2018. 10. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - Október

Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)

Már alig van vissza az évből, így az üvegben lévő kis cetlik száma is egyre kevesebb. Hihetetlen milyen gyorsan megy az idő, mintha csak most kezdtük volna el. Akkor nézzük miket is lehet tudni a mostani húzottakról. A fantasy vonal erősebb most ebben a hónapban, két ilyen könyvet is sikerült kihúznunk, persze azért romantika sem maradhat el.

Közös lista: A mostani közös olvasásunk egy sorozat második rész lesz, vegyesek az érzelmeink az első résszel kapcsolatban. Ez pedig nem más mint Abbi Glines: A sorsom.
I:
Én volt itt a szőrösebb szívű :) nem nyűgözött le az első rész, ezért kicsit félek is a folytatásától.
P: Olvasás után még nem éreztem igazán rossznak, de azóta akárhányszor a szemem elé került, csak félretettem. Igazán mély nyomot így még se hagyott.
Író: Abbi Glines   
Cím: A sorsom
Sorozat: Existence trilógia 2.
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 288.o 
Fülszöveg: 

Pagan Moore számára semmi sem egyszerű. Lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután szerelmét megmentette attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. De tévedett.
A női szívek megdobbantója, az iskolai hátvéd, Leif Montgomery eltűnt. Amíg a város beleőrül az aggodalomba, Pagan más okokból lesz idegroncs. Úgy tűnik, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.
Dank már a kezdetektől tudta Leif titkát, de nem kezdett el aggódni egyetlen lelketlen teremtmény miatt. Azonban most tudatosul benne, hogy mekkora hibát követett el.
Pagan lelkét már születésekor megjelölték, kielégítve ezzel egy olyan sötét erőt, amit a Halál meg sem közelít. Dank tudja, Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de a lány az övé, azt pedig már bebizonyították, hogy akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, nem jelenthet problémát…

Indie listája: Ebben a hónapban visszatérhetek egyik kedvenc hősnőm kalandjaihoz, ő pedig nem más mint Aelin. Eddig mindegyik rész teljesen magával ragadott, kíváncsi vagyok nagyon milyen a múltjába vissza térni. Ez a rész pedig nem más mint Sarah J. Maas: The ​Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek.
I: Perpetuaval együtt nagy kedvencünk ez a sorozat. Az előzményeket még nem sikerült elolvasnom, de most végre egy kicsit visszatérhetek ebbe a világba.
Író: Sarah J. Maas
Cím:
Az orgyilkos pengéje és más történetek
Sorozat: Üvegtrón 0,1-0,5
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 498. o
Fülszöveg:

Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.
Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!

Perpetua listája: A mostani húzottam egy magyar Író tollából származó könyv lesz.
Ez pedig nem más mint
Lakatos Levente: A ​hatalom szabályai 
P: Első sorozatom Leventétől, és a témája fogott meg leginkább. Ezzel a résszel zárul a trilógia, vajon sikerült végleg egymás mellett kikötnie Lizának és Igornak?
Író: Lakatos Levente
Cím: A hatalom szabályai
Sorozat: Szigor 8-10.
Kiadó:  Libri
Kiadás éve:
2017.
Terjedelem:
340.o
Fülszöveg:
Egyszer minden történet véget ér.
Egyszer minden titokra fény derül.
Egyszer minden szerelem elmúlik?

Liza és Igor boldogságáért magyar olvasók ezrei szurkolnak. A Szigor-trilógia zárókötetében végre kiderül, hogy az imádott páros jövője eggyé forr vagy a politikai csatározások veszteségeként örökre búcsút kell inteniük egymásnak. Ami biztos: eljött az ideje annak, hogy végre mindketten megtanulják a hatalom szabályait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése