2018. 10. 17.

Sorozatismertető - Halhatatlanok Alkonyat Után 4. rész

Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Folytatjuk a részek ismertetését. :) A korábbi részekért kattints ide: 1 | 2 | 3

Sorozatismertető - Halhatatlanok Alkonyat Után – 4. rész

11, Dreams of a Dark Warrior – Álmok sötét harcosa (2011/2014)
Az előző kötettel nagyrészt párhuzamosan zajlanak itt az események. A Rend egy igen fontos tagja kerül középpontba és az egyik legnagyobb szájú valkűrünk. Itt láthatjuk igazán, mekkora fenyegetést jelent ez a szervezet és milyen kiterjedt már a hálózatuk. Sőt sok újabb szereplő bukkan fel, ha csak rövidebb időre is, és későbbi részek főszereplői is felsejlenek. 
Declen Chase – Ádáz Aiden berserker negyedik reinkarnációja. Jelenlegi életében Írországban született, már gyerekkorában megajándékozta őt Nix Woden nyakláncával. Ha az istenség nevében 200 csatát képes megnyerni, elnyeri a halhatatlanságot. Családja meggyilkolása után vette magához a Rend, Preston Webb lett a tanítója. Korábbi életeire nem emlékszik, de mindig kereste a társát, aki minden alkalommal Regin. Már 1000 éves lenne, de Declen-ként, még csak 37.
’Ragyogó’ Regin – A Ragyogók utolsó tagja, sugárzó bőrű halandók, akiknek vérét különösen kívánták a vámpírok, ezért kipusztították őket. Ezért életét azok elpusztításának szentelte. Kemény harcos, de vidám, szerethető személyiség, a világ legéretlenebb halhatatlanjaként emlegetik. Csókja függőséget okoz, mint valami kábítószer. 1000 évvel ezelőtt Aiden-t is megcsókolta és a berserker azóta is rá vágyik. 1300 éves.

12, Lothaire – Vámpírbosszú (2012/2016)
Ez egy nagyon régóta várt kötet. Az Ősellenség már a legelső részben feltűnt, és azóta is meg-megjelent kulcsfontosságú jeleneteknél. Alapvetően gonosz karakter, emiatt szerintem még inkább várták sokan, hogy milyen lesz őt főszereplőként látni. Gyűlöli az embereket, ezért érdekes, hogy pont egy halandó a neki szánt pár. A korábbi cselekményszál most kicsit háttérbe szorult, bár a Rend ügyeibe ő is beleártotta magát, de most a fő cselekmény határozottan az övé.
Lothaire Konstantin Daciano, ’az Ősellenség’ – Ravasz és opportunista hordabeli vámpír. A Dák vérvonal félvér örököse. Apja a Horda királya, anyja pedig Dák hercegnő. Élő legenda a Szövetségben. Kevesen emlékeznek az ő előtti időkre, hiszen közel olyan idős, mint Nix. Egész életét a tudás és a hatalom megszerzésének szentelte. Előszeretettel segít másokon, de csakis önös érdekekből, viszonzást akkor vár, amikor neki van legnagyobb szüksége rá. Hosszú élete során rengeteg áldozatból ivott már, mindegyikük emlékeit magába szívva ezzel, így mostanra nehezen különbözteti meg saját és mások emlékeit. Körülbelül 3000 éves.  
Ellizabeth Ann Pierce, ’Ellie’ – Egyszerű vidéki lány, akinek testét megszállta Saroya a Halál Istennője, a lélekrabló 18 évesen. Bányász családban nőtt fel. Egyetemi tanulmányai elején költözött belé Saroya, aki álmában vette át az irányítást felette, és előszeretettel gyilkolt. Egy eset után börtönbe zárták, ahol várta a megnyugvást adó halált. Lothaire mentette meg a halálsorról és magához vette, mert azt hitte Saroya a neki szentelt ara. 24 éves.

13, Shadow’s Claim – Árnyak hercege (2012/2017) [Dacianók 1.]
Ennél a résznél kaptunk egy kis csavart. Bár a történet kapcsolódik, sőt folytatja az eddigi köteteket, ismerősökkel is találkozhatunk, de a Lothaire könyvében megismert Daciánók párhuzamos sorozat első része. Igen kevés élő tagja van a fajnak, az uralkodó családba négyen tartoznak, és az Ősellenség után megismerhetjük az első tagot, aki a világtól elzárva élt eddig.
Trehan Daciano – Dákföld, a Vér és Köd Birodalmának hercege, az Árnyak Házának utolsó sarja. A királyi család bérgyilkos ágához tartozik. A Királyság Kardjaként is emlegetik. Feladata a törvények betartatása és azok legyilkolása, akik engedély nélkül hagyják el a királyságot. Elégedett volt életével, míg küldetésül nem kapta Caspion haláldémon megölését. Feladata során talált rá arájára, akinek elnyeréséért benevetett a viadalra. Körülbelül 900 éves. 
Bettina, ’a Szívek Királynője’ – Abaddon hercegnője, félig Haláldémon, félig varázslónő. Megszólítását onnan nyerte, hogy képessége a szív megállítása. A Varázslók Királynője, Morgana és Abaddon király Raum a gyámja, szülei halála után. Tehetséget van a fém megmunkálásához, előszeretettel készít ékszernek álcázott fegyvereket, ennek kapcsán ismeri Sabine-t, az Illúziók Királynőjét. Egy vrekener támadás során elvesztette erejét. Gyámjai viadalt szerveztek, és a győztes jutalma a hercegnő keze volt. Még csak 22 éves.

14, MacRieve – Elfojtott üvöltés (2013/2018)
Öt rész elteltével újra visszatérünk személyes kedvenceimhez, a vérfarkasokhoz, vagy ahogy itt hívjuk őket, lykae klánhoz. A király unokatestvére találja meg most a párját, valamint a fő események ismét visszakanyarodnak a Rend tevékenységéhez. Valamint egy újabb fajjal ismerkedünk meg.
Uilleam Andriu MacRieve – Lachlain unokatestvére, és a lykae klán Nova Scotia ágának vezére, Munroe ikertestvére. Kettőjüket előszeretettel hívják Vadító és Vadítóbbnak, mindenki döntse el, melyikük melyik. :D Kilenc évesen egy succubus elcsábította, és a szerencsétlen eset kapcsán vesztette el szüleit, és emiatt érthető módon meggyűlölte a fajt. Sok más Szövetségbelivel együtt, ő is a Rend áldozatává vált és hosszú ideig kínozták ott. Körülbelül 900 éves. 
Chloe Todd, ’Baby T-Rex’ – Félig ember, félig succubus. Profi focistának készült, épp az olimpiára készült, amikor elrabolta a Boszorkányok Háza. Apja nevelte, aki távol tartotta a Szövetségbeliektől, így hatalmas meglepetés volt számára, amikor hirtelen belecsöppent világukba. Saját származása is rejtve maradt előtte, és ez adta a fő konfliktust közte és Will között. 24 éves.

15, Dark Sky (2014)
Ez a rész egyelőre nem jelent meg magyarul, viszont ennek a történetnek is olyan párosa van, akikre már a hatodik kötet óta várunk. A két főszereplő gyerekkora óta ismeri egymást és mostanra barátságuk ellenséges viszonnyá változott.
Thronos – A vrekenerek egykori vezetőjének fia. Apját Sabine ölte meg. Otthonuk Sky Hall, egy igazán jól elrejtett palota, amit sokan szeretnének megtalálni. Egyik lábát és szárnyát elvesztette, miután gyerekként Lanthe azt kérte, ugorjon le egy szikláról. Akkor még nem vált halhatatlanná. Legjobb barátjának árulása annyira megrázta, hogy bosszút esküdött. Több mint 500 éves. 
Melanthe, ’a Meggyőzés Királynője’ – Varázslónő, Sabine húga. Elvesztette meggyőző erejét, így nem képes megvédeni önmagát ellenségeitől. Viszont képes portált nyitni a különböző dimenziók között. A Rend fogságba ejtette, Carrow volt a cellatársa.  Eddig csak gyengébb oldalát láttuk, most ismerjük meg jobban. Szöges ellentéte Thronos szabályokat követő, erkölcsös személyiségének, sokkal szabadosabb életvitele van, bár ez talán nem olyan meglepő varázslónőként. Több mint 500 éves. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése