2018. 10. 06.

Könyjelző Top 10 - 39. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

A 10 eddigi leghosszabb olvasmányom

I: Elég vegyesre sikerült a listám, de többségében inkább fantasy könyvek kerültek ki győztesen. Mindig jó hosszú könyveket olvasni, főleg ha (persze ez függ attól is, hogy mennyire érzem magam jól benne), valamikor tényleg úgy érzem, hogy minél több időt szeretnék eltölteni a kedvenceim között. Legtöbbet Sarah J. Maas neve szerepel, akiről mint tudjuk szeret egyre hosszabb könyveket írni. De ennek mi csak örülünk, mert nagyon izgalmas világba kalauzol el minket. A legtöbb oldalszám birtokosa Stephen King, hatalmas élmény volt, amikor fiatalabb koromban ilyen sok oldalt olvastam el. Diana Gabaldon története is levett a lábamról, igaz azóta nem haladtam a további részekkel, de mindenképpen maradandó élmény volt az Idegen. Soman Chainani irányában vegyesek az érzéseim, nekem már túl sok volt tőle ekkora mennyiség. Az Elsőszülött középiskoláskoromban olvastam, akkor éltem haltam a könyvekért, és a filmért is. Böszörményi Gyula hatalmasat alkotott Mili és Ambrózy báró történetével, szeretem volna még ennél is több oldalon keresztül követni kettőjük történetét. Persze Harry sem maradhat le a listámról, sok boldog órát köszönhetek neki is :) Sempre pedig egy igazán rázós történet volt.
P: Végig nézve a listámon, látszik, hogy nálam a fantasy sorozatok vannak az élvonalban. Sarah J. Maas és J. R. Ward 3-3 regénnyel is a top 10-be került, nem meglepő, hiszen szeretik szabadjára engedni fantáziájukat. De Cassandra Clare is 2 könyvvel képviseli magát. A jók és rosszak iskoláján nem lepődtem meg, mert ott végig azt éreztem, hogy túlságosan hosszú a történet a lényeges tartalomhoz képest. J. K. Rowling esetében nem is emlékeztem, hogy ennyire hosszú volt ez a rész, csak úgy átsuhantam rajta. És még egy magyar szerző is belefért a listába. :)

1,
I: Stephen King: Az 1408. o 
P: Sarah J. Maas: Árnyak királynője – 816. o 
2,
I: Diana Gabaldon: Az ​idegen 908. o 
P: J. R. Ward: Megbosszult szerető – 800. o 
3,
I: Sarah J. Maas: Árnyak királynője 816. o   
P: Sarah J. Maas: Viharok birodalma – 776. o 

4,
I: Soman Chainani: Jótett helyébe 768. o
P: Soman Chainani: Jótett helyébe – 768. o 
5,
I: Sarah J. Maas: Viharok birodalma 764. o
P: J. K. Rowling: A főnix rendje – 752. o 
6,
I: J. K. Rowling: A főnix rendje – 752. o
P: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara – 750. o 
7,
I: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara 750. o
P: J. R. Ward: Halhatatlan szerető – 736. o 
8,
I: Christopher Paolini: Elsőszülött 708. o
P: Cassandra Clare: Árnyak ura – 704. o 
9, 
I: Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó 704. o
P: Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó – 704. o 
10,
I: J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké 592. o
P: J. R. Ward: Az árnyékok – 688. o és Cassandra Clare: Éjfél kisasszony – 688. o

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése