2018. 09. 26.

Sorozatismertető - Halhatatlanok Alkonyat Után 3. rész

Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Folytatjuk a részek ismertetését. :) Az első két részért kattints ide: 1 | 2

6, Dark Desires After Dusk – Vámpírzóna (2008/2011)
Újabb vámpíros cím, ahol a történetnek semmi köze nincs a vámpírokhoz, no de mindegy… :/ Újabb nagy csoportot ismerünk meg, a démonokat. A Woede testvérek már a Talizmán Kupa során felbukkantak, de most saját regényüket is megkapják.
’Királycsináló’ Cadeon Woede – A Tomboló démonok hercege, bátyja Rydstrom a király. Bátyjától elragadták a trónt és egy sikertelen visszaszerzési kísérlet után elvették tőlük gondolatolvasó és nyomolvasó képességeiket. Később zsoldosként dolgozott parancsnoki rangban. Egy küldetése során találkozott Holly-val, akihez nem mert közeledni emberi mivolta miatt. Szerette volna megvédeni. Becenevét onnan kapta, hogy specialitása volt a trónok elorozása, egyedül saját bátyjának nem volt képes segíteni. 1000 éves.
’Ravasz’ Holly Ashwin – Félig valkűr, félig fúria. A biztonsága érdekében örökbe fogadták és egy tehetős családban nőtt fel. Matek szakon diplomázott és kényszercselekvő. Már gyerekként több valkűr tulajdonság megjelent nála, de akkor még nem tulajdonítottak ennek jelentőséget. Ereje miatt a férfiak se legyeskedtek igazán körülötte. 26 éves.
7, Kiss of the Demon King – A démonkirály csókja (2009/2012)
Végre itt a magyar cím összhangban van az angollal. :D Maradunk a Woede testvéreknél, hiszen az előző részben elrabolták a királyt. Megismerjük fogságának részleteit és ami még fontosabb, a fogva tartóját is.
Rydstrom Woede – A Tomboló démonok trón nélküli királya. Rothkalina az otthonuk. Ritkán szakadtak el Cade-del egymástól. Már tizenhárom éves kora óta próbálják megtalálni igazi társát, mindhiába. Kétségbeesetten igyekszik visszaszerezni apja örökségét Omort-tól a varázslótól, eddig sikertelenül. A Talizmán Kupán barátságot köt Bowen-nel, segít neki meghódítani Mariketa-t. Sabina rabolja el, és kínozza saját céljai elérése érdekében. Fajtájánál igazán ritka módon, képes uralkodni érzelmein, ritkán csúszik ki kezéből az irányítás. Ő is 1200 éves.
Sabine ’az Illúziók Királynője’ – Varázslónő, Omort féltestvére és Melanthe édes testvére. Az eddigi szereplőkkel ellentétben nem Vertas tag, hanem az „ellenséges” Pravus tagja. Mindig féltette húgát, szüleiket egy Vrekener támadás során vesztették el, az után még inkább. A biztonságért cserébe szövetkeztek Omort-tal. Miután fordul a kocka Rydstrom bosszúból láncra veri és megfosztja erejétől. 500 éves.

8, Deep Kiss of Winter/Untouchable – A tél halálos csókja (2013/2013)
Gena Showalter egy novellájával egy kötetben jelent meg ez a szintén novella hosszúságú történet, amiben újra találkozhatunk Val Hall valkűrjeivel és a Wroth testvérekkel.
Murdoch Wroth – A második legidősebb Wroth testvér, Nikolai kérésére változtatták át. Hosszú évekig a Hordában harcolt Kristoff oldalán. Daniela-val azon az estén találkozik, amikor bátyja, Myst-tel és ő is azonnal megérzi, hogy ő az arája. De persze előttük is hosszú út áll még. Ő is 300 éves.
’Jégszűsz’ Daniela – Draskulia Nemes Fúriáihoz tartozik félig és a valkűrökhöz. Immunis a csillogó tárgyakra, helyette a hősokk veszélyes számára. Bőre fagyaszt, csak a saját fajtája képes hozzáérni, máskülönben nagy fájdalmat érez. Sigmund vadászott rá és el is kapta, majd sokáig kínozta. Myst mentette meg rabságából. 2000 éves.
 
9, Pleasure of a Dark Prince – A gyönyör sötét hercege (2010/2013)
Ennek a párosnak már a sorozat legelején megkezdődött a kalandja. Garreth nagyon hamar rálelt párjára, de rendkívül hosszú vadászat veszi kezdetét, hogy el is nyerje a szívét.
Garreth MacRieve – Lykae herceg, és bátyja fogsága alatt visszatartotta címét, mert sose vágyott a trónra. Sötét hercegként is emlegetik, nem megfelelő viselkedése miatt. Klánja a Skót Felföldön Kinevane várban él, ő mégis Dél-Louisiana-ba költözött, hogy közel legyen Val Hall-hoz. Lucia-ban ismert párjára, aki elmenekült előle, és egészen az Amazonas vidékéig követte. 1200 éves.
Lucia ’a vadász’ – Íját sose teszi le és olyan rejtélyes, akárcsak a múltja. Legjobb barátnője Regin. Skathi istennőnek szentelte magát, és az ő szabályai szerint él, megőrzi ártatlanságát, megöli Cruarch-ot, minden alkalommal, amikor újra felbukkan és szörnyű kínokat él át, ha elvéti célpontját. Ezüst szemei, karamell barna haja és sima aranyszínű bőre van. 1300 éves.

10, Demon from the Dark – A sötétség démona (2010/2013)
Ebben a részben, egész nagy váltás történik. Felbukkan a Rend, akik a Szövetségbeliekre vadásznak és foglyul ejtik őket. Tanulmányozzák is a fajokat, meg akarják ismerni természetüket és ennek köszönhetően találkozik ennek a résznek a párosa.
Malkom Slaine – Korábban Trothan démon volt, akit vámpírrá is változtattak, így lett vénom, démpír vagy más néven Scraba, fajtájában egyedi. Sose ivott közvetlenül más testéből. Oblivion-ban született. Anyja prostituált volt, aki eladta fiát, hogy pénzhez jusson. Amikor felnőtt és képes volt ölni, megszabadult gazdájától és vámpírokat kezdett gyilkolni. A Trohan herceg felfigyelt rá és összebarátkoztak. A Rend különlegessége miatt szeretné elkapni, de remekül rejtőzik, egészen addig, míg rá nem bukkannak gyenge pontjára. Kora ismeretlen, de 400 évnél biztosan idősebb.
’Elvetemült’ Carrow Graie – Börtönbe zárt néven is emlegetik. A Boszorkányok házának tagja, három kaszt erejével bír, harcos, bájoló és szellemidéző. Nagyon jól ért a szerelmi bűbájokhoz. A Rend elfogta, és szabadságért cserébe különleges feladattal bízták meg. Fekete haja, igézően zöld szeme és halvány bőre van. Mariketa legjobb barátnője, vele él Andoain-ban. 55 éves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése