeptember


Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)

Elérkezett az ősz első hónapja, így egy újabb húzás is aktuálissá vált. A kis papírok száma egyre kevesebb, ahogy telik az idő. Úgy gondoljuk jól haladunk a teljesítéssel, eddig mindenképpen pozitív élményeink vannak a kihívásunk kapcsán :)Közös lista: A mostani közös olvasásunk ismét egy rubin pöttyös könyv lesz. Már régóta a polcunkon csücsül. Bizalmat szavaztunk neki, de valamiért eddig nem került sorra. Most megtudhatjuk nekünk mennyire nyeri majd el a tetszésünket.
I: A fülszövege keltette fel az érdeklődésemet, így meg is vettem magamnak. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz Kinsley és Liam szerelmének története.
P: Egy jó Rubin Pöttyös mindig jöhet, a borító is valahogy olyan figyelemfelkeltő, és reméljük jó lesz a belső is. :)
Író: R. S. Grey
Cím: Scoring ​Wilder – Testcsel
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 408.o
Fülszöveg: 
Az ​olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.

Indie listája: Ebben a hónapban egy vörös pöttyös könyvet sikerült kihúzni, ami nem más mint Csendes Nóra: Zápor utca.
I: A csodás borítójába szeretem bele, nem is gondolkodtam sokáig a beszerzésén. Mindig öröm új tehetségeket megismerni, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz megismerni az Írónő stílusát, s az általa megálmodott történetet.
Író: Csendes Nóra
Cím: Zápor ​utca 
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 382. o
Fülszöveg:
Kockáztatnál ​a szerelemért?
Két történet – két tizennyolc éves lányról.

Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is lehetne különbözőbb, mégis összeköti őket valami.
Bogi félénk gimnazista, Gergő pedig igazi vagány, aki több lányt bolondított már magába, mint amennyit meg tudna számolni. De mikor a szülők baráti nyaralása egy fedél alá kényszeríti őket, Bogi meglátja a kemény külső mögött az érzékeny művészt, aki a színpadra lépve álomszerű játékával önti dallamokba a benne lakozó fájdalmat.

Vajon lehet szerelem ennyire különböző emberek között?
Gergő különleges ajánlatot kap, és Boginak döntenie kell.
Egy kemény korszak sötét éveiben, az alföldi táj varázslatos ege alatt egymásra talál két fiatal. Amikor mindkettőjüket Budapestre küldi a családja, a lány azt hiszi, végre boldogok lehetnek együtt. De a fiú többre vágyik, kiútra… és a lány kegyetlen válaszút elé kerül.
Ki ez a lány, és hogyan fonódik össze a sorsa Bogi életével?
A regény a IV. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes műve. Az író a tizennyolc évével a kiadó legfiatalabb szerzője.
Megfordulhat az élet egyetlen pillanaton?

Perpetua listája: Egy szuper Rubin Pöttyös lett a kihúzott, méghozzá Jennifer L. Armentrout tollából a Maradj velem.
P: A sorozat eddigi részeit imádtam, gyönyörű szerelmes történetek. Nagyon érdekel Calla és James tud-e újat mutatni.
Író: J. L. Armentrout
Cím: Stay ​With Me – Maradj velem 
Sorozat: Várok rád 3. 
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 600.o
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is.
A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése