2018. 09. 20.

Kylie Scott: Szóló

Író: Kylie Scott
Cím: Szóló
Sorozat: Stage Dive 3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 440 oldal
Fülszöveg: 
Megszelídítheti a szerelem a rock n’ roll leghírhedtebb fenegyerekét?
A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen.
Lena nem hajlandó elviselni szexis főnöke allűrjeit, és annak ellenére, hogy az első pillanattól kezdve szinte izzik körülöttük a levegő, elhatározza, hogy a kapcsolatukat szigorúan szakmai alapon tartja. Jimmy azonban túlságosan messze megy, és a fenegyerek hirtelen rádöbben, hogy nagyon könnyen elveszítheti a legjobb dolgot, ami az életében valaha történt. Vajon meg tudja győzni makacs asszisztensét, hogy vállalják a kockázatot, és hagyja, hogy a szíve vezesse?


„(…) semmi sem tudott annyira lekötni, mint a Jimmyvel kapcsolatos gondolataim. Olyan megfoghatatlan kettősség uralkodott benne, egyszerre volt jó és rossz, szép és visszataszító.”

Ha megfelelő tehetséggel áldott volna meg a sors, szívesen belevágnánk mi is a pop szakmába?
P: Nem látok rá sok esélyt. :D A sikerrel járó magasabb fizetést nem utasítanám el, de állandóan nem szívesen állnék ki nagyobb tömeg elé. Pedig hosszú évekig versenyszerűen táncoltam csapatban, ott nem volt problémám vele, de egy rocky versenyt nem lehet
Forrás
összehasonlítani egy sikeres amerikai banda koncertjének létszámával. Biztos idővel hozzá lehetne szokni, de nem is vágyok rá és főleg nem az állandó médiafigyelemre. Ahhoz szerintem lehetetlenség hozzá szokni. Szeretem kicsinyke átlagos életemet. 
I: Még ha jó hanggal áldott volna meg a sors, akkor sem éreznék késztetést arra, hogy a pop szakmában keressem a kenyerem. Mindig is lámpalázas voltam, nem szeretek igazán szerepelni, így már ezzel bebizonyítottam, hogy nem nekem való. Persze gyerekként az ember szívesen ábrándozik ilyenekről, de pár év múlva már jobban fel tudjuk mérni mi mivel is jár. A banda tagjain keresztül megismertük nem csak a csillogást, de a kemény valóságot is ezzel kapcsolatban. Szerintem itt több az árnyoldal, mint a jó.

„- Nem zárhatsz ki az életedből!”
„- Egy csomó gyümölcsöt eszem. Most már egészséges vagyok.
- Pitébe töltve nem számít.”

Lena és Jimmy története mitől vált szerethetővé?
P: Nem gondoltam, hogy lesz olyan páros, akit jobban szeretek Mal-éknál, (de mindenképp szeretném megjegyezni, hogy őt még mindig imádom :D ) a rövid betekintések alapján nem
voltak nagy elvárásaim Jimmy-ékkel szemben, de hatalmas meglepetést okoztak. A szeretlek-utállak kapcsolatok mindig igazi érzelmi tornádót ígérnek, ez nem maradt el. Lena
Forrás
teljesen véletlenül keresztezi a Stage Dive útját, heves természete felhívja a srácok figyelmét, és pont Jimmy mellé keresnek segítséget. Szegény lány azt se tudja, milyen fába vágja fejszéjét, de nem mondhat nemet az ajánlatra. És onnantól kezdődik a hullámvasút. Az énekes mellett nehéz megmaradni, elüldözne mindenkit maga mellől, de Lena-ban emberére akadt, a lányt elnyerné a koronát makacsságával, és elég maximalista ahhoz, hogy jól is akarja végezni a munkáját. Elhatározza, hogy őt nem fogják az érzelmei befolyásolni, nem törődik azzal, mennyire vonzódik ehhez a szexi pasihoz. De igazi hős lenne, ha tényleg ellen tudna állni az állandó csábításnak, ami karnyújtásnyira van tőle. Imádtam, hogy mennyire dinamikus volt az ő párosuk. Ha elkezdtek veszekedni, kő kövön nem maradt körülöttük, és amikor elragadja őket a szenvedély, huh, az aztán forró volt.
I: Nagyon örülök, hogy nem adtuk fel, tovább olvastuk a sorozat részeit. Mal történetével igazán nagyot ugrott az Írónő, ezt a szintet szerencsére sikerült hoznia Jimmy-nél is. Bevallom, én egy kicsit féltem Jimmy-től, az eddigiek során nem sok mindent tudtam meg róla, inkább csak mogorvasága szúrt szemet. Gondoltam, hogy ismét egy páncélba burkolózót kedves hapsit kapunk majd, de nem tudtam mennyire fogom megkedvelni őt.
Forrás
Ennek érdekében az Írónő nem félt az oldalakhoz nyúlni, sikerült egy elég terjedelmes harmadik részt írnia. Nekem kellet most  ez a hosszúság, hogy szépen lassan magával ragadjon a mogorva énekes, és az ő tűzrőlpattant személyi asszisztensének a története. Jimmy múltján már nem változtathat, a függősége miatt sok hibát halmozott fel az évek során. Most még is kapott egy esélyt, hogy bizonyítson, ebben van segítségére Lena, aki minden lépését előre megtervezi, nem hagyja felülkerekedni a benne élő démonokat. A céltudatos Lena nem gondolta volna, hogy Jimmy -re egy idő után már nem csak főnökként fog tekinteni, hanem sokkal forróbb érzelmek fogják hozzá kötni. Próbálja elnyomni magában a dolgot, újra munkaként gondolni az egészre, de a szívét nem tudja becsapni. Jimmy elsőre megközelíthetetlennek tűnt, de szépen lassan megismerjük a valódi érzéseit is. Akármennyire nem szeretné bevallani Lena fontos szerepet játszik az életében, amikor a lány elvesztésének lehetősége felüti a fejét mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa őt. Először még egy tervvel is elő áll, de ez egyre inkább kezd dugába dőlni, amikor is az érzelmek már nem csak Lena-t zavarják össze. Párosuk nem is egészíthetné jobban ki egymást, ám minden a ketten cipelik magukkal a múlt nehéz köveit. Vajon sikerül végül megtalálniuk a legjobb megoldást a helyzetükre?  Persze régi kedvenceinkről sem kell lemondanunk, mert ők is újra feltűnnek a történet során. A banda együtt az igazi, ők egy nagy család :)

„- Ha valami túlságosan össze van törve, lehet, hogy már semmi értelme megpróbálni helyrehozni.”
„Nem tudom, ugyanaz a pasi hány alkalommal törheti össze egy lány szívét.”

Igazán nagyszájú hősnőnk akadt most Lena személyében, élveztük az ő tolmácsolásában olvasni a regényt?
P: Találkoztam már nagyszájú főszereplőkkel, de ez a lány messze túltesz mindenkin. Az összes szurkálódásra van visszavágása. És mégis kicsit ellentmondásos is, mert míg az egyik pillanatban igazi vadmacska, a következőben már elérzékenyül és könnyek bújnak elő szeméből. Önmagában miatta is igazán kalandos lett volna ez a regény, de azért mégis jobb
Lena (Forrás)
volt, hogy volt egy pasi, akin levezethette mérgét. Nagyon tetszett, hogy nem éppen XS-es mérete ellenére is jól érzi magát a bőrében. Tudja mi áll neki jól, és kihasználja adottságait. Igazán emlékezetes hősnő volt.

I: Lena karaktere szerintem most telitalálat volt. Egy igazi nő, akinek nincs bomba alakja, szereti az édességet, mindig megmondja a magáét. Vicces, aki igazán erős személyiség, de sokszor látjuk sebezhető énjét is. Nagyon jól kezelte a Jimmy körüli káoszt, mindent megtett, hogy útját állja a férfi függőségeinek. Nem gondolta volna, hogy szépen lassan a szívébe is beférkőzik az énekes. Nagyon nehéz ezek után tiszta fejjel gondolnia, amit én teljes mértékben meg is értek. Biztos többen jártunk már úgy mint Lena, hogy olyan pasi szeretünk bele, akinél semmi esélyünk sem lehetne, az érzelmeinkről nem mertünk beszélni. Itt az érzelmek kiderülnek, amely után én biztos elszaladtam volna Jimmy mellől. Ám Jimmy önző énje nem engedi elmenni Lena-t maga mellett tartja őt, megpróbálja bebizonyítani neki, hogy ki tud belőle szeretni, a munka kapcsolatuk újra vissza állhat. Minden elismerésem újra Lena-é, mert ő maradt, megpróbált túl lépni az egészen. De a közös otthon nem könnyítette meg egyikük helyzetét sem. Az érzelmek a tetőfogukra hágnak, mindent elsöprő érzékiség veszi a kezdetét. :) Kettőjük macska egér játszmája szenvedélyes, piszkos, nagyon szerethető. Nem tudtam nem szurkolni értük. De vajon születhet ebből valami maradandó dolog? Lena meddig tud a bizonytalan mellett kitartani?

„Minden kis porcikám őt akarta, sejtszinten vágytam rá, és ilyen hatalmas érzelmekkel nem packázhat az ember. Kellett nekem a jó és a rossz, a sötét és a világos, a kedves és a gonosz Jimmy is.”

Jimmy a lányhoz képest teljesen mogorva és zárkózott, tudtuk őt így is szeretni?
P: Nincs könnyű helyzetben. Rengeteg hibát elkövetett a múltban, és pont azokat bántotta meg leginkább, akiket szeret. Mostanra eljutott viszont arra a pontra, hogy egyedül nem tud
Jimmy (Forrás)
változtatni az életén, segítségre van szüksége. Pár kudarcba fulladt kísérlet után toppan az életébe Lena. Nehéz volt külső szemlélőként nézni hangulatingadozásait, látható szenvedését, úgy hogy hatalmas szinte áttörhetetlen falat emel maga köré. Annyira mögé akartam látni, hogy jobban átérezzem problémáit. Azoktól a jelenetektől teljesen elolvadtam, ahol néha megnyílt és elfogadta a lány támogatását. Csupaszív srác, csupán voltak rossz döntései az életben, és meg kell tanulnia elfogadni, hogy bizony van, aki önmagáért szereti.

I: Jimmy megismeréséhez, megkedveléséhez nekem kellett egy kis idő. Először ridegsége, mogorvasága taszított, de ahogy Lena mellett megismertem egy másik oldalát is szépen lassan rétegről rétegre kezdtem egyre inkább közelebb érezni magamhoz. Az biztos, hogy nincs könnyű helyzetben. Kellett neki egy állandó pont az életébe, aki nem hagyta, hogy kicsússzon a lába alóla a talaj. Nehezen enged magához közel valakit, még ő maga is megijed az érzéseitől. Tagadásba burkolózik, ami egy ideig elégnek is tűnik, de azért ő sincs kőből ;) A mi nagyszájú Lena-nak felpezsdíti a vérét. A közös részeik csak úgy szikráztak, tagadni sem lehet a vonzalmat. Jimmy-nek el kell jutnia arra a szintre, hogy őszintén megtudjon nyílni, ehhez idő kell, meg persze egy kis löket is arra nézve, hogy mit veszíthet el. A végén láthatjuk igazi énjét, ettől nem csak Lena, de én is olvadoztam.

 „- Ne gyűlölj, Lena! – suttogta. – Ha dühös akarsz lenni rám, amiért valami baromságot csináltam, azt megértem. De légy szíves, soha ne gyűlölj! Mert azt tőled soha nem bírnám elviselni.”

Már csak egy bandatag van hátra, van okunk várni Ben regényét? 
Forrás
P: Most már nagyon kíváncsi vagyok arra is. Ben most viszonylag sokat szerepelt. Néha eljátszotta Svájc szerepét a két főszereplő csatájában. Egy kissé kínos randinak is tanúi lehettünk, de hamarosan láthatjuk, milyen, amikor ő hódít. Az pedig külön tetszik, hogy egy már ismert szereplő kerül mellette a középpontba.  
I: Ebben a részben többet kaptunk belőle, aminek én örültem. Az biztos az ő helyzete sem lehet könnyű a nők terén. Valaki már biztos fontos szerepet játszik az életében, erre itt is voltak utalások, de még titok maradt a gyengébbik nem személye. Nagyon kíváncsi vagyok sikerül e az Írónőnek megúgrania Jimmy, és Mal szintjét. Vajon Ben-t is közéjük sikerül emelnie? :)

„- Igen, igazad van. Szeretlek. 
- Biztos vagy benne? – mindenképpen meg kellett kérdeznem. 
Lassan bólintott. 
- Igen. Biztos vagyok.”

Kedvenc jelenetem:
P: Lena és az ajtó esete. :D
I: 
Jimmy érzelmeinek megvallása.
Kedvenc szereplőm: 
P: Lena, Mal, Jimmy
I:
Lena, Mal
Hasonló könyv: 
P: Kapcsolatuk dinamikája, kettőssége a Papír hercegnőt juttatta eszembe.
Kinek ajánlom: 
I: Úgy gondolom érdemes folytatni a sorozatot, megérdemel egy esélyt.
Értékelésem: 
P: Ez a viharos szerelem nem érdemelhet mást, mint 5 TV távirányítót.
I: Igazán jó volt megismerni ennek a két különleges ember szerelmének a történetét, így tőlem most 4,5 ajtót.


Érdekesség: A sorozat egy híres zenekarról szól, így talán nem meglepő, hogy lejátszási lista is fellelhető a részekhez, amit az Írónő állított össze. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése