2018. 10. 20.

Könyjelző Top 10 - 40. rész

Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

A 10 eddigi legrövidebb olvasmányom

I: Olyan sok rövidnek számító könyvet nem olvastam mostanában, így azért 100 fölötti oldalszámúak is szerepelnek a listámon. Igaz, hogy a hosszabb könyveket szeretem, de néha egy rövidebb történet is tud legalább olyan élményt nyújtani. Ilyen volt R. Kelényi Angelika novellája is, amelyben Mariani szemén láttuk a megismerkedésüket Flórával. Tinédzserkorom nagy kedvence Meg Cabot is helyet kapott egyik kiegészítő novellájával. Julianne Donaldson bájos történeteiből sosem elég. Egy mesekönyv is olvastam idén, amely gyerekkorom nagy kedvence volt. Böszörményi Gyula Ambrózy sorozatából sosem elég, így ez a kis kiegészítő is fantasztikusra sikeredet. Colleen Hoover neve kétszer is szerepel, ő is nagy kedvencem, akár hosszú akár rövid mindig megtud engem lepni. Itt van még Anne Percin, Lauren Brooke, Jamie McGuire akik szintén képviselik magukat egyes könyveikkel. 
P: Nem is emlékeztem, hogy ennyi rövidke novellát olvastam már, de egyértelműen látszik, hogy Cassandra Clare itt is az élen halad. Sőt 7. helyen egész tömeg gyűlt össze holtversenyben, mert a Bane krónikák szinte összes része pont 56. oldal. :D Egyedül neki olvasom rendszeresen novellás gyűjteményét. De rajta kívül is akadnak olyan szösszenetek, amiket szívesen elolvastam kiegészítésként Veronica Roth, R. Kelényi Angelika, Sherrilyn Kenyon, Marissa meyer, Gaura Ágnes és Gena Showalter tollából. :)

1,
I: R. Kelényi Angelika: A porfészek - 16. o
P: Veronica Roth: Tobias Tells the Story – 14. o 
2,
I: Meg Cabot: A ​neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2. - 58. o
P: R. Kelényi Angelika: A porfészek – 16. o 
3,
I: Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse - 70. o
P: Sherrilyn Kenyon: A Dark Hunter Christmas – 26. o 
4,
I: Gazdag Erzsi: Mesebolt - 70. o
P: Veronica Roth: The Transfer – 30. o  
5,
I: Böszörményi Gyula: Beretva és tőr - 88. o
P:  Marissa Meyer: Glitches – 32. o
6,
I: Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 3. - 106. o
P: Gaura Ágnes: Démoni színjáték – 34. o 
7,
I: Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2. - 116. o
P: Cassandra Clare: Mi történt Peruban? – A szökevény királyné - Vámpírok, pogácsák, és Edmund Herondale – Az éjféli örökös - A Dumort Hotel tündöklése - Raphael Santiago megmentése - A Dumort Hotel bukása – Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? – Igaz szerelem - 56. o
8,
I: Anne Percin: A Remény kalózai - 120. o
P: Sherrilyn Kenyon: Second Chances – 58. o 
9,
I: Lauren Brooke: Hazatérés - 136. o
P: Cassandra Clare: New York-i Intézet csatája – 60. o 
10,
I: Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő - 156 . o
P: Gena Showalter: The Darkest Fire – 66. o

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése