2018. 09. 06.

T. M. Frazier: King

Író: T. M. Frazier
Cím: King
Sorozat:
King 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 328 oldal
Fülszöveg: 
Nincs hol laknia. Nincs mit ennie. Nincs kihez fordulnia. Doe nem emlékszik a múltjára.
A hírhedt nehézfiú most szabadult a börtönből. King az az alak, akivel jobb nem szembekerülni, mert vérrel, fájdalommal, szexszel, vagy ezek kombinációjával fizet meg az ember. King jövője azon múlik, hogyan tudja egyensúlyozni az életét.

Doe történetét homály fedi.

Amikor sorsuk összefonódik, rá kell döbbenniük, hogy a folytatáshoz meg kell tanulniuk elengedni addigi életüket.

Romantika és erotika, krimivel fűszerezve – a tökéletes elegy az olvasói szívek megdobogtatásához.„A gyerekek kegyetlenek tudnak lenni. A felnőttek még inkább.”

Ínycsiklandó borító és már a fülszöveg hatalmas rejtélyt vázol fel. Nagyon vártuk? 
P: Engem a borító most nagyon-nagyon megfogott. Függetlenül, hogy van-e az embernek párja, igenis észrevesszük a másik nemet is. Ettől a pasitól jobban kidolgozott felső testeket is láthattunk már, de a beállítás valahogy különlegesebbé, figyelemfelkeltőbbé tette. Már ez a
forrás
kép sugallja, hogy igazi alfa hímmel lesz dolgunk,  ezért érdekelt nagyon, hogy a történetben megjelenő King hozza-e a külső alapján várt szintet. És persze egy jó Rázós könyvet mindig várok. :)
 
I: Az biztos, hogy már maga a borító is igazán figyelemfelkeltőre sikerült. Egy izmos testre a női olvasók nagy százaléka örömmel tekint (legalább is én így vagyok vele), a King borítóján is egy szép példányt láthatunk. Engem mégis inkább a fülszövege fogott meg igazán. Főleg Doe történetére voltam kíváncsi, mert nem mostanában olvastam olyan könyvet, amelyben emlékezetvesztésben szenvedett volna az egyik főszereplőnk. King személye pedig veszélyt, sötétséget sugallt. Vajon egy ilyen különös párostól mit várhattunk? A rázós kategóriát már egy jó elő jelnek véltem, elárulom, hogy ismét nem kellett csalódtam a kiadó ízlésében. 

„Ez a fickó nem úgy nézett ki, mint aki rossz társaságba keveredik. Ez a fickó maga volt a rossz társaság.”

Címszereplőnk, King, méltó nevére, mindenki tiszteli és nem mer újat húzni vele. Mi is félnénk tőle, ha szemtől szemben találkoznánk? 
P: King három év után szabadult a börtönből, de semmit nem vesztette tekintélyéből. Az emberei ugyanúgy lesik minden szavát, és követik utasításait. A valóságban idegesítő tud lenni, ha valaki ennyire készpénznek veszi, hogy ugranak egy csettintésére és az irányításmániája, de egy hozzá hasonló bűnöző valószínűleg bennem is félelmet keltene egy pillantásával is. Mind ezek ellenére mégis őt kedveltem meg gyorsabban. A keménység ellenére a személyisége kettősséget mutatott a történet során, amit jelen esetben nem
King (forrás)
teljesen éreztem át. Nem szokott bajom lenni, az azonnal fellángoló érzelmektől, még akkor se, ha egy kemény pasiról van szó, de nála idegenkedtem kicsit ettől, nem éreztem eléggé megalapozottnak. Majd amikor már elfogadtam, hoz egy olyan döntést, amitől leesett az állam. Szembe megy mindennel, amit szép lassan felépítettem róla magamban. Vajon a következő részben eldől, milyen is ő valójában?
 
I: Az biztos, King egy veszélyes fickó, aki tudatában van milyen hatással van az emberekre. Szerintem az Írónő az ő személyében egy nagyon jó férfi főszereplőt alakított meg az olvasóinak. Egy sötét ragadozó, akinek a tekintete hipnotizál, csapdába csal, s nem ereszt. Jó volt végig követni  érzelmeinek alakulását. Még amikor a kedves oldalát mutatta, akkor sem tudtam megfeledkezni arról, hogy kivel is van valójában dolgom. Egy igazi vezér, aki pár év börtönben töltött idő után visszatér az otthonába. Egy tetováló művész, aki a fizetséget mocskosan szereti. Ezek a részek nagyon ütősék voltak, szinte hallottam a tű karcolásának hangját. "Kiégett" az évek alatt, már semmi sem tudja igazán kielégíteni a vágyát, míg egy nap szemben találja magát egy baba-kék szempárral. Ezek után megváltozik minden, uralkodni akar Doe felett, mindenestül a magáénak tekinti. Az biztos, sokszor megmutatja a kegyetlen oldalát, de kapunk azért az érzelmesebb feléből is. Ez a kettősség jól mutatja mi lakozik a szívében. Az élet megtanította arra, hogy erősnek kell lennie a túlélés érdekében, de a számára fontos személyekkel kedvesen bánik. Egy bajom volt vele, hogy én nem érzem megalapozottnak a Doe felé való érzelmeit, a vágyat értem, de erre még szerelem címkéjét semmiképpen nem sütném rá. Végig pörögtek a gondolataim, hogy mi lesz itt a csavar, ilyen lehetőségre nem számítottam az biztos.  

„Sötét és veszélyes. Kemény, mégis gyönyörű, aki megszerzi azt, amit akar.” 

Doe egész élete, személyisége csupa kérdőjel. Nem nehéz azonosulni egy olyan szereplővel, aki saját magát se ismeri?
P: A másik főszereplő elvesztette emlékezetét. Idegennek érzi önmagát, nem tudja honnan jött és még kevésbé tudja, merre induljon tovább. Egyetlen dolgot tehet, hajléktalanul csapódik az első emberhez, aki engedi neki. És ez az ismeretség sodorja bajba. A legkülönösebb az volt benne, ahogy a „másik” lányról, azaz önmagáról beszél szinte külső szemlélőként. Ez nem tetszett, nem tudtam átérezni. Viszont az a sejtésem, hogy a
Doe (forrás)
folytatásban jobban megismerhetjük a személyiségét, és arra nagyon kíváncsi vagyok. Eleinte összezavarodott, bátortalan lány, később azért megmutatja, tud ő makacsabb is lenni, és szembe mer szállni a tőle nagyobbakkal is. Ebből szeretnék többet látni. 

I: Doe emlékek nélkül ébred, azóta keresi a helyét a világban. Nagyon érdekes volt, ahogy két személyiségre bontotta magát,  a lány akire nem emlékezet, a mostani pedig a névtelen Doe. Belegondoltam a helyzetébe, rájöttem nagyon nehéz lehetett emlékek nélkül léteznie. Megértem, hogy félt attól milyen hatással lehetnek a mostani tettei az előző életére, engem is veszélyeztet volna. Az utcán való élet senkivel sem kegyes, így olyan tettekre is képesek leszünk, amelytől még a hideg is kiráz. Doe sem tehet másképp, egy rossz döntés miatt kerül King házához. Ahol először rabbá válik, de szépen lassan King beszivárog a bőre alá, a kapcsolatuk is átalakul. Vajon a vágy erősebb a józan észnél? Doe helyzetében nem mondanám, sejthető volt, hogy előbb utóbb megadja magát King-nek, ezzel együtt a vágyainak, de ő mégis elég erős volt ahhoz, hogy ne omoljon egyből a karjaiba. Kettőjük kapcsolata nem a legszebb módon kezdődik, de mégis valami elemi ösztön sodorja őket egymás felé. Pont, amikor kezdi megtalálni a helyét ebben a furcsa világban, újra kihúzzák a lába alól a talajt. Én megkedveltem Doe-t, egy összezavarodott lány, aki elsőre félénknek tűnik, de igazán bátor, aki nem ijed meg az árnyékától.   

„Én sem az ártatlanságomra vágyom. Hanem az elvesztésével járó élvezetekre.”  

Kettőjük története kellőképpen lebilincselt?
P: Eddig emlegettem a negatívumokat, pedig nagyon élveztem a regényt, letenni se tudtam, kedvenc a fentebb említett hibák miatt nem lesz, de nem minden jó regénynek kell kedvencnek lennie. :) A szituációt szimpatikus volt. Doe nem emlékszik semmire, és igazán furcsa, hogy nem is keresi senki. Végül egy igazi bűnbarlangban köt ki, igazi nehézfiúk társaságában, így továbbra se lett könnyebb az élete. Voltak kifejezetten szerethető dolgok is a regényben, Preppy abszolút pozitív színfolt volt és már kisfiúként levett a lábamról csacsogós jellemével, és férfiként is imádtam, ahogy kezeli az életét. A tetoválós, művész
forrás
vonal is feldobta a történetet, azt is nagyon kedveltem

I: Nem csak kettőjük kapcsolata miatt érdemes elolvasni a könyvet. Itt volt mindjárt King, és legjobb barátja Preppy múltja is. Betekintést kaptunk miként alakult az életük, milyen nehéz helyzetekkel kellet gyerekként szembenézniük. Nagyon kíváncsi vagyok Preppy történetére is, mert egy csuda jó fej srác, akit minden bolondsága, perverziója ellenére  nem lehet nem kedvelni. A banda másik tagja Bear aki szintén érdekes karakternek tűnik, szóval kaptunk máris egy kis betekintést abba milyen alfa hímek lesznek a további részek főszereplői. Ez mellett volt bandaháború, amely egy elég durva momentumhoz vezetett. Persze a leginkább Doe emlékeinek megtalálása mozgatta a fantáziám, ami szintén jó nagy meglepetéssel szolgál. A vége nagyon ütős lett, mert szinte félbe szakadt a történet, ez miatt van miért várni a folytatást.

„(…) a legvalószínűtlenebb helyen találtam ismét magam. Egy lány űzött tekintetében, aki éppen olyan elveszett volt, mint én magam.
De az is lehet, hogy egyáltalán nem találtunk egymásra.
Inkább úgy döntöttünk, hogy közösen veszünk el.” 

A Rázós kategóriában a többi regényhez képest, mennyire volt ténylegesen megrázó az az olvasmány?
P: Ez most számomra picit „light”-osabb volt, az eddigiekhez képest. Hiszen találkoztunk szexrabszolgasággal, gyerekrablással, testvérek közötti szerelemmel, itt pedig olyan
forrás
hatalmas tabu dolgok mégse történtek. Viszont érdekes nézni, hogy a moly.hu szerint ennek a legpozitívabb a megítélése, biztos van összefüggés a kettő között. A rázósabb témák sokkal megosztóbbak.

I: Szerintem igen is helye van a Rázós könyvek között, de én mégse se mondanám annyira tabudöngetőnek, mint az eddig általunk már olvasott könyvek. Az biztos, hogy nagyon jól lehet vele haladni, szinte egy-ültő helyembe sikeresen elolvastam. Betekintést nyertem a "bűnözök" életébe. Ahol prostitúció, a különböző tudatmódsítószerek, az átmulatott éjszakák, és a pénz nagy szerephez jut.  

„Az ember akkor tudja, hogy igazán szerelmes, amikor rájön, hogy akár az életét is adná a másikért.”

Kedvenc jelenetem:
P: A tetoválás elkészítése.
I: 
A vidámparkos rész :)
Kedvenc szereplőm: 
P: King, Preppy
I:
King, Preppy, Doe
Hasonló könyv: 
P: Sarah Brianne: Nero 
Kinek ajánlom: 
I: Mindenképpen azoknak ajánlom akik szeretik a sötétebb vonalat.
Értékelésem: 
P: A pár negatívum miatt, 4,5 tetoválótűt kap.
I:
Szinte egyhuzamban sikerült kiolvasnom, az biztos, hogy mély benyomást tett rám. Még nem adom meg a maximális pontot, várok még valamire :) Így tőlem most 4,5 palacsintát kap.
Érdekesség: Rövidke interjúval kezdünk, majd a sorozat többi részéről is készült egy rövid összefoglaló. :) 

Adj egy kis betekintést a főszereplődhöz, King-hez. 
Wow. Ez igazán nehéz kérdés, hiszen King a legösszetettebb szereplő, akiről valaha írtam. Fiatalon, azt hiszi, hogy valami alapvetően rossz vele, mintha nem is lenne tudatos. Majd találkozik Preppy-vel, az egyetlen emberrel, akihez valaha kötődött és törődött. Amikor mi találkozunk vele éppen három év börtön után szabadul és a könyv nem csak a körülötte zajló
Forrás
dolgokkal foglalkozik, de belső zűrzavarával is, ki is ő és mit akar az élettől.  


Melyik színész/színésznő játszhatná King-et és Doe-t? 
Őszintén szólva, ismeretlennek kéne lenniük, mert senki se lenne igazán megfelelő. Talán Annasophia Robb lehetne Doe, de King-re tényleg nincs ötletem. Andree Katic a King és a Tyrant borítómodellje. Fizikaileg működne, de ő német és úgy gondolom, nyelvi akadály lenne. Lol. 

Mi miatt döntöttél úgy, hogy leülsz és megírod a King-et? 
Általában a történet egy jelenettel kezdődik a fejemben. Majd leírom és a történet többi része eköré épül. A Dark Light of Day regényben a megerőszakolós jelenet volt. A King-ben Doe besétál King szobájába, majd előtte térdel… De a többit nem akarom spoiler-ezni. ;) 

Mi volt a legnehezebb a King megírásában? 
Nem tudunk sokat Doe-ról, mert emlékek nélkül ő maga se tud sokat magáról, tehát nehéz volt megbizonyosodni arról, hogy az olvasók kapcsolódjanak hozzá, anélkül, hogy ismernék élettörténetét. 
ForrásA második rész Tyrant címet viseli. Doe most már emlékszik mindenre, de jobban örülne, ha nem így lenne. A megkönnyebbülés elmaradt, túl sötét titkok láttak napvilágot. King többször is megmentette és itt az idő, hogy meghálálja, még ha ehhez máshoz is kell hozzámennie. A harmadik részben, a Lawless-ben, Bear kerül középpontba. Thia pedáns és makulátlan. Bear törvényen kívüli. Sose működhet kettőjük között, vagy ez egy hazugság, amit majdnem elhisznek? A Soulless-ben folytatódik illetve lezárul a történetük. A következő három kötetet Preepy-nek szentelte az Írónő. Samuel Clearwater szereti a csokornyakkendőt, a palacsintát, szeret a haverjaival lógni, kikapcsolódni, a jó drogot és a jó d*gást. Falakat épített még gyerekkorában maga köré, és kevesen juthatnak át rajta. Majd találkozik a feszült és fásult Dre-vel, majd mindkettőjük élete örökre megváltozik. A nyolcadik rész az Up In Smoke címet kapta. Smoke-nak nincs lelkiismerete, egy gyilkos, egy bűnöző és jó is abban, amit csinál. Frankie-nek is csak egy könnyű melónak kellett volna lennie. De túl makacs, túl szexi, és titkokat rejteget. A kilencedik részben, a Tale of Kevin Clearwater-ben, Preppy testvérét ismerjük meg, ez majd csak 2019-ben érkezik. És van még a sorozathoz tartozó, de sorszám nélküli kötet, az All The Rage. Rage-nek nevezik, de a valódi neve üldözi. Senki se feltételezi egy tizenkilenc éves lányról, hogy ilyen brutális dolgokra képes. Egy pompom lánynak néz ki, mégis pillanatok alatt elintéz egy nála háromszor nagyobb férfit is habozás nélkül. Ezt az életet ismerte és nem is akart mást, míg egy átlagos srác lett a célpontja és első szerelme.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése