2018. 11. 12.

Kedvenc könyves blog - 1. kör


A negyedik szavazás során a kedvenc hazai könyves blogot keressük. A választék igen széles, hiszen sok olvasó döntött már úgy, hogy megosztja másokkal a gondolatait, de vajon kit követünk legszívesebben nyomon?

Indulás: 2017. január 1.
Bemutatkozás:
"A blog nevének története számomra igen kedves. Gimnazista koromban kollégista voltam. A rengeteg tanulás mellett, azért a viccelődésre is jutott idő. Családias környezet volt, ne több száz férőhelyes kollégiumra gondoljatok. A szomszéd szobában lakott Judit, akivel egyik nap kitaláltuk, hogy attól számított öt éven belül, nyitunk egy kocsmát, még emlékeztetőt is állítottam az akkori telefonomban. A kocsma neve pedig „Ha” lesz, a következő szlogennel: „Ha bár, akkor HaBár! Habár…” A végét kissé ironikusan olvassátok, olyan kétkedően. Nekem ez anno nagyon vicces volt! A fizikális vendéglátó egység nem jött össze, az ötletet viszont így továbbviszem! 
(...)
Magát a blogot azért hoztam létre 2017. január elsején, hogy kicsit nyitottabb legyek a világra. Könnyebben teremtsek kapcsolatokat, mert eléggé behúzódó vagyok, nehezen megyek oda idegenekhez. Ebben a tekintetben jót tett nekem. A másik célom persze az volt, hogy kedvenc vagy kevésbé kedvenc olvasásélményeimről kifejtsem a véleményem. Nem tartom magam kritikusnak. Nem tudok úgy írni egy könyvről, hogy az érzelmektől mentes, tényekkel alátámasztott kritika legyen. Én a saját élményeimet, érzéseimet teszem bele egy-egy bejegyzésbe, emiatt élvezem ezt csinálni azóta is."
Tartalom/rovatok: Értékelések, Book Tag, Top 5 Szerda, Interjúk, Borítószemle, Havi ajánló, Book Haul, Hónapzárás, Élménybeszámolók, Olvasási maratonok, Kocsmatúra, Nyereményjátékok
Összegzés: Nála nagyrészt a "szokásos" könyvek értékelésével találkozhattok, itt tágíthatjátok a látókörötöket. Értékelésiben mindig ír kicsit az alkotóról is, hogy jobban megismerhessük és után részletezi gondolatait az adott regényről.
 

Blog neve: Never Let Me Go
Indulás: 2015. augusztus
Bemutatkozás: 
"Üdvözöllek a halál kapujában, kedves idegen, vagy kíváncsi ismerős! Térj beljebb, ismerj meg, de mindenekelőtt készülj föl a gondolatkavalkádra és agymenésre, mert ezek a specialitásaim, s átszövik valamennyi bejegyzésem. A Never Let Me Go elvileg a könyvek birodalma akarna lenni, meg hasonló közhelyek, értékelések mellett azonban szívesen kísérletezgetek különböző poszttípusokkal: ha olyanom van, listázok, ha olyanom van, akkor csak magamról beszélek for no reason, ha meg olyanom, akkor úgy döntök, hogy megváltom a világot. Bár ez utóbbi egyáltalán nem a szakterületem.
Hm… és hogy ki is lennék én? Egyesek Törpnek tartanak. Mások bloggernek. Van, aki a lányának, a testvérének. Páran talán bolondnak. Van aki soknak, megint más semminek. De ha engem kérdeztek, azt mondanám, én vagyok Virág, a két lábon járó ellentmondás, és az ebből adódó teljes káosz – noha ez a fejvesztés túlnyomó többségben inkább csak az én beteg kis introvertált agyamban játszódik le. Hogy ez mit takar? Imádom az ésszerűséget és az értelmet, én magam mégis fájdalmasan logikátlanul működök, többnyire az érzelmeim elnyomásában, de legalábbis állandó polgárháborúban a kis dögökkel. A produktivitás az egyik kedvenc szavam, a lustaság viszont az életem. Imádom a spontaneitást, ugyanakkor még egy nyomi matekfeladatot is előre megoldok, mielőtt kimennék a táblához. Kedvesnek meg ártatlannak gondolsz – ne is tagadd –, de ha olvasnál a gondolataimban… nos, egészen más következtetésre jutnál. Tele vagyok mondanivalóval, de hallgatok – máskor merő agymenésből állok csupán, de be nem áll a szám. Nehezen barátkozok, bízok és szeretek – de mikor igen, akkor nagyon. Nem mellesleg pedig töltöm a helyet – fogyasztom az áramot, amíg két sor helyett egy oldalt gépelek, és gyilkolászom a fákat, ahogy füzeteket töltök meg gondolatokkal, rímekkel meg hasonló haszontalan dolgokkal, amikben örömöm lelem."
Tartalom/rovatok: Értékelések, Borítómánia, Blogturné Klub
Összegzés: Ahogy a bemutatkozásában is írja, igazán bőbeszédű blogger. Ezt értékeléseinek hosszán is lehet érezni, amiket eleinte képekkel, most már két éve montázsokkal is díszít.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése