2018. 09. 19.

Nalini Singh: Rebel ​Hard - interjú

Író: Monica Murphy  
Cím: You Promised Me Forever
Sorozat: Forever Yours 1.

Megjelenés: 2018.08.29.
Fülszöveg:  
Nayna Sharma elfogadja az elrendezett házasságot, abban a reményben, hogy begyógyítja szeretett családja sebeit... csak sajnos túl későn jön rá, hogy ez a személyes rémálma. Kétségbeesésében hátrahagyja óvatosságát, felkapja a legapróbb ruhát, amit talál és egy magas, jóképű pasi karjaiban találja magát, akinek kőkemény hasizma van - akit képes megsérteni két csók között.
Gyerekként elhagyták, és egy szerető család fogadta örökbe, Raj Sen hisz a hagyományokban. Hívhatják, régimódinak, de tudja mit akar - és az egy szabályozott élet... mégis csak a dühítő és szexi nőre tud gondolni, akit megcsókolt a holdfényben, majd eltűnt. Amikor a szülei bemutatják választottjukat, mindenre számít, csak arra a nőre nem. Gyönyörű. Őrjítő. Szabályszegő. 
Nem felel meg egyiküknek se. És a szerelem mindkettőjüket lázadásra buzdítja.


Mi volt a leginkább hatással a Rebel Hard történetére? 
A kezdeti koncepció a családomból származik. Néhány modern, független, családos húszas, aki úgy gondolta, jobb, ha gyerekeik nem bajlódnak feleség vagy vőlegény találásával, inkább az öregek elrendezik a dolgot.
Határozottan váratlan fordulat volt részükről és sokakat megleptek. Örömmel mondhatom, hogy mindkét esetben boldog befejezés követte.
Tipikus írói divatban, sok különböző okon agyaltam, miért hozza meg valaki ezt a döntést… és kikötöttem Nayna-nal és Raj-nál.
A másik szikra a Bollywood-i filmek intenzív szerelmi viszonyaiból jött, különösen a családos, dráma és romantika, típusúakból, humorral – és színes táncjelenetekkel. Olyan könyvet akartam írni, aminek olvasásakor azt érzed, mintha egy Bollywood-i musicalt néznél. Örömteliek, cinizmus nélkül, és remélem a Rebel Hard ezt az érzést adja át. 

Bár a történet Új-Zélandon játszódik, a könyv sokban emlékeztet a Büszkeség és Balítélet és az Esküvő monszun idején filmekre, amiket szeretek. Azonnal újra kellett néznem mindkettőt, miután befejeztem ezt a regényt! Melyik szereplőről volt a legnehezebb írni? Vagy megfordítva a kérdést, melyikről volt a legkönnyebb? 
Teljes tervezetem volt, hogy Nayna-t és Raj-ot is alaposan megismerjem. Azonban, amikor
Forrás
beengedtek, minden meglett. A szavak csak úgy jöttek, nem csak a két főszereplőről, a családjukról is. Nayna nagymamája végül kiemelkedő lett – nem számítottam erre a pezsgő öreg hölgyre, velúr ruhák iránti elköteleződésével és egy titkos szerelmi viszonnyal a szomszéddal.
 

Imádtam a nagyit! Most jobban megismertem az elrendezett házasságot, jobban mint korábban (főleg, hogy mindkét fél részéről láthattam). Azt hiszem, az volt a legérdekesebb számomra, hogy Nayna és Raj hogy érez a folyamatról. Ez sokkal színesebb és összetettebb helyzet, mint amit valaha ismertem, és a család bevonása még érdekesebbé tette. 
Szerintem elég gyakran, az elrendezett házasságot összekeverik a kényszerházassággal. Az utóbbi természetesen szörnyű. Senkit se lenne szabad rákényszeríteni házasságra.
Bár a modern elrendezett házasság más dolog. A legtöbb esetben inkább a találkozásról van szó. Végül is, ki ismer jobban annál az embernél, aki figyelte, ahogy felnősz és az minden célja, hogy boldog életed legyen? Tehát, amikor egy fiatal személy elrendezett házasságot kér ilyen szituációban, akkor azt kéri, hogy lehetséges partnereket mutassanak neki, akivel azonos céljaik vannak (házasság, utazás, bármi más), és akivel együtt lehet építeni az életet. Végső soron a döntés az övék.
Gondolj az online társkeresőkre, csak itt egy számítógépes algoritmus helyett, a szülők vagy a nagyszülők szűkítik a mezőnyt. A döntés a fiatalabbak kezében van – de nagy dolog, hogy tudod, az asztal másik oldalán ülő személlyel ugyanazt akarjátok. 

Van kedvenc jeleneted, amit megosztanál az olvasókkal? 
Ez az esküvőről van, amin Nayna és Raj is részt vesz végül, és bár a találkozás rövid, megmosolyogtat. Egy másik részlet a honlapomon is van ugyaninnen:
A menyasszony különleges zenéje töltötte be a levegőt.
Kiváló vörös designer ruhájában, Pinky leeresztve tartotta a szemét, miközben a virágkoszorút vitte a vőlegény feje fölé. Arany és vörös karkötőt borították alkarját, nehéz arany lány torkát ölelte körbe és kézzel készített ékszerek emelték ki alakját, és hagyományos orrkarika kapcsolódott a hajához egy könnyű lánccal.
Drámai arany fülbevalói a vállát súrolták.
Sminkje finom volt és áttetsző vörös fátylát apró tükrök borították, amik visszaverték a fényeket. Aranybársony volt az egész és amikor elhaladt, Nayna látta, hogy hajában virágok is vannak a fátyol alatt.
Nayna felsóhajtott, annyira szép és romantikus volt.
Meleg lélegzet ért a füléhez. „Szegény vőlegény,” Raj morogta Raj a menyasszony körülvevő ó-k és á-k között. „Apropó, mire leveszi az összes ékszert, nem lesz ereje az ruhára.”
Nayna felé fordult. És kőkemény hasizmokkal találta szembe magát.
Ujjait újra végig futtatta rajta.
 Szerencsére le kellett ülniük, miután a koszorúkat kicserélték, és Raj-nak viselkednie kellett, mert mindenki elhallgatott. 

Az ételek is fontos részei a történetnek. Van kedvenc fogásod vagy recepted a könyvből? A szerzői megjegyzésben említed, hogy az anyukád remek szakács, ettől igazán éhes lettem.
Forrás
Az ételek kapcsolódnak hozzánk, nem számít a kultúra. Megosztjuk kedvenc fogásainkat és főzünk azoknak, akiket szeretünk. Olyan családban nőttem fel, ahol a konyha volt az otthon lelke, és a mai napig az, bárki látogat el a szüleim házába, mindig a konyhában kötnek ki, leülnek és csevegnek anyukámmal. Meleg és szeretetteljes hely.
Az anyukám tényleg lenyűgöző szakács. Mindig elkérem a receptjeit – korábban is mindig néztem és próbáltam ellesni mozdulatait!
Kedvenc fogás terén pedig édesszájú vagyok, ezért a barfist mondanám. Alapvetően tej, cukor, kardamom, szerecsendió és tiszta dekadens finomság. Nemrégiben Fiji-re látogattak a szüleim és egy doboz barfist hoztak haza (ananászos, mangós, epres!) egy speciális boltból és egyben felfaltam, majd kajakómába estem.
Bonyolult édesség, nem könnyű a hagyományos verzió tartalmaz egy nagyon finom cukorszirupot, de a kezdőknek itt van egy gyors recept, amit a neten találtam. A kiejtése tájegységenként eltérhet. 

Melyik a kedvenc Bollywood-i filmed? 
Istenem, olyan sok van! De az egyik, amit imádok nézni az Amikor találkoztunk – annyira aranyos, de érzelmes is.
Egy lendületesebb darab a Jodhaa-Akbar, ami Rajput hercegnő és egy Mughal császár közötti házasságot meséli el – politikai ellenségesség válik szerelemmé. A jelmezek, a táj, lélegzetelállító. 

Mi lesz a következő? 
Most a soron következő Mentál-alakváltós sorozaton dolgozok, és ó, lesznek meglepetés megjelenések is! Annyira élveztem a Rebel Hard írását, hogy várható még Bollywood inspirálta regény! 

Alig várom mindkettőt. Mi van a te olvasandó listádon? Vannak, amiket tudnál ajánlani azoknak, akiknek tetszett a Rebel Hard? 
Sonali Dev Bollywood Affair és Suleikha Snyder Bollywood and the Beast regényei fantasztikusak. Ezeknek vannak Bollywood-i vonatkozásai, és egymástól eléggé különböznek.
Egy kicsit más Uzma Jalaluddin Ayesha at Last története, ami jövő nyáron jelenik meg. Egy modern muszlim feldolgozása a Büszkeség és balítéletnek. Bár Bollywood-i vonatkozása nincs, de a családi kötelékek, a dráma és a romantika nagyon hasonlít a Rebel Hard-hoz. Zseniális alkotás.
A listámon elég sok könyv van, például Phyllis Bourne: Between a Honeymoon and a Hot Mess, Michelle Diener: Breakaway, C. A. Phipps: Apple Pie and Arsenic, Jackie Lau: Grumpy Fake Boyfriend, Alex Hughes: Sharp, Alyssa Cole: A Duke by Default és James S. A. Corey: Abaddon’s Gate.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése