2018. 09. 18.

R. S. Grey: Testcsel

Író: R. S. Grey
Cím: Testcsel
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 408 oldal
Fülszöveg: 
Az ​olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.


„MEGCSALTAK ELŐSZÖR, MEGCSALTAK másodszor… senki többet harmadszor?”

A borító jól megragadta a könyv lényegét?
I: Ha csak a borítót venném alapul, nem olvasnám el a fülszöveget, akkor is látszik rajta, hogy egy szenvedélyes romantikus történetet kaphatok általa. A rajta lévő modellek
Forrás
testfelépítése sem egy átlagos párról mesél. Itt megjegyezném, hogy  picit eltúlzottnak éreztem először a nagy bugyivillantást, de a történet elolvasása után úgy gondolom illik hozzá ez a koncepció. Azt be kell vallanom, hogy most nem a borító volt a mozgató rugója a beszerzésének, inkább a fülszöveg hatott rám csábítóan.
P: Annak örülök, hogy nem tartották meg az eredeti borítót, a magyar verziónak sokkal jobban tetszik a koncepciója. Megragadta a figyelmemet és nem is engedte, meg kellett rendelnem. Egyedül szegény leányzó fenekének domborulatát érzem kicsit túlzásnak. Persze nem az zavar, hogy nem lapos neki, sokkal szebb és normálisabb, hogy ilyen szép kerek, de vékony testalkatához mégis kicsit természetellenesnek érzem. Ezt leszámítva viszont egyből érződik rajta, hogy a sport is fontos része a történetnek és egy kis erotikát is ígér, könnyű eldönteni ez alapján is, hogy valaki kíváncsi-e rá. 

„Komolyan mondom, a kölnije felborította a ciklusomat.”

Főhősnőnk feltörekvő focista üdvöske. Legtöbbször nagyszájú és magabiztos lány, de néha bizonytalanabb énje is megmutatkozik. Megszerettük ezt a kettősséget benne?
I: Emlékeztek esetleg a Micsoda srác ez a lány filmre?  Nekem egyből eszembe jutott, ahogy elkezdtem olvasni a könyvet. Amanda Bynes láttam a lelki szemeim előtt, így a történet folyamán Kinsley-t vele azonosítottam. Igaz abban a történetben, álruhát öltött, fiúnak adta ki magát, ez miatt nem is fedhette fel a kilétét a csapatársai előtt. A testcselben a lányok is focizhatnak, válhat belőlük híres sportoló. Kinsley-vel egy elég érdekes szituáció által találkozunk először. Párkapcsolatai sosem végződnek a legjobb módon, eddig már két srácnak is sikerült őt megcsalnia. Sosem könnyű egy ilyet átélni (tapasztaltam már én is), az
Kinsley (Forrás)
ember önbecsülése ilyenkor a padlón landol (legalább is velem így volt), de itt főhősnők kivívta az elismerésem, mert felnőtt módjára tudta kezelni a dolgot, nem csinált jelenetet, hanem szépen elraktározta magába a dolgokat, s minden szálat azonnal le is zárt, bocsánatra semmi esélyt nem adott (ilyenkor nem is érdemel egy pasi sem ilyet). Minden álma, hogy híres focista váljon belőle, bekerülhessen az olimpiai csapatba. Keményen küzd céljai eléréséért, e mellett pedig éli a fiatalok bulizós hétköznapjait is. :) Egy bulin találkozik először Liam-mel a szexi híres focistával. A kémia azonnal érezhető közöttük. Persze bonyolódik az ügy, Liam tiltott terültnek számít. Megismerjük miként küzd Kinsley az érzelmeivel. Végig követjük egy újonc életét a focicsapat berkeiben, milyen próbatételeket kell kiállnia, a sikerének érdekében. Az elején bírtam Kinsley személyét, de a későbbiek folyamán minden jó tulajdonsága ellenére kezdett nekem sokká válni. Kezdtem magam egy másodosztályú filmben érezni, ehhez minden kis klisé meg is volt adva. Nem mondom, hogy annyira rossz lenne, mert voltak benne szerethető részek is, a randik, és az sms váltások mindenképpen azok. De valamiért nem tűnik ki a new adult történetek közül szerintem.
P: Szegény lánnyal elég szerencsétlen helyzetben találkozunk először. Épp rajtakapja pasiját, ahogy megcsalja. Már itt látszik, hogy érdekesebb személyiséggel lesz dolgunk, mert egészen higgadtan kezeli az esetet. Sőt kifejezetten érett módon, lezárja magában, határozottan elzárkózik az újrakezdéstől és nem is enged a srácnak, amikor próbálkozna újra megnyitni a kapcsolatot. (Na jó, amikor egy Liam felbukkan az életedben, eszed ágában sincs a hülye exekre gondolni. :P De ezt leszámítva se rohant volna vissza.) Ahogy megismerkedünk vele, láthatjuk milyen cserfes, nagyszájú leányzó, kellő magabiztossággal. Szeret bulizni, ezért nem is lehet elítélni, főleg, hogy mellette nagyon céltudatos és keményen küzd álma eléréséért. Ezek mellett az Írónő azzal tette még emberibbé, és hozta hozzánk közelebb, hogy megmutatta ő is képes néha elbizonytalanodni. Két elég nagy csalódás után nehéz ugyanolyan magabiztossággal belevágni egy komolynak tűnő kapcsolatba. Pozitív példát mutat mindenkinek, azzal, hogy mert adni esélyt a boldogságnak és nem bezárkózik

„Szent szar! Liam Wilder, a legszexibb és egyáltalán nem az én súlycsoportomba tartozó pasi azt mondta, hogy nem vagyok ocsmány. Köszönöm szépen, elfogadom a bókot!”

Liam-et nem éppen makulátlan múltja után, mi már higgadt és megfontolt pasiként ismerjük meg. Így is sikerült belépni a tökéletes könyves álompasik táborába?
I: Engem most nem hozott lázba Liam karaktere, pedig minden tulajdonsággal felruházta az
Liam (Forrás)
Írónő, hogy elnyerje a hölgyek szívét, úgy érzem túl is tolta kissé ezt a dolgot. Rosszfiúból vált érett férfivá. Kinsley személye azonnal az ujja köré csavarja őt, hiába próbál ellenállni a lány bűverőjének egyszerűen nem megy. :) Ez sok lehetőséget nyújt kettőjük érzelemmel túlfűtött "véletlen" találkozására. Mivel tiltott területnek számítanak egymásnak cselhez kell folyamodniuk, hogy együtt lehessenek, ezek a részek is jól voltak tálalva.  Romantikában nem szenvedtünk hiányt. Mint tudjuk, amikor az ember szerelme egy híres sztár a zöldszemű szörny is megjelenik, félreérthető szituációkat is generál az élet. Szerencsére Liam nem hátrál meg, próbál Kinsley-nek minden megadni ami tőle telik.
P: A Liam-hez hasonló karakterekről már mondani is nehéz bármi rosszat, hiszen úgy álmodják meg őket, hogy minden nőnemű belehabarodjon, ez most se hibádzott. Nekem most pont jobban is tetszett, hogy már nem a buli ördöge, hanem megfontoltabban, érettebben viselkedik. Talán itt érzem magamon, hogy már rég nem vagyok én se fiatal egyetemista. Nem könnyítette meg Kinsley helyzetét, hiszen rajta is egyből látszott, hogy vonzódik a lányhoz. Később se rejti el teljesen érzéseit, többször elveszti a fejét hosszabb-rövidebb időre, ilyenkor olvadoztam tőle. 

„- Nincs miért szabadkoznod… Ez volt életem legjobb búcsúcsókja.”

Hogyan alakult kettőjük megismerkedése és kapcsolata?
I: Sportrománcokban általában párosunk egyik tagja híres, míg a másikuk egy hétköznapi ember, itt most kaptunk egy kis pluszt az által, hogy Kinsley is egy feltörekvő focista, aki előtt szép karrier áll. Kettőjük kapcsolata tiltott dolognak számít. Sokáig próbálnak is ellen állni a vágyaiknak, de nem is megy ez olyan könnyen. Végig követjük kettőjük macska egér
Forrás
játékát, melléjük kapunk szeleburdi kedves csapatársakat, barátokat, sőt a gonosz kis számító ellenség sem hiányozhatott. Persze a a média árnyoldalairól is kapunk bemutatót, magánéletet nem is olyan könnyű ilyen helyzetben élni. Tetszett, hogy az Írónő Kinsley, és Liam mellé adott még egy párost, akiknek a kapcsolatát szintén végigkövetjük. Egy vicces történet, ami nekem egyszer olvasós kategóriába tartozik, sem több sem kevesebb.
P: Igazi amerikai sportrománc, a tőle elvárható elemekkel. Szuper szexi sztárjátékos és a hozzá társított hősnő is egy feltörekvő csillag. Egy belevaló barátnő, akit majdnem jobban szerettem, mint Kinsley-t. Egy undok banya, aki fél, hogy elveszik helyét a rivaldafényből, ezért pozícióját arra használja, hogy ártson másoknak. Jah és persze az édes tiltott kapcsolat izgalma. Az írónő stílusát nagyon szerettem, mert igazán mai stílusban, manapság használatos szófordulatokkal alkotta meg a történetet. A történet pedig azért okozott néha meglepetést, már vártam volna a szokásos klisés elemeket, de néhol ezek elmaradtak. És muszáj megemlítenem, hogy nagyon örülnék egy akárcsak rövidke novellának Becca-ékról. :D 

„Liammal kapcsolatban azonban nem voltam bizonytalan.
Ő volt nekem a sarkcsillag. Nem volt más választásom, hagytam, hogy hatással legyen rám a fénye, és odavonzzon magához. Olyan ösztönösen akartam őt, mint ahogy az ember levegőt vesz.”


Ezt a regényt olvashattuk először magyarul az írónőtől, akad még olyan könyve, amit szívesen kézben tartanánk magyarul?
I: Perpetua összeszedte a Kedvenceink közelebbről rovatunkba az eddig megjelent könyveit. Nekem leginkább a With This Heart keltette fel az érdeklődésemet, ami egy new adult regény. Abby életében nagy változások következnek be, ezeket egy igazán karizmatikus fiatalembernek köszönheti, aki nem más mint Beckham. Vajon Abby ezentúl másképpen éli
Forrás
majd az életét? A másik történet tőle amit nagyon szívesen elolvasnék, az 
Beau & the Belle. Beau Lauren egy igazi álompasi, de főhősnőnk csak álmodozhat róla, sajnos nem tartoznak egy súlycsoportba. Ám egy éjjel minden megváltozott, akkor még nem voltak felkészülve egy kapcsolatra. Tíz évvel később mindketten visszatérnek New Orleans-ba, és most lehet, hogy itt van számukra az igazi esély, persze csak ha maguk mögött hagyják a múltat.
P: Nem is olyan rég, pont bemutattuk az Írónőt Kedvenceink közelebbről rovatunkban. Regényeit összeszedve, megjegyeztem többet is, amire nagyon is kíváncsi lennék. A Lock and Key felnőtt erotikus és a szituáció nagyon érdekelne, amibe keveredik a főhősnő. A Place in the Sun-ban Georgia elmenekül az otthoni nyomás elől és egy messzi kisvárosban kezd új életet, ahol a szerelem is rátalál. Ettől nem nagy izgalmakat várok, inkább az olasz légkörre vagyok kíváncsi. A The Beau & the Belle alapszituációja is megmaradt bennem az álompasi és a hozzá képes szürke kisegér lány kapcsolatáról. Valamint az Arrogant Devil-ben is izgalmas lehet, mindig nagyon érzelmesek az ellenségekből kialakult szerelem típusú történetek. 

„Hitt benne, és sikerült.”

Kedvenc jelenetem:
I: Első találkozás a bulin. 
P: A négyes randi. 
Kedvenc szereplőm:  
I: Senkit sem éreztem magamhoz közel. 
P: Becca, Liam, Kinsley 
Kinek ajánlom:  
I: Azoknak akik egy focista páros románcának megismerésére vágynak. 
Hasonló könyv:  
P: Az Újrajátszásban emlékszem csak olyan párosra, ahol mindkét fél sportoló. 
Értékelésem:  
I: Engem most nem igazán ragadt magával Kinsley és Liam története, így 3,5 edzést tudok neki adni. 
P: Nekem ez tetszett, pedig látom, hogy kicsit vegyes fogadtatásban részesült. 4,5 M&M's a jutalma. 

Érdekesség: Inkább az amerikai focival lehet találkozni a könyvek lapjain, de kerestünk nektek még pár olyan regényt, ahol a Testcselhez hasonlóan a hazánkban is népszerűbb fajtájával találkozhattok. 

Író: Mariana Zapata 
Cím: Kulti 
Kiadás éve: 2015. 
Műfaj: new adult 
Fülszöveg: 
„Bízz bennem, be akarok neked mosni egyet, vagy ötöt.” 
Amikor az ember, akit gyerekként imádtál, az edződ lesz, annak a világ legnagyszerűbb dolgának kéne lennie. A hangsúly a kellene szón van.
Nem kellett egy hét a huszonhét éves Sal Cassillas-nak, hogy rájöjjön, mint látott a nemzetközi focisztárban – miért volt mindig ő a falán vagy miért képzelte mindig is, hogy hozzámegy feleségül és szuper focista babákat gyártanak.
Sal már minden lehetséges módon felbontotta képzeletbeli kapcsolatát a férfival, aki még csak a létezéséről se tud. De arra nem volt felkészülve, hogy Reiner Kulti felbukkan a szezonban: egy csendes árnyéka annak a szenvedélyes embernek, akit valaha volt. 

„A tetoválásai kissé kilátszottak. A haja borzasan meredezett, mintha ébredés után csak az ujjaival szántott volna végig rajta. 
És azt várja tőlem Davis, hogy összpontosítsak ennek a pasinak a jelenlétében?” 

Író: Claire Contreras

Cím: The Player

Kiadás éve: 2016.

Műfaj: sport romantikus
Fülszöveg: 
Természetes tehetségem van a pályán és a lapokban is. Mutatós autókkal és elég nagy média figyelemmel megszégyenítem a királyi családot is, én vagyok a legkelendőbb agglegény.
Minden férfi szeretne helyet cserélni velem és minden nő meg akar szelídíteni. Camila-ig.
Abban a pillanatban, ahogy ránézek, tudom, hogy meg kell szereznem.
Karjai között akar tartani.
Meztelenül akarom az ágyamban.
Szerinte túl eltérőek a világaink.
Én csak azt akarom, hogy sikítsa a nevemet.
Azt mondja, rossz hírem van.
Három hetem van bebizonyítani, hogy téved.

„Vajon milyen íze lehet az elfojtott vágynak?
Sűrű étcsoki.”

Író: Emma Scott
Cím: One Good Man
Kiadás éve: 2018.
Műfaj: new adult
Fülszöveg: 
1970. tavasza van. A Vietnámi háború évek óta tombol és nincs kilátásban a vége. Janey Martin, egy kaliforniai egyetemi hallgató és feltörekvő újságíró belefáradt, hogy az egyetemi sportcsapatokról írjon. Azt akarja, hogy komolyan vegyék a munkában és nőként is. A háború zavargásai miatt, gazdag apja a párizsi Sorbonne-ra küldi Janey-t, hogy a káosztól távol fejezze be tanulmányait.
Janey nem szívesen hagyja hátha a nagy sztorit, ami Vietnam, de megfogadja, hogy bizonyítani fog magának. Nagy megdöbbenésére első feladata egy interjú készítése a helyi focicsapattal. Janey biztos benne, hogy Adrien Rousseau ugyanolyan, mint minden más playboy srác, akivel dolga volt, de hamar rájön, hogy több van benne.
A rejtélyes, szexi focista talán Janey életének legnagyobb sztorija lesz.

 „Kinsley: Tudom, mire vállalkoztam, Wilder. 
Liam: És nem bántad meg?  
Kinsley: Nem, amikor arra gondolok, hogy néztél ki tegnap az öltönyben… ;)
Liam: Ne csináld! Perceken belül beszélnem kell.
Kinsley: Szóval azt se írjam meg, hogy zuhanyozni készülök? Hoppá, le a bugyival!
Liam: … a meccs után hazajössz velem.
Kinsley: És ha programom van a csapattal?
Liam: Csak volt. Mondd le!”

Író: Amy Daws
Cím: Challenge
Sorozat: Harris Brothers 1.
Kiadás éve: 2016.
Műfaj: sport romantikus
Fülszöveg: 
A férfi a beteg. A nő a doktor. Nem lenne szabad. De Istenem, annyira akarják.
Camdem Harris, a hírhedt focista egy londoni kórházban fekszik. De rossz térde nem akadályozza meg abban, hogy játszadozzon Indie Porter-rel – a vörös hajú méregzsák doktornővel. Nem az esete, közelében sincs. De ő lehet a tökéletes figyelemelterelés a sérüléséről.
Indie belefáradt, hogy naivitása céltáblává teszi. Tehetséges gyerekként, iskolázottsága vitte előre az életben. De egy Camdem-hez hasonló focista lehet az a lehetőség, amit meg kell ragadnia.
És ő lehet a tökéletes pasi a terveihez a következő két évre.
De az érzelmek végső próbájában, nincs olyan gyógyszer, ami meggyógyíthatja az összetört szívet.

„Jártattam az agyam, hogy van-e hozzá fogható pasi… Nézzük csak… Nincs. Senki az égvilágon. Liam az Liam. Ő az az ember, aki képes a nap végén is szívből megnevettetni, és akitől folyton elalélok. Két lábban jár a földön, és szeretek vele lógni. Szeretek vele beszélgetni, együtt edzeni, vacsorázni, az eget rengető szexről nem is beszélve. Nem is, az tulajdonképpen minőségi vízszintes tangó.”

Író: Kate McCarthy
Cím: The End Game
Kiadás éve: 2015.
Műfaj: new adult
Fülszöveg: 
„A profi sportolók sajt közösségük pillérei. Hősök a fiúk és a lányok szemében és fontos, hogy megfelelő példát mutassanak.”
A közönség szereti az izgalmas botrányokat. Látni, hogy egy sikeres ember lecsúszik. Ezt senki se tudja nálam jobban. Ami ígéretes karriernek indult az egyetemi focicsapatban, botrányba és szégyenbe fulladt.
De könnyebb mondani, hogy legyél hős, mint megtenni. Különösen, amikor pont, akik ezt várják, látják a nagy Brody Madden bukását. Csak a legjobbat akartam nyújtani – bebizonyítani, hogy tévednek. De túl messzire mentem, és túl keményen próbálkoztam és ez megtört.
„Jordan Elliott nem kívánta nyomtatásban kommentálni az eseményeket.”
Végzősként találkoztam Brody Madden-nel. Ausztrál bennszülöttként egy nemzetközi ösztöndíjprogramban, én voltam a női foci sztárja és minden ajtó kitárult előttem.
De ambíciókkal a szívemben rá kellett jönnöm, hogy a siker nem kőből készült. Az erőssége, a megszállottsága és élete szerelme lettem. Csak akkor nem voltam ott, amikor a leginkább szüksége lett volna rám.
Ez a történet a szerelemről és a játékról szól, ami mindent elvesz. Ahol a dicsőséghez vezető út áldozatokkal van kikövezve. Ahol a nyomás összetörhet és a győzelem a kudarc hamvaiból születik. Ahol két ember végső játéka megváltoztat mindent.

„Elvigyorodott, én pedig szükségét éreztem, hogy szívmasszázshoz folyamodjak. Kivillant tökéletes fogsora, az arcán apró gödröcskék jelentek meg. Az ilyen mosolyt csakis különleges alkalmakra kellene tartogatni. Olyanokra, amikor van a közelben egy defibrillátor is.”
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése