2018. 10. 04.

Kedvenceink közelebbről 28. rész - Rebecca Yarros


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Most is egy számunka új Írónőről hoztunk bejegyzést. Rebecca Yarros Tiéd vagyok regénye a katonafeleségek életébe enged bepillantást, remélhetjük, hogy folytatása is megérkezik egyszer.

Rebecca Yarros
Reménytelenül romantikus és imádja a csokis, kávés és paleo dolgokat. Egész életében imádott olvasni is, és az írás természetes módon alakult ki az éjszakai csak még egy lapot élményekből. Ő is katonai feleség már tizenhat éve. Míg Irakban és Afganisztánban szolgált, minden nap elfogyasztott egy regényt, végül a harmadik kiküldetés során megszületett a sajátja is. Kicsit ironikus időzítéssel, a negyedik kiküldetéskor kapott ajánlatot a Tiéd vagyok történetre és egy hónappal férje hazatérése után jelent meg. Hat gyerekük van, és ez nem elírás. :D Ha nem ír vagy gitáron játszik, a korcsolyát adja fel négy fiára vagy John Huges maratont tart két lányával. Legkisebb lányukat örökbe fogadták és lelkesen támogatnak másokat is ebben. Mets rajongók, de Colorado-t tartják otthonuknak.

Pár infó még az Íróról: 

Mi a legnehezebb a napi rutinban az írás során és miért?
Őszintén, időt találni az írásra. Hat gyerekünk van, felváltva hozza az otthoni drámát. A napjaim viszonylag szabadok, míg iskolában vannak, és mióta a legfiatalabb lányunk teljes munkaidőben autista terápiára jár, de még azok az órák is eltelnek sulis programokkal, orvossal, fogorvossal, stb. Leginkább éjjel haladok, amikor alszanak, de eléggé felborítja az alvási ciklusomat.
A gyerekek miatt elég nehéz lehet, nem is tudom, hogyan csinálod. Vannak olyan titkos erőforrásaid, amiket rendszeresen felhasználsz és felpörget?
Nagy YouTube rajongó vagyok. Talán butaságnak tűnik, de ha más helyszínről írok, segít hangulatba kerülni és beleélnem magam a helyzetbe.
Forrás

A férjed is katona és a könyveidben is megjelenik ez a téma, segít az ötletelésben vagy átnézi a történeteket kiadás előtt?
Ő az első, aki elolvassa a kéziratot. Még amikor kiküldetésen is van, időt szakít rá, és ettől
Forrás
minden alkalommal elérzékenyülök. Amikor katonai témájú jelenetet írok, megkérdezem: „Ez így helytálló?” Van néhány különösen bonyolult jelenet a Hallowed Ground-ban, minél különösen fontos volt az útmutatása.
Forrás

Melyik az aktuális ötcsillagos olvasmányod?
Óóóó. A Gyűlölet, amit adtál. Minden középiskolásnak el kellene olvasnia, és a tizennégy éves fiamnak is odaadtam, hogy olvassa el.

Vannak olyan műfajok, amiben még nem írtál, de egy nap szeretnél?
Paranormális. Minden nap, egész nap. Az első könyvem tulajdonképpen egy urban fantasy volt (az íróasztalom mélyén csücsül) és mindig arról álmodok, hogy visszatérek hozzá

Tudjuk, hogy nagy TV rajongó vagy, így kedvenc párosításaidról kérdezünk.
Ó, már készülök is ezekre.

Kit látnál legszívesebben együtt a Trónok harcában?
Brienne-t és Jamie-t. Igen, imádom Tormund-ot is, és nem bánnék pár vörös hajú babát, de nagyon szeretem a Brienne és Jamie közötti dinamikát.

Kié lesz végül a vastrón?
Remélem Jon Snow-é… azt mondják, de nem hiszem, hogy megkapjuk, amit akarunk a
Forrás
Trónok harca esetében, ezért szerintem Tyrion lesz az, és nagyon jó móka lesz.


Már csak öt rész van hátra a Farkasbőrben sorozatból, mit vársz a végére?
Istenem, Stydia-t akarok. Minden mennyiségben. Végtére is, szerepel Stiles öt éves terveiben és Lydia szereti őt, tehát már csak az esküvő van hátra.

Van olyan színész/szereplő, akit szeretnél, hogy visszatérjen?
Szívesen látnám Isaac Lahey visszatérését. Úgy lenne teljes a kör, bár nem hinném, hogy valaha is túllépek Allison halálán.

Mit tanácsolnál azoknak, akik már majd meghalnak azért, hogy a CW szuperhősei visszatérjenek?
Maradjatok erősek. Visszatérnek! Figyeljétek a Tumblr-t és a Twitter-t. A rajongók nagyon aktívak ott. Sok teóriába lehet botlani.

Melyiket várod jobban az Igazság ligáját vagy a Ragnarököt?
Miért kell választanom? Ez olyan kegyetlenség? Úgy értem, Thor, komolyan, de csalódott vagyok, hogy Jane nem tér vissza. Így ezért az Igazság ligáját kell mondanom, mert Wonder Woman és Aquaman miatt. Ugye láttátok már őt?

Végül pedig a könyvei:

Első new adult sorozata Flight & Glory hazánkban is elindult, eredetileg viszont 2014-ben jelent meg az első rész és most már az ötödik érkezik. Ember apja katonaként szolgált. Egy reggel szörnyű híreket kap a család, többet nem fog hazatérni. A lány próbálja összetartani a megtört családot és ebben elég váratlan módon a hokicsapat sztárjától Josh-tól kap segítséget.

A Renegades három részes 2016-ban indult new adult sorozat. Paxton Wilder huszonkét éves, tetovált, a Renegátok vezetője. Ötszörös X Games győztes. A világ a játszótere, főleg idén és a következő kilenc hónapban Leah lesz a mentora. Túl elfoglalt ahhoz, hogy részt vegyen az órákon. De ha nem veszi rá, hogy komolyan vegye a tanulást, elveszti az ösztöndíját.

A Legacy csak két rövidke novellából álló 2016-os new adult mondjuk úgy, sorozat. Legacy-ban, Colorado-ban egyszerű az örökség: tűz és szívfájdalom. Sebastian mindkettőben jó. Emmy legjobb barátja volt, első szerelme és mindene. Majd elváltak. Hat évvel ezelőtt szó nélkül eltűnt. De most hazatért, és mintha kezdődne minden elölről. A Love in the 80’s egy tíz részes sorozat, melynek minden részét más írónő alkotott. Az ötödik részt, az Against All Odds történetet írta Rebecca Yarros. Szeresd az zenét – de sose a férfit. Sabrina Caroline Amerika aktuális popsztárja, míg egy évre el nem tűnik fóbiái kezelése miatt. Visszatérésekor közös munkát várnak el tőle a listavezető Birds of Prey csapattal, akik szólógitárosa, Hawke Owens, volt élete legnagyobb baklövése. Az emlékek visszatérnek, de Hawke fél, hogy újra megégeti magát. Jövőre érkezik a The Last Letter című kortárs romantikus. Ryan utolsó levelét olvashatjuk a fülszövegben, amit Beckett-nek írt. „Ha ezt olvasod, akkor megcsináltad. Nekem nem sikerült. Ne legyen bűntudatod, tudom, hogy ha lett volna rá lehetőséged, megmentettél volna. Egy dolgot kérek tőled. Hagyd hátra a sereget és utazz Telluride-be. Ella, a húgom ott neveli ikreit egyedül. Túl független és nem fogadja el könnyen a segítséget, de elvesztettük a nagyszüleinket, szüleinket és most már én se vagyok neki. Ez túl sok. Nem igazságos. Még nem is tudja, hogy segítségre lesz szüksége. Tehát, ha már nem vagyok, nem lehetek ott vele. De te igen. Ezért könyörgök, legjobb barátomként, vigyázz a húgomra, a családomra. Ne engedd, hogy egyedül vészelje át.”

És mindezek mellett sok-sok novellás kötetben jelent meg alkotása 2015. óta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése