2018. 08. 30.

Penelope Ward: Jake ​Undone – Jake megadja magát

Író: Penelope Ward
Cím: Jake megadja magát
Sorozat:
Jake 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 408 oldal
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob?


„- Nem jutott volna eszembe, hogy a holdat nézzem szenteste, de örülök, hogy megtettem.
Mindig sikerül felnyitnod a szemem.
- Ebben a pillanatban nincs más, amit szívesebben néznék.
- A hold csodálatos.
- Én a szemedről beszéltem.” 

Penelope Ward korábban olvasott regénye miatt kezdtünk bele ebbe a történetbe, vagy tőle függetlenül is az olvasási listánkra került volna? 
P: A Legdrágább mostohabátyám bennem mély nyomot hagyott, remek alkotás. Azóta is figyelemmel kísértem, vajon mikor olvashatok még az Írónőtől, hiszen akadnak még bőven regényei, amit érdemes lehet elolvasni. Úgyhogy nem is igazán érdekelt a tartalom,
forrás
megláttam az Írónőt és azonnal megvettem a könyvet. :D Utólag, azért annyit elmondhatok, hogy továbbra is jobban tetszett Elec és Greta története, de ez más okból volt szerethető. És az Írónő szerethető stílusa itt is megjelent.
I: Nálam mozgatórugó volt, hogy már ismerem az Írónő stílusát, van egy kis fogalmam róla mire is számíthatok tőle. Tudom, hogy nagyon jó erős rosszfiú karaktert képes megalkotni, ezért kíváncsi voltam milyen pasit kapunk Jake személyében. Szerintem miatta érdemes csak igazán elolvasni a könyvet, egy eléggé összetett karakter, nem szabad a külsőségeknek hinni, mert belül egy csupa szív férfi. Sokkal több van ebben a történetben mint elsőre gondoltam róla, örülök, hogy beszereztem, végre el is olvastam. 

Analógia: Ami Jake-nek a rumos banán, az Ninának Jake.” 

Nina új városba költözik tanulmányai miatt, ahol találkozik Jake-kel. Milyen hősnőnk volt ő
P: Nina Jake-hez képest átlagosabb hősnő volt, persze együtt nagyon aranyosak voltak. Egy régi rossz emlék miatt túl sok fóbiával küzd, amiken mindig igyekszik úrrá lenni, persze ez nem olyan könnyű. Jake ezt meghallva egyből kap az alkalmon és szeretne segíteni neki. Na,
Nina (forrás)
de visszatérve Nina-hoz, kicsit többet várok egy igazán jó főszereplőtől. Néha megcsillogtatta „értelmesebb” énjét, sokszor használja az eszét, nem bízik mindig vakon az érzelmeiben.
 I: Őt kissé átlagosnak éreztem, nem emelkedett ki számomra. Egy okos, csinos lány, aki az elején kissé önbizalom hiányos, de Jake mellett önbizalomra ébred. Régen egy trauma által különböző félelmei alakultak ki, amik hatással vannak a mostani életére is. Új városba költözik az iskola miatt, itt lesz lakótársa gyerekkori barátja, annak barátnője, végül még a szexi rosszfiú Jake is. A vonzalom azonnal tapintható köztük, de el kell telnie egy kis időnek mire szabad folyást engednek vágyaiknak. Egy problémám volt Nina-val, szerintem túl hamar értünk a szerelmes vagyok részhez, lehet valakit kedvelni, egyfolytában különböző pozitúrákban vele lenni fejben, de azért ilyen hamar nem lesz szerelmes szerintem senki sem. Tényleg egy hétköznapi lány volt, aki képes volt Jake mellett legyőzni a félelmeit, újra szabadon élni. Megmutatta, hogy milyen áldozatokra képes, ha valakit tényleg igazán kedvel, vele akar lenni, Szerintem én sem kezeltem volna másképpen az adott helyzetet.  

„A jelenben maradsz és elengeded a félelmeidet vagy pedig engedsz nekik.” 

Első ránézésre mindenki elkönyveli magának Jake-t züllött lázadóként. Tetszett, hogy ennyire más, mint az első benyomás?
P: Jake-ben nagyon tetszett, hogy züllöttnek is mondható külseje mögött nem csak arany szív, de éles elme is található. Persze nem ő az első tetovált pasi, aki okos is, itt mégis különösen szerettem ezt az elemet. Érdekes volt a könyv felvezetése, az Írónő meglebegtetett valamit a szemünk előtt, majd hatalmas váltás következett, én meg nem értettem, hogy mi is volt az. Türelmesen kellett várnom, hogy összeálljon a kép, de megérte a várakozás. A srác
forrás
nagy titka is tök jól illett a képbe, még inkább erősítette Jake jellemét.

I: Jake karakterét nagyon jó volt megismerni ebben a történetben. A könyv az ő szemszögén keresztül indul, majd egyszer csak ugrunk egyet az időben, s már nem az iskolás Jake van a szemünk előtt, hanem a felnőtt énje, aki titokzatos, a szexuális kisugárzás csak úgy áramlik belőle. Nem csoda, hogy minden nő bugyija nedves lesz tőle. Ám ez csak a felszín, sokkal több ő egy szexi tetovált pasinál. Egy igazán od adó férfi, aki mindent megtesz a szeretett nőért. A múltja titokkal terhes, ami szépen lassan nem csak Nina, de előttünk is felfed. Az események folyamán én is megkedveltem, de ezek után tényleg büszke voltam rá. Nem sokan csinálták volna ezt végig amit ő tett, ez miatt tényleg nagyon sokat nőt a szememben. Nina-n azonnal megakad a szeme, szeretne a lány közelébe lenni, de nem enged először a vágyainak. Persze, hogy nem tud sokáig tétlenül csücsülni, ez által elkezdődik egy édes vágyakozásból kialakult kapcsolat, amely azért nem probléma mentes.  

„A szerelemnek nincs lelkiismerete. A szerelem nem ismer jót vagy rosszat. Olyan érzelem, amit nem tudsz lerázni magadtól, ami a lelkedig hatol, és nem lehet lesöpörni.” 

A történet milyen izgalmakat tartogatott? 
P: Jól indult a történet a felvezetéssel, a két főszereplő találkozásával és ismerkedésükkel. Jake néha megtévesztő közeledési jeleit is nagyon élveztem, a kémia is tökéletesen működött
Jake (forrás)
közöttük. Szokásos módon kezdődött, a vonzalom meg volt mindkettőjük részéről, de egyikük se hitte, hogy igazán érdekelheti a másikat. Előbb-utóbb érkezik a nagy szembesítés, és a boldogság, végül a kötelező konfliktus. Ezt színezte ki az Írónő. Adott hozzá plusz részleteket, amiktől szerethetőbb lett az amúgy hétköznapi történet. 

I: Két főszereplőnk között az első pillanatban érezhető a vonzalom, persze nem omolhatnak azonnal egymás karjaiba, ezért, hogy  az ismerkedős részt ne legyen teljesen sablonos az Írónő egy aranyos körítést adott hozzá. Nina félelmei kerülnek előtérbe, ahogy Jake segít neki ezeken túl lendülni. A kedvenc részeim ezek voltak a történet során. Az egymásra találás, a veszekedések, titkok kiderülése, majd bonyodalmak tarkították az eseményeket. Az biztos nem volt egyszerű egyik részről sem a végső boldogság megtalálása, de bebizonyították egymásért képesek bármire, a szeretett személyért megéri harcolni. Egy kis instant love, amiben került bele újabb hozzátevő, hogy feldobják az ízét, hogy ne lehessen teljesen átlagosnak mondani. 

„Néha ki kell bírnunk egy kis fájdalmat, hogy olyan gyönyört éljünk meg, aminek a létezéséről se tudtunk. 

A két fiatal kapcsolatát megszerettük a könyv során?
P: A közös részeiket nagyon szerettem, szikrázott a levegő közöttük, anélkül nem is lenne igazi egy románc. Láthattuk, hogyan küzdenek meg az útjukba kerülő nehézségekkel, ezektől éreztem még közelebb magamhoz őket. Pár apróság most valamiért mégis szemet szúrt, pedig máskor nem szokott zavarni. Nina már az első pillanatban halálosan szerelmes lett, ezt
forrás
nem éreztem ide valónak. Meg kicsit többször volt „összeveszünk/kibékülünk” elem, mint amennyit szükségesnek éreztem. Összességében nem rontott sokat a könyvön, de most nagyon éreztem, így nem tudtam szó nélkül hagyni.

I: Egy részből szerettem a kapcsolatuk alakulását, de volt ami már nekem kicsit sok volt ebben a szerelemben. A vonzódás, a vágy szakaszait mindig szeretem átélni a szereplőkkel együtt. Ami itt igazán élvezhető volt, de sajnos egy idő után túl szenvedősé vált. Túl sok volt a veszekedés, ami nem csak az ő kapcsolatukat mérgezte, de az élményből is jócskán levett. Szerintem a végén történt eseményekre már nem lett volna szükség, mert a boldognak hitt befejezésnél ledobott egy újabb bombát az Írónő, ami nekem kissé már erőltetett volt. Összességében nézve nem volt rossz, az eleje nagyon jó, de sajnos a végére kicsit elfogyott a lelkesedésem. 

„Te vagy az egyetlen örömöm, és meg kell mondjam, a világ minden fájdalmát és áldozatát megéred.”


Kedvenc jelenetem:
P: A rumos banános rész.
I: 
A félelem legyőzős részek.
Kedvenc szereplőm: 
P: Jake
I:
Jake
Hasonló könyv: 
P:  Talán Rachel Van Dyken Egyetlen méreg könyvét mondanám.
Kinek ajánlom: 
I: Azoknak akik szeretik a rossz fiús külsőt, de érző szívvel rendelkező pasikat :)
Értékelésem: 
P: Az apróbb hibák miatt 4,5 papírdenevért tudok rá adni.
I:
Többet adott mint vártam tőle, így most tőle 4 banánt kap.

Érdekesség: Karakterinterjúra bukkantunk a két főszereplővel, ami a könyv eseményei után készült, ezt hoztuk nektek. :) Néhol nagyon apró spoilert is tartalmaz, azokat a részeket fehérrel írtuk.

Mi volt az első benyomásotok a másikról?
Jake: Nina imádni való volt első ránézésre. Amikor kezet ráztunk, remegett és imádtam ezta hatást, amit rá gyakoroltam. Úgy érzem, gyönyörű és édes volt, és tudtam, hogy aznap az életem teljesen megváltozik. Szerettem húzni az agyát. 
Nina: Istenem, azt gondoltam mennyire szexi. Nem tudtam semmi másra koncentrálni először, ha egészen őszinte akarok lenni. De amikor elkezdett korrepetálni, rájöttem, hogy több van benne. Annyira okos. És később az is kiderült, hogy hatalmas szíve van. Ezt szeretem legjobban benne.

Nagyon érdekes volt az első nap a találkozásotok. Mennyire volt kínos, amikor végre szemtől-szemben találkoztatok?
Nina: Belebotlani egy szexelő párba, kínos. (Szerencsére csak hallottam és nem láttam semmit.) Még mindig kellemetlen visszagondolni rá, de hálás vagyok az időért, nem tudtam még kicsoda. Amikor később találkoztunk, értelmet nyert minden, mert játékosnak tűnt, főleg a megjelenése és ördögi mosolya miatt. De aztán később észrevettem azt is, hogy mást már nem visz fel. És megkönnyebbültem, mert már akkor bele voltam zúgva és a féltékenység kikészített volna.

Tehát szerelem volt első látásra? 
Jake és Nina válasza egyszerre érkezik: Vágy (Nevetés)

Annyira édes voltál, hogy segítettél Nina-nak legyőzni a fóbiáit. Titokban volt hátsó szándékod is?
Jake: A fenébe is! Természetesen. (Nevet.) Vele akartam állandóan lenni. Kellett valami indok. Igen… Segíteni is akartam neki. Együtt akartam vele lógni, egy kicsit megérinteni és amikor a félelemből mosoly lett, az egekben voltam. Túljutott félelmei nagyján, bár nem 100%-ban. És jó jegyeket is szerzett, tehát ez egy nyertes szitu volt.

Nina, melyik Jake a jobb, az édes vagy a gonosz?
Nina: Hmm. Kemény kérdés. Tényleg nem tudok választani… de ha még is kell, a gonosz.

Jake még mindig csinál neked papír denevéreket? 
Nina: Igen… még mindig. Nem kapok üdvözlőlapokat szülinapokon vagy évfordulókon. Denevéreket és galambokat kapok szexi üzenetekkel. Ez mindig a mi dolgunk marad.

Nina, mennyire volt nehéz nem letenni a könyvet korrepetálás közben és felkiáltani: „Tégy magadévá, Jake!”?
Nina: Tényleg nagyon nehéz volt. Azok az órák az előtt voltak, hogy összejöttünk és állandóan arra gondoltam, hogy milyen lenne beleharapni a szájába, a piercingjébe vagy a mosolyára. Nem tudtam, hogy ő is akar engem, így még rosszabb volt, mert azt se tudtam, lehet e belőle valaha is valami. Nagyon kevés jelet adott tanulás közben. Mindig olyan komoly és koncentrált volt. Szerencsére legalább ő komolyan vette. Sose mentem volna át a matek vizsgán!

Jake, mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy apa leszel? 
Jake: Csak… az öröm. Fiatalon veszítettem el a saját apukámat, mindig meg akartam tapasztalni ezt az érzést. De az élethelyzetem miatt, nem hittem, hogy sor kerül rá. Így, amikor elmondta nekem, csodának éreztem.

Milyen szülőnek lenni?
Nina: Kihívást jelent mégis hálás munka. 
Jake: Csodálatos. Életem legcsodálatosabb élménye.

Hogy jellemeznétek egymást szülőként? 
Jake: Nina nagyon gondoskodó anyuka. Néha azt kívánom, bárcsak letenné egy pillanatra, hogy én is lehessek vele. Nem, komolyan, ő a legjobb anyuka, akit a gyerekemnek kívánhatok. Mintha érezné; mindig pontosan tudja, mire van szüksége szavak nélkül is. 
Nina: Jake csodálatos apa. Néha elrabolja A. J.-t, le kell mondanom róla, de titokban szerintem nagyon aranyos. Jake apja büszke lenne arra, hogy milyen apuka lett. 

Terveztek még gyerekeket? 
Jake: Igen… remélem hamarosan. 
Nina: Nem olyan hamar! 
Jake: Sokat gyakorolunk.

Milyen a kapcsolatotok Ryan-nel mostanában?
Nina: (sóhajt) 
Jake: Ez kemény téma számára. 
Nina: Jobb már, mint volt. Legalább most már beszélünk. Az első évben, miután rájöttem a hazugságára, nem voltam hajlandó hozzászólni. De láttam múlt héten és bár nem olyan volt, mint régen, bizakodva tekintek a jövőbe. 
Jake: És én is kifogástalanul viselkedtem. Nem húztam be végre neki. Tehát… ez már egy lépés a jó irányban.

Jake, te vagy a titkok bajnoka. Milyen nehéz volt magadban tartani mindent? 
Jake: Megkínzott. Amikor először találkoztam Nina-val, még nem gondoltak, hogy ilyen súlyosak lesznek a dolgok. Mondanom kellett volna valamit, már az elején, de Nina előtt a többi szobatársam se tudott semmit. Nem tudtam, hogyan közelítsem meg a témát. Mire elkezdtem belezúgni Nina-ba, már régóta őriztem a másik életemet, így egyre nehezebb lett idővel elmondanom. Mintha egy nagy súly nehezedett volna a vállamra, és eltűnt az igazság bevallásával. 

Nina és Jake, mit tartogat számotokra a jövő? 
Nina: Talán visszamegyek az ápolóképzőbe, amikor A. J. suliba megy. De most, élvezem az anyaságot. 
Jake: Még több gyereket szeretnék a gyönyörű feleségemtől és még több tetkót a neveikkel. 

Van rá esély, hogy láthatjuk ezeket? 
Jake: Ez az oldalamon a kedvence. És van egy új angyal Nina nevével a szívem felett. És A.J. kezdőbetűivel a karomon az apukám emlékére készült Hold mellett. 

Nina, neked van hasonló terved? 
Nina: A gyűrű tetováláson kívül, nincs tervben még más. De Jake próbál meggyőzni, egy apró denevérről egy különleges helyen. 

Mi a legszexibb dolog a másikban? 
Nina: Fizikailag, minden szexi Jake-ben… a teste, a nyelvpiercingje, a nagy kezei. Az önbizalma is szexi. 
Jake: Imádom Nina szemeit, gyönyörű haját, szexi mosolyát, gyönyörű hasát, ahonnan a gyerekem jött. És annyira édes és ártatlan, de képes piszkos dolgokra is és ez a kombináció őrülten szexi. 

Mi az az egy dolog, ami miatt végleg beleszerettetek a másikba? 
Nina: Jake odaadása és ereje. 
Jake: Nina megbízott bennem, amikor szembenézett a félelmeivel és a jó szíve. 

Még mindig Trollnak hívod? 
Nina: Már régóta nem hallottam ezt a becenevet. Nem mondanám, hogy hiányzik. 
Jake: Nem hibáztatom érte. 

Mennyire volt nehéz megbocsátani Jake-nek, miután kiderült a titka? 
Nina: Kicsúszott a kezem alól az irányítás, és nehéz volt megbirkózni az érzelmeimmel. Sose lesz könnyű, de feldolgozom, mert mindennél jobban szeretem. 

Jake, híres vagy arról, hogy megváltoztatod Nina csengőhangját. Mit állítanál be, ami jól jellemezné a mostani életeteket? 
Jake: Rascal Flatts – My Wish. Ez a fiam dala. 

Hittetek mindketten abban, hogy végül visszataláltok egymáshoz? 
Nina: Egy ideig nem voltam benne biztos. De most nem tudnám elképzelni nélküle és a fiam nélkül az életemet. 
Jake: Tudtam, hogy senki mást nem fogok már szeretni, de nem mindig voltam biztos abban, hogy helyre jönnek a dolgok. Most már tudom, hogy örökké együtt maradunk. 

Nina, még mindig küzdesz a fóbiáiddal vagy nagy részt kontroll alatt tartod? 
Nina: Még most se szeretek repülni. De a liftekkel és a metróval nagyjából megbarátkoztam már. Vannak pillanatok, de Jake tényleg mindig segít legyőzni a félelmet. 

Mi a kedvenc és a leginkább zavaró dolog a másikban? 
Nina: Jake intelligens humora a legjobb és a beteg humora a legzavaróbb. 
Jake: A dögös s*gge a kedvencem. Viccelek. Az, hogy életemben most érzem magam leginkább szeretve. És az zavar, hogy mindenért túlságosan aggódik. 

Szóasszociáció. Mondok egy szót, ti pedig rávágjátok az első dolgot, ami eszetekbe jut. 
- szexi Nina: tetoválás Jake: cicik 
- babák Nina: várakozás Jake: igen 
- házasság Nina: boldogság Jake: örökké 
- tetoválások Nina: Jake Jake: még több 
- boldogság Nina: A. J. Jake: A. J.
- család Nina: három Jake: hat 
- jövő Nina: Jake Jake: Nina

- siker - Nina: boldogság Jake: terhesség!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése