2018. 10. 05.

Kedvenc könyves páros - 16. kör


Az újabb szavazás témája a könyves párosok. Biztos mindenkinek akad kedvence, hiszen a romantikus regények mozgatórugói. Szükséges, hogy működjön közöttük a kémia, izzon a levegő, amint egy helyiségbe lépnek. Keressük meg közösen, hogy kik az aktuális legjobbak. :)

Név: Beatrice Prior (Tris)
Jellemzők: Azon kevesek közé tartozik, akik mind az öt csoport erényeit birtokolja. Mégis  bátorsága a legkiemelkedőbb, ami sokszor vakmerőségbe csap át. Gondolkodás nélkül képes szerettei segítségére sietni, szívesen vállal áldozatot értük. Négyes egyszer így jellemzi: "halálosan okos, bátor és önzetlen".

Név: Tobias Eaton (Négyes)
Jellemzők: A bátrak egyik kiképzője, így találkozik a frissen beavatott Tris-szel. A lányhoz hasonlóan ő is több csoportba is beleillik, de a bátrakat választja, hogy távol lehessen kegyetlen apjától. Szabálykövető, kötelességeit mindig teljesíti és persze kiemelkedő bátorsága is. Becenevét onnan kapta, hogy csupán négy dologtól fél, az átlagos 10-15-höz képest.

Tris és Négyes: Tulajdonképpen tanár-diák viszonnyal kezdődik az ő történetük és felkeltik egymás érdeklődését. Tris az első, akiben Négyes megbízik, és megosztják egymással féltett titkukat. Ez kovácsolja össze őket és rendkívül erős párost alkotnak.


Összegzés: Ők is igen népszerű YA páros, amin a vegyesebb fogadtatásban részesülő mozifilmek se ronthattak.

Név: Catherine Crawfield (Cat)
Jellemzők: Félig vámpír, mégis úgy nőtt fel, hogy gyűlöli a vámpírokat, sőt félvérlétének előnyeit arra használta, hogy levadássza őket. Önmagát barátságtalannak és furcsának jellemzi, de kerüli az embereket, nehogy bántson másokat. Pedig eszes és kitartó,  elég nagyszájú, mindig kiáll az igazáért.

Név: Crispin Russel (Bones)
Jellemzők: Erős Mester vámpír, a 18. században még gyarmati fogoly volt. Ebből látszik az is, hogy már több, mint 240 éves. Az a fajta pasi, aki nagyon is tisztában van azzal, mennyire jóképű, és ennek köszönhetően némi arrogancia is felüti fejét. Gyilkos humora van, amit előszeretettel megcsillogtat a legsötétebb órákban is. 

Cat és Bones: Cat gyűlöli a vámpírokat, így nem csoda, hogy Bones-szal is végezni akart először. A férfi viszont bevetette magát, és elcsavarta a tüzes vadásznő fejét. Így kezdődik minden romantikus kapcsolat, nem? :D


Összegzés: Dinamikus páros, akik remekül kiegészítik egymást a harcmezőnk. Mindig izzik körülöttük a levegő és mindig eszembe jutnak, amikor a leginkább összeillő könyves párosokra gondolok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése