2018. 10. 25.

Kedvenceink közelebbről 29. rész - Tarryn Fisher


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Tarryn Fisher egyedi munkásságát megszerette a magyar közönség, márt nem egy regénye hazánkban is megjelent. Alkotásai eltérnek a megszokott romantikus írókétól és ettől különleges. Reméljük még olvashatunk tőle a jövőben is. :)


Tarryn Fisher (Johannesburg, Dél-Afrika)
Tarryn Dél-Afrikában, Johannesburgban született és nőtt fel. Amerikába költöztek szüleivel
tizenhárom éves korában, és a következő tizennyolc évet Észak-Floridában töltötte, ahol pszichológiából diplomázott, megírta első regényét és két gyereke született. 2012-ben családjával Seattle-be költözött, ahol most is óvja a naptól otthonát. A Guise of the Villain alapítója, divat blogger és tíz regénye jelent meg. Mardekáros.
„Szerettem volna olyan regényt írni, amit mindenki imád, de még J. K. Rowling se tud olyat. Ehelyett, olyat próbálok, ami az emberek érzelmeit előhozza. Hiszem, hogy a szomorúság a legerősebb érzelem, és megbánással megcsavarva elsöprő erejűek. Imádom a gonosztevőket. A három kedvencem Nyanya Banya, Gaston és a Gonosz Királynő, akik mindannyian a hiúság bűnében szenvedtek (hozzám hasonlóan). Ezeket a személyiségtípusokat szeretem a történeteim középpontjába állítani. Imádom az esőt, a Coca-Cola-t, a Starbucks-ot és a szarkazmust. Utálom a rossz mellékneveket és a „parázslik” szót. Ha olvasod a könyvem – szeretlek. Ha utálod a könyvem – még mindig szeretlek; félig badass, félig rinyagép vagyok.”

Pár infó még az Íróról: 
Mesélj kicsit magadról: Ki vagy? Honnan jöttél? Mit szeretsz? Mit csinálsz?

Nő vagyok, anya és író. Dél-Afrikából származom. Imádom a csípős csirkeszárnyakat, a kedves embereket, az okos szavakat és az eszes nőket. Gonosz karakterekről írok könyveket   

 

Mikor kezdtél írni és miért?

Kislányként kezdtem. Valószínűleg 7-8 év körül. Enid Blyton Enchanted Woods sorozata inspirált. Egyszerűen történetek voltak bennem, amiket nem tudtam magamban tartani.

 

Forrás

Mit mondanál az írói stílusodról? Vannak szerzők, amik befolyásolják a stílusodat?

Prózai vagyok. Staccato mondatokat kombinálok 4:3:2 ütemben, hogy lírai crescendo-t adjanak ki. Allegóriát írok. A történeteimet a szereplők vezérlik. Különböző hibákkal ruházom fel őket és gázos helyzetbe teszem őket. A történet mindig arról szól, hogyan keverednek ki belőle. Néha nem sikerül nekik. Ez a kedvenc részem; elbaltázni az életed, amíg már nincs visszaút. Ez a való élet és én is megélem. Az emberi természet hatásairól írok.

 

Mit olvasol kikapcsolódásként?

Nagyon-nagyon depressziós könyveket. Ha egy könyv engem is képes depresszióba húzni, akkor az igazán erős regény.

 

Melyik regényed a legjobb alkotásod szerinted?

Mud Vein.

 

Melyik a kedvenced?

Mud Vein.

 

Honnan jönnek az ötletek?

Szerintem csak úgy belém vannak építve. Várnak, hogy valami előhozza őket a felszínre. Hogyan tudnám máshogy magyarázni? Talán isteni beavatkozás. Talán a Mátrixban vagyok. Hálás vagyok, hogy jönnek.

 

Ha holnap meghalnál elégedett lennél?

Igen. Teljesen. Ez az élet csak átmenet. Sokkal több jön.

 

Az antihősnők királynőjének szeretnek hívni, mert a könyveidben erős nők vannak. Rétegeik vannak és hibáik is. Megtört darabjaik vannak, amiket csak a könyvbeli pasi vesz észre. Itt nem is igazán akarok kérdezni, csak nagyra értékelem a női karaktereidet és imádom a rétegeiket.

Forrás

Nos, ki szerint kellene amúgy is tökéletesnek lenniük? Ez a gazemberek ideje. Tudni akarom, mit tesznek a nem tökéletes emberek. Gyönyörűen kiszámíthatatlanok. A tökéletesség csúnya.

 

Mi ijeszt meg íróként?

Kiszámíthatóvá válok. Nem akarom, hogy az olvasók tudják, mit várhatnak tőlem. Félek, hogy sablonossá válok. Ezért nem írok alá szerződést egy kiadóval se. SZABADSÁG!

 

És anyaként mi ijeszt meg?

Elbukok a fejlődési szakaszukban. Nem nevelem beléjük a megfelelő értékrendeket, szeresd önmagadat, az istenszeretet. Nem akarom, hogy önzőek legyenek. Szeretném, ha harcolnának egymásért. Nehéz szülőként. Építeni őket, tanítani őket. De határozott vagyok.

 

És nőként?

Az erőszak. Hogy dönthet valaki úgy, hogy egy ilyen értékes dolgot, mint a nyugalom, bizalom, érzelmi stabilitást megzavar egy erőszakos cselekedettel.

 

Szoktad tudni, hogyan végződnek a könyveid? Vagy hogy kéne befejeződniük? Ha igen, küzdesz ellene?

Nem. A Kapd be szerelem volt az első, amivel igazán küzdöttem. Colleen Hoover-rel elhatároztuk a lezárást és harcoltam ellene.

 

Melyik könyv maradt meg benned legutóbb?

Angela’s Ashes. Annyira valóságos, hatalmas és szomorú.

 

Mi a kedvenc desszerted?

A Créme Brulee-t szoktam mondani, de az utóbbi időben átálltam a kenyérpudingra.

 

Kedvenc dalod?

Alone by Heart.
Forrás

 

Melyik könyvedet volt a legnehezebb megírni?

A Dirty Red kemény volt. Kimerített. Mintha túl sok időt töltenél egy én központú, gimis pszicho ribivel.

 

Ha csak egy könyvet ajánlhatnál életed hátralévő részére, melyik lenne az?

Harry Potter.


Írás, blogolás, marketing, család és minden más mellett, hogy vagy képes beosztani az idődet? Van konkrét ütemezésed?
Már kisgyerekkorom óta kiszámíthatatlanok és sűrűek. Főleg akkor dolgozom, amikor iskolában vannak.


Végül pedig a könyvei:


Első 2011-ben kezdődött 3 részes new adult sorozata Szeress, ha hazudok is hazánkban is megjelent. Egy elég „bajos” trió életébe csöppenhetünk bele. Olivia volt szerelme, Caleb elvesztette az emlékezetét. Amikor összefutnak, a lánynak döntenie kell, hogy kihasználja-e a kínálkozó alkalmat. De bonyolítja a helyzetet Caleb menyasszonya, Leah, akinek nem tetszik, hogy a két fiatal újra találkozgat. 

A Soha, de soha rövidke new adult trilógiát 2015-től olvashatjuk és Colleen Hoover-rel közösen írták. Igazán rejtélyes a történet. Charlie és Silas egy nap úgy ébrednek, hogy nem emlékeznek semmire. A két fiatal próbálja kideríteni, mi történhetett, de az újabb részletek, csak összezavarják őket. 
Legfrissebb Willow Aster-rel közös disztópikus sorozata, End of Men címmel, 2018-ban indult. Eddig két rész jelent meg, de készül a harmadik. Az általunk ismert nemzet már a múlté. A hímnemű tagok a kihalás szélére sodródtak, de tizenkét férfi célja a társadalom újjáépítése. Folsom semmit se érez már az üres szexuális aktusok után, míg nem találkozik Gwen-nel. A nő mindig is gyereket akart, de nem adatott meg neki a lehetőség. Kettőjük tiltott szerelmét meséli el a regény, őrlődve a szerelem és a kötelesség között.
Önálló regényeket is megjelentetett. 2014-es dark románc a Mud Vein. Amikor Senna a harminchárom éves regényíró felkel a születésnapján, rájön, minden megváltozott. Bezárták a semmi közepén egy házba, és ha válaszokat akar, múltjába kell mélyedjen. A Marrow thriller elemekkel átszőtt new adult 2015-ből. Van egy ház egy lánnyal, aki a sötétségben él. Margo nem olyan, mint más lányok. Egy elátkozott házban él anyjával, aki két éve nem szól hozzá. Láthatatlannak érzi magát, új szomszédja, Judah megérkezéséit. Egy fiú eltűnése felkelti a lány igazság érzetét és válaszokat keresnek. De veszélyes dolog a gonoszra vadászni. A 2016-os Kapd be, szerelem! new adult regény nálunk is megjelent. Helena akaratlanul szerelmes lesz legjobb barátnője pasijába. Pedig a srác pontosan az ő ellentéte. Kétségbeesetten harcol érzései ellen, de vajon meddig képes parancsolni a szívének? 2016 év végén jelent meg a Bad Mommy, ami szintén thriller kategóriába sorolható. Fig új házat vásárol, de nem azért mert megszerette a környéket, vagy a szomszédokat. Csakis azért, mert minden, amire vágyik a szomszéd házban van: férj, gyerekek, és az élet, ami egykor hozzá tartozott. Végül pedig 2017-ben egy kortárs romantikus köthető nevéhez Atheists Who Kneel and Pray címmel. Yara egy vándor múzsa. Olyanokkal randizik, akiknek szüksége van rá, de mindig hamar tovább áll. David-nek is ihletre van szüksége. Tehetséges zenész, és Yara-ban megtalálta, amit keresett. David vallása a szeretet, Yara-é a szívfájdalom. Egyikük se akar engedni, de a vallás sokszor áldozatokat követel.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése