2018. 11. 07.

Sorozatismertető - Halhatatlanok Alkonyat Után 5. rész

Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

A részek ismertetésének utolsó része jön, és a bejegyzés végén a valkűrök eredetéről is olvashattok még. 
A korábbi részekért kattints ide: 1 | 2 | 3 | 4


Sorozatismertető - Halhatatlanok Alkonyat Után – 5. rész

16, Sweet Ruin (2015)
A magyarul olvasók még nem találkozhattak a két főszereplővel, de szerintem senki se aggódik, hiszen az írónő karakterei egytől egyig belopják magukat a szívünkbe. Ebben a részben viszont megváltozik az alapfelállás. A Pravus és a Vertas most már alapjeiban megváltozott és megjelenik az új ellenség, a Morior szövetség, velük hozott új színt a sorozatba az alkotó.
Rune – A Morior szövetség tagja, féli sötét tündér, félig démon. Megrögzött nőcsábász és elég nehéz elfogadnia, hogy számára is van egy társ, akit csak neki rendeltek. Több ezer éves.
Josephine – Thaddeus testvére, akit már ismerhettünk mi is. Elszakadt tőle, és a halandó világban nőtt fel. Igazi badass hősnő, a többiekhez hasonlóan, és igazán különleges hibrid, hiszen félig fantom, félig vámpír.

17, Shadow’s Seduction (2017) [Dacianók 2.]
Folytatódik a Lothaira könyvében megismert dák szál. Különlegessége, hogy a sorozat első M/M története és rövidebb is a megszokottaknál. Ezért főleg a két szereplő kapcsolatára összpontosít, kevesebbet halad az egyéb szálakkal. Caspion az első részben is fontos szerepet játszott, és már ott lehetett érezni valamit közte és Mirceo között, most viszont megismerhetjük őket teljesen.
Mirceo – A kevés még élő Dák egyike. Fajára jellemző önfejű, akaratos és sokszor nagyszájú személyisége van. Meg kell tanulnia, hogyan helyezzen másokat maga elé, és ez az új kapcsolat segít neki ebben.
Caspion – Haláldémon, Bettina legjobb barátja. Nehezen fogadja el vonzódását, majd azt, hogy ki számára az elrendeltetett társ, de a történet végére sokat fejlődik személyisége.  

18, Wicked Abyss (2017)
Szintén két olyan szereplő kerül középpontba, akit a magyarul olvasó közönség még nem ismerhet. A történet felállásához egy régi tündérmeséhez nyúlt az írónő, a Szépség és a Szörnyeteghez és ezt formálta kedve szerint. És ne aggódjon senki, Nix továbbra is erőteljesen jelen van minden újabb páros kapcsolatának alakulásakor. És a Morior Szövetségről is egyre többet tudhatunk meg.
Abyssian ’Sian’ Inferno – Valaha tündér volt, de egy árulás miatt ma már démonként él és a pokol, vagy más néven Pandemonia királya. Több ezer éves.
Calliope ’Lila’ Barbot – Sylvan tündér hercegnőjeként született újjá egy korábbi élete után. Okos, vicces és erős akaratú.

19, Shadow’s Kiss (2020) [Dacianók 3.]
Sajnos jól látjátok az időpontot, még elég sokat kell várni a legújabb kötet megjelenésére. Még borítónk sincs, csak fülszöveg, amiből kiderül, hogy a túlféltett dák hercegnő, Mina lesz a főszereplő, de párjának kilétét még homály fedi. Testvéreivel ellentétben Lothaire úgy dönt, meg kell ismernie a halandó világot is, hogy tágítsa látóterét.  
Kosmina ’Mina’ – Dák.
???

20, Cím nélküli (2021?) 
Végül a 20. részhez még címünk sincs, de végre Uilleam ikertestvérének ismerhetjük meg a történetét, miután elrabolták hat résszel ezelőtt.
Munro MacRieve – Uilleam ikertestvére. Kettőjük közül mindig ő volt a higgadtabb, a kötelességtudóbb. Körülbelül 900 éves. 
Kereny, ’Ren’ – Egyelőre annyit tudunk róla, hogy nagyon fiatal, feltehetően ember. Esküvőjéről rabolta el Munro fogva tartója. A családja pedig gyűlöli a mágusokat és vérfarkasokat.



A valkűrök eredete



A magányos harcos fél térdre esett a vérfoltos hóban és megborzongott. Mégis egy karral kinyújtotta kardját a közeledő ellenségre.

Mellvértje elnyelte apró alakját.

Bár a szél süvített, a haját is felborzolta, hallotta megfeszülni az íjat. Dühösen felsikoltott, amikor egy íj páncélja közepébe fúródott, erejétől hátratántorodott.

A nyílhegy átszúrta a fémet, majd a szegcsontját is, éppen eléggé, hogy szíve minden dobbanását érezze. Saját bátor szívének dobbanása végez vele.

De sikoltása felébresztett két istent, akik átaludták az évtizedet. Lepillantottak a lányra, látták, hogy a bátorság tüze lobog szemében. A bátorság és a vasakarat egész életét jellemezte, de a fény kihunyt a halállal, és meggyászolták.

Freya, az istennő, azt suttogta, hogy bátorságát az örökkévalóságig meg kell őrizni, mert olyan értékes.

Wóden egyetértett vele, és együtt villámmal szelték ketté az eget, és egyenesen a haldokló
Forrás
lány felé. A villanás erőszakos volt és lassan halványult el, megrémisztve a sereget.

Amikor a sötétség ismét leszállt, a felgyógyult lány különös helyen ébredt. Érintetlen volt, halandósága változatlan maradt. De hamar életet adott egy halhatatlan lánynak, aki örökölte bátorságát, Wóden lágy ragyogását, és Freya tündéri szépségét. Bár a lány élvezte az éltető villámcsapás erejét, Wóden arroganciáját és Freya kapzsiságát is örökölte, ami miatt még többre vágyott.

Az istenek elégedettek voltak és a lány saját gyermekét hordta ki. Évek múltán az istenek egy másik bátor nő hívását is meghallották, a ki a csatában bukott el a sötét ellenséggel szemben. Nem volt ember, hanem fúria, egy a Szövetségbeliekből – azoknak az okos lényeknek, akik meggyőzték az embereket arról, hogy ők csak a képzeletük szüleményei.

„Termeink nagyot, a családunk kicsi.” – szólt Freya, olyan csillogó szemmel, amitől az északi tengerészek összetévesztik a sarkcsillaggal és irányt vétenek. A szeszélyes Wóden megfogta a kezét és nem tudott ellent mondani neki.

Azok a szenvedőkbe, akik dühvel átitatva haldokolnak, még egyszer belecsap a villám.

Az elkövetkező években, újra és újra belecsapott, míg női harcosok – legyenek emberek, démonok, szirének, alakváltók, vagy a Szövetség bármely más bátor tagjai – tudták, hogy ezért kellett imádkozniuk halálukban.

Így születtek a valkűrök.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése