2018. 10. 24.

Üvegtrón Book TagKedvenc sorozatunkhoz kerestünk mára egy Book Tag-et. :)


1, Lysandra | Egy olyan borítócsere, amit imádtál 
I: Szerintem a Lánykérés borítója sokkal szebb lett mint az eredeti.
P: Szerencsére akad nem egy olyan borítócsere, aminek örültem, mert szebbet alkottak az eredetinél. A kedvencem a Bright Side. Megtartották azt a végtelenül letisztult stílust, és egy apró vonallal mégis több életet vittek bele.

2, Abraxos | Egy könyv, ami belülről sokkal jobb, mint kívülről
I: Éjfélig ​vagy enyém borítója szerintem nem a legszebb, de a beltartalom annál fantasztikusabb.
P: A Félúton a sírhoz borítója, kifejezetten közönséges, és még ha értem is a tartalomra való utalást, közel se tükrözi a teljes történetet. Viszont egy fantasztikus sorozat kezdő kötete, sajnálnám, ha a kép miatt nem olvastam volna.

3, Erilea | Egy nagyszerű világfelépítéssel rendelkező sorozat
I: A ​tél jegyeseiben nagyon tetszett a világfelépítés, amelyben a tárgyaknak lelkük van, különböző különleges képességeket ismerhetünk meg, meg persze helyeket is.
P: A sorozat nem hozta eddig a várt szintet, de az írónő által megálmodott világ lenyűgöz a Hó mint hamu könyvben. Évszakok szerint alakította ki a királyságokat, és azok minden jellemzőit hordozzák.

4, Rifthold | Egy könyv, ami kombinálja a műfajokat 
I: Az Outlander szerintem pont ilyen, mert fantasy és történelmi romantika is található benne.
P: Ez nehezebb kérdés, de talán a Gyilkos kegyelmet mondanám. Egy remek történelmi romantikusnak is elmegy, de egy kis fantasy szállal vitt bele csavart az alkotó és így még jobb lett.

5, Damaris | Egy könyv, ami egy legendán alapul, vagy egy mítosz inspirálta
I: A hét nővér minden egyes része egy csillagképhez kötődik ami a Plejádokhoz, amihez egy  görög mitológia tartozik.
P: A Sötét vadászok sorozatban fontos szerepet játszik a görög mondavilág, ami személyes kedvencem.

6, Kaltain Rompier | Egy könyv váratlan csavarral
I: Kilenc perc egy elég érdekes csavarral ért véget, amely igazán meglepett, arra sarkal, hogy minél jobban várjam a folytatás megjelenését.
P: Az Ellopott babácskák végén lévő csavartól leesett az állam. Ha kicsit agyalok, lehet kitalálhattam volna, de annyira lekötöttek az események, hogy nem azzal foglalkoztam, mi jön még.

7, Orrgyilkosok | Egy könyv, megbízhatatlan narrátorral
I: Zűrös vörösben Leah szemén keresztül nehéz volt megélni a történetet, nem volt szimpatikus, soha nem is lesz az.
P: King több oldalát is megismerhettük a könyv során mégis teljesen meglepett a kötet végén lévő döntése.

8, Feketecsőrű Asterin | Egy könyv remek csapattal 
I: Wallflowers hősnői összefognak, hogy férjet találjanak egymás számára, nagyon szerettem ahogy együtt szembeszállnak a petrezselyem árulással.
P: Stílusosan ide a Book Tag névadóját írnám. A Viharok Birodalmára összekovácsolódott csapat nagyon összetartó. Kevesen vannak, mégis képesek az egész világot felforgatni.

9, Terrasen | Egy könyv, amitől otthon érzed magad
I: A lovak mindig is fontos szerepet játszottak az életében, Lauren Brooke: Hazatérés könyvét olyan jó volt olvasni, megint közel éreztem magamhoz ezeket a fenséges állatokat.
P: Legutóbb az Ördöngös tavasznál éreztem ezt. Ahogy felbukkant Evie és Sebastian, mintha újra átéltem volna a Wallflowers sorozat örömteli eseményeit.

10, Aelin Ashryver Galathynius | Egy könyv, olyan erővel, ami tönkretesz
I: Sarah J. Maas egyszerre emel a magasba, majd repít a mélybe. Sosem lehet nála tudni mivel okoz számunkra meglepetést, ez néha "tönkretesz."
P: A Fekete Tőr Testvériség tagjaival már annyi mindent átéltünk. Az írónő képes minden részben újabb elképesztő csavarral előállni, és nem egyszer elállt már a lélegzetem egy fordulattól, néha már káros lehet.

11, Feketecsőrű Manon | Egy könyv, ami megfélemlít 
I: Nem szoktam félni könyvektől, sőt a horror filmeket is szeretek nézni. :) Rám legjobban olyan történetek szoktak hatással lenni, amelyben fájdalmas emberi sorsokat ismerhetek meg, vagy amikor valakinek egy gyógyíthatatlan betegséggel kell megküzdenie. 
P: Szó szerint megfélemlítéssel nem találkoztam, már biztos tudjátok, hogy kifejezetten horror témájú könyveket nem szeretek olvasni, nem akarok félni. Viszont az olyan regényeknél, ahol szereplőink elvesztik egy szerettüket, mindig elgondolkodom azon, hogy milyen rövid az élet, és csak remélhetem, hogy nekem egy jó ideig nem kell újra átélnem ezt.

12, Rowan Whitethorn | Egy könyv, amitől elolvadsz 
I: Ördöngös tavaszban megismerhetem Pandora és Gabriel szerelmének történetét, amely engem teljesen elvarázsolt, megmelengette a szívem.
P: A Szerelem egyenletét sokszor írtam az utóbbi időben, úgyhogy most mást keresek. A Maradj velem párosának is úgy alakult a kapcsolata, hogy teljesen elolvadtam tőle. Jax óvja Calla-t és minden tettével igyekszik neki bebizonyítani, hogy milyen lenyűgöző lány.

13, Chaol Westfall | Egy könyv, amitől máshogy látod a dolgokat 
I: Krumplihéjpite ​Irodalmi Társaság története egy nehéz témát mutatott be számomra. A háború megélése senkinek sem volt könnyű, sok történetet halottam már erről, de mégis mindig elborzaszt, hogy milyen időket is kellett át élni az akkor élő embereknek.
P: A leginkább ilyen regény a Bright Side, de már írtam korábban, ezért a Lefelé a folyónt mondom. Nem változtatta meg gyökeresen az élethez való hozzáállásomat, de annyira érdekes volt látni, hogy minden tettünknek következményei vannak és milyen könnyen kapcsolódik össze három egymásnak idegen ember sorsa.

14, Fürge| Egy könyv, amit ajándékba kaptál 
I: Pont ma kaptam meg anyukámtól Giulia Enders: Bélügyek. 
P: A legfrissebbet akartam írni, de rájöttem, hogy az utóbbi időben csak magamnak vásároltam. :D Viszont a legutóbbi ajándékba kapott könyvem pont Indie-től a Szóló. :)

15, Elena Szeme | Egy könyv, amit pont akkor találtál, amikor szükséged volt rá
I: Ebben az éveben ismerkedtem meg Lisa Kleypas munkásságával, egymás után faltam a könyveit, ezért tőle mondanák most egyet, mert tényleg simogatóan hatnak rám, ez meddig legyen most az Ördög télen.
P: Nagyon mélyen szántó gondolataim nincsenek ehhez, de legutóbb, amikor a Rajtam áll nagy csalódása után belefogtam a Testcselbe, teljesen magával ragadott. Aranyos, szerelmes, kicsit rózsaszín, de pont ilyen kellett a másik regény után.
 Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése