2018. 09. 28.

Kedvenc könyves páros - 15. kör


Az újabb szavazás témája a könyves párosok. Biztos mindenkinek akad kedvence, hiszen a romantikus regények mozgatórugói. Szükséges, hogy működjön közöttük a kémia, izzon a levegő, amint egy helyiségbe lépnek. Keressük meg közösen, hogy kik az aktuális legjobbak. :)

Név: Hazel Grace Lancaster
Jellemzők: Szülei egyedüli gyereke, a középiskolát hamar elvégezte, majd pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Szülei nagyon féltették a depressziótól is, ezért egy önsegítő csoportba járatták, ahol találkozott Augustus-szal. Kedves lány, óriási szívvel, aki meglepően jól kezeli saját betegségét.

Név: Augustus Waters
Jellemzők: Jóképű, intelligens srác, aki szeretne nyomot hagyni a világon. Vidám személyisége jó hatással van Hazel-re, de megvan a maga sötét titka. Mégis szerintem pozitív példa lehet mindenki számára az élethez való hozzáállása és jellemvonásai.

Hazel és Augustus: Egy segítő csoportban találkoznak először, ahol a srác figyelmét azonnal felkelti Hazel. Nem ijed meg a betegségétől, szoros barátság alakul ki közöttük, ami később elmélyül. Mindent megtesz, azért, hogy megtöltse a lány mindennapjait emlékezetesebbnél emlékezetesebb élményekkel. 

Összegzés: Már a film megjelenése előtt is igen népszerű volt a könyv, de a mozi rátett még egy lapáttal. Népes rajongótáborra tippelek az ő esetükben.

Név: America Singer
Jellemzők: Szegény családból származik, de sose vágyott a palota fényűző életébe. Nagy meglepetés volt számára, hogy bekerült a kiválasztottak közé, és sokáig nem is kívánt aktívan részt venni a versenyben. Igazi lázadó természet, makacs és kitartó, de beismeri, ha téved. Sose érezte, hogy meglenne benne az uralkodáshoz szükséges erő, pedig remek vezető. Törődik övéivel, igazságos és elfogadja a segítséget, amikor szükség van rá.

Név: Maxom Schreave
Jellemzők: Ő a koronaherceg, a hagyományoknak eleget téve a Párválasztó keretein belül szeretne párt találni, és reméli, hogy nem csak társra talál, de az igaz szerelemre is. Neveltetését nem tagadhatja le, mindig tudja, hogyan kell viselkedni, mit kell mondani. De leginkább arra vágyik, hogy önmagáért szeressék meg, és ne a csillogó koronát lássák benne.

America és Maxon: Nekik se kezdődik zökkenőmentesen a kapcsolatuk, America sekélyesnek hiszi a herceget és esze ágában sincs nyitni felé. Első beszélgetésük után mégis elindul közöttük valami, egyezséget kötnek, és végül nem tágítanak már a másik mellől.

Összegzés: A sorozatnak hála, nem csak a boldogsághoz vezető útjukat ismerjük meg, hanem évekkel később is betekinthetünk mindennapjaikba, ahol láthatjuk, hogy az idő múlásával semmit se vesztett szerelmük erejéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése