2018. 10. 18.

Jessica Shirvington: Entice ​– Csábítás

Író: Jessica Shirvington
Cím: Entice - Csábítás
Sorozat:
Violet Eden krónikák 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 464 oldal
Fülszöveg: 
Violet Eden a Grigori tagja – részben angyal, részben emberi lény. Arra a sorsra született, hogy megvédelmezze az emberiséget a száműzött angyalok bosszújától.
Életbevágóan fontos, hogy Violet pontosan tudja, kiben bízhat meg, ám amikor megérkezik az erősítés a Grigoritól, hamar nyilvánvalóvá lesz számára, hogy mindenkinek van titkolnivalója. Még Lincolnnak is. Egy tényt azonban Violet már biztosan tud… hogy Phoenix hatalma, amellyel a markában tartja, egyre nagyobb veszedelmet rejt számára.
A verseny, hogy megszerezzék az egyetlen dolgot, ami akár örökre kibillentheti a hatalom ősi egyensúlyát, mindnyájukat a Jordán szent hegyei közé vezeti, és a végsőkig próbára teszi Violet képességeit. S lelepleződik a legszörnyűbb árulás.


Mindnyájunkban megvan a képesség, hogy megtaláljuk magunkban az akaraterőt, és véghez vigyük a küldetésünket. Még ha a ránk váró feladat rémülettel tölti is el a lelkünket.”

Violet (Forrás)
Nem volt igazán kiemelkedő az első rész, így nem akkora meglepetés, hogy sokáig nem vettem kezembe a másodikat. Viszont mégis izgatta a fantáziámat, hogy mi vár még Violetre azok után, hogy mi derült ki róla és képességeiről. 🌲 Így rövidke két év elteltével már el is olvastam a második részt. :D Az első borító egy szelídebb, alázatosabb lányt mutat nekünk, de a Csábításé már egy dögösebb öntudatosabb csaj benyomását kelti. A történetben is felbukkan ez a változás? 

„Valóban össze voltak kapcsolódva, és amikor egymásra néztek, ha csak rövid időre is, a szemük a másikét tükrözte. Tökéletes szerelem.”

Lincoln (Forrás)
Még az olvasás közben belefutottam egy értékelésbe, aminek hatására teljesen megvilágosodtam. Azt írta, hogy sokat lendítene a könyvön, a sorozaton, ha nem Violet lenne a főszereplő. És tényleg! Talán ő az egyetlen igazán zavaró tényező, maga a történet egyre érdekesebben alakul, jobb is volt az első résznél. Jót tett az eseményeknek az újabb szereplők felbukkanása. Griffin csapatához rövid időre mentorok és tanítványok érkeznek. Nyla és Rudyard párosa számos kérdést vet fel 🌲 Violet-ben, akinek legnagyobb problémája továbbra is az, hogy érzéseket táplál Lincoln iránt. A nagyobb közösség érdekesebbé tett mindent, generálták az eseményeket. Spence volt az egyik kedvencem, bizakodom, hogy később is sokat fogok vele találkozni. Az új szereplőkkel újabb képességeket is megismerhettünk, ezeket pedig mindig imádom. 

„(…) mert a győzni akarás az egyetlen emberi érzelem, amely mélyebben él a bizalmatlanságnál is.”

Phoenix (Forrás)
A történet tényleg egyre érdekesebben alakul, a két oldal küzdelme komolyodik, hiszen nő a tét. Szükség van minden bevethető harcosra, még fontosabb, hogy Violet is komolyan vegye az oktatást. Meglepő fordulatok is tarkították az oldalakat, nem várt szereplők tűnnek fel és felkavarják az állóvizet. És persze a szerelmi szálat se lehet elhanyagolni, egyre inkább csak bonyolódik. 🌲 Huh, nem is kicsit. Túl nagy akadályok gördülnek Lincoln és Violet kapcsolata elé. A zöld szemű szörny is aktív szereplője most a történetnek, de ne aggódjatok sok romantikus pillanatnak is tanúi lehetünk. Érdekelhet a folytatás, de nagyon örülnék, ha Violet képes lenne változni. :D 

„Mindig van egy kis őrültség a szerelemben. De mindig van egy kis okosság is az őrületben.” 

Kedvenc jelenetem: Violet és Spence közös "küldetése". 
Kedvenc szereplőm: Spence, Phoenix 
Hasonló könyv: Az Angyali gonosz sorozathoz tudnám hasonlítani. 
Értékelésem: Most se tudok 4 grigori harcosnál többet adni neki, de hátha lesz még ennél jobb is. :)
Érdekesség: Legyen most is interjú, amit nektek hozok. :D 

A szereplőid olyan személyeken alapulnak, akiket ismersz?
Igen és nem. Minden szereplőm kitalált. Ez azt jelenti, hogy vannak részletek, általam ismert emberekből bennük és gyakran sokakat összevegyítek. A külső jegyek viszont teljesen kitaláltak.

Hol szoktál írni? 
Forrás
Főleg otthon. Az ebédlőasztalunk egy hatalmas íróasztallá változott, papírokkal és kutatásokkal. De én is szeretek kijutni néha. Van egy helyi kávézó, ami mindig is a kedvencem volt és ott könnyű elveszni a csészék csörömpölése között.

Toll vagy számítógép? 
Mindkettőt szeretem. Számítógép inkább, ha jól haladnak a dolgok. A legtöbb dolog ott zajlik. A cselekmény felvázolásához és a kutatáshoz jobban szeretek tollat használni. Valahogy így valóságosabbnak tűnik, egy jegyzettömbön van, amit erre használok. Kutatás során szeretem kiemelni a dolgokat, megcsillagozom a fontos részeket. Minden könyvhöz új füzetet használok, és azt viszem magammal mindenhova.

Mi egy könyv megírásában a legjobb? 
Egy nagyszerű fejezet utolsó sora. Néha napokig írsz, különösen a könyv közepénél, úgy érzed, hogy az a bizonyos fény az alagút végén túl messze van. Ehelyett inkább az adott fejezetre összpontosítok. Egy jó lezárás mindig felvillanyoz.

És mi a legrosszabb része? 
Nincs legrosszabb (de tényleg!), de a legnehezebb az első olvasás és várni azokra a reakciót. Mindig elég nevetséges állapotba kerülök. Olvastam egy cikket Ally Carter-től, aki „Az őrültekként” definiált. Nagyon igaz.

Követsz bármilyen szabályt írás közben? 
Kutatás, kutatás, kutatás. Az olvasók okosak és nem lehet átvágni őket. Plusz, ha időt szakítasz a könyvek megírására, akkor jónak is kell lennie. Igen, a történetek kitalációk, de a mitológia és a vallási elemek máshonnan kerülnek bele.

Forrás
Te vallásos vagy? 
Ez jó kérdés. Írtam egy könyvet angyalokról sok bibliai utalással. Katolikus vagyok és a gyerekeim is azok. Bár ez a tény kevés hatással van a könyvekre. A vallás szerepét és hatását lenyűgözőnek találtam, de a Violet Eden krónikák inkább a mitológiai és fantasztikus elemeket hordoz magában.

Mi zavar leginkább írás közben? 
E-mail-ek, az internet és a gyerekek. De tényleg, mellettük nem lehet elkezdeni írni.

Mit csinálsz, amikor nem írsz? 
Leginkább a családommal vagyok és bármilyen jó kalandba belevágunk. Talán nem meglepő, hogy sokat olvasok is. Imádom a filmeket és a finom ételeket. Felfedeztem, hogy széles kulináris tartományom van. Boldoggá tesz, ha leülhetek egy három fogásos étkezésre egy finom étteremben, vagy ha hátradőlök otthon a kanapén egy szendviccsel és egy tábla csokival. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése