2018. 11. 06.

J. L. Armentrout: Stay ​With Me – Maradj velem

Író: J. L. Armentrout
Cím: Stay with me - Maradj velem
Sorozat:
Várok rád 3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 600oldal
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A  ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is.
A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.


„Ó, istenem, az olyan pasi, aki szeret olvasni, ritka, mint a fehér holló. Szinte csak a mesékben létezik.”

Forrás
Az első részhez nagyon kedves emlékeim fűződnek. Egy vérbeli Rubin Pöttyös volt, ami újra ráébresztett, mennyire is szeretem ezt a műfajt. Gyönyörűen bontakozott ki a két főszereplő közötti kapcsolat és imádtam, hogy ennyire jól visszatükröződik a történetben a címválasztás. A következő megjelent rész az első újramesélése volt, de meglepő módon ez egyáltalán nem volt zavaró, sőt! Szinte jobban szerettem Cam szemszögéből az egészet. Majd jött a húga, Tess, aki bár nem tudta lekörözni Avery-éket, de egy újabb nagyon aranyos történetet olvashattam. És itt kaptuk meg a felvezetést a Maradj velem részhez, hiszen Tess legjobb barátnője lett az újabb főszereplőnk, Calla. Már most elmondhatom, hogy ez a sorozat töretlenül magával ragadja olvasóit.

„Ha én valamit meg akarok kapni, akkor mindent megteszek, hogy megszerezzem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessem.”

Itt a történet szerintem sokkal érdekesebb volt az eddigiekhez képest, sőt akár keményebbnek is mondhatom. Calla tudja, hogyan gondoskodjon önmagáról, hiszen másra nem nagyon számíthat. Keményen dolgozik, és tanul, nem sok szórakozás fér mindennapjaiba. A jövője mégis veszélybe kerül, méghozzá pont az a személy miatt, akitől a
Forrás
legkevésbé várná az ember. Hosszú idő után kénytelen visszatérni szülővárosába. Azért éreztem komolyabb hangvételűnek, mert nem az átlagos tini problémákkal kellett megküzdeni, hogy szeret-e engem az a srác, mit gondol rólam. Hanem igazi nehéz fiúkkal gyűlik meg a baja, akik nem félnek fegyvert használni, ha kell. Persze itt se hiányzik a történetből a herceg fehér lovon, anélkül nem is lenne az igazi. Jax-szal katonai múltja miatt nem érdemes szórakozni, és szinte megmagyarázhatatlan módon vonzódik a lányhoz és próbál átvenni a rá nehezedő teherből. Sőt nem csak a védelmező szerepét játssza, segít a lánynak elfogadni önmagát, és nem utolsósorban próbálja megtanítani neki, hogyan élvezze az életet. Tehát a történet tetszett, egyedül a nagy megoldástól vártam kicsit felfokozottabb jelenetet, de végül is jó volt, ahogy lezárta az írónő. Ismét nagyot alkotott. :)


„Nincsen egyetlen olyan ember sem, aki mindig minden helyzetben tökéletesen őszinte.”
Calla (Forrás)

Magabiztos lánynak ismertük meg Tess oldalán Calla-t, de most kiderült, hogy mennyi problémája is van önértékelésével. Jól esett ez a kis változatosság, hogy olyan szereplő szemén át láthatok, akinek mondhatni jogosan van problémája a testével. Ezért el se hiszi, hogy egy ennyire jóképű srác, mint Jax, tényleg érdeklődhet iránta. Nagyon szimpatikus hősnő volt, vicces gondolatmeneteit olvashattam és sokszor érdekes kifejezéseket használ, amiken jól szórakoztam. Bennem se tengett sose túl az önbizalom, de azért ennyire nem voltam gátlásos, mint ő. Mégis sokszor magaménak éreztem egy-egy félelmét, így még könnyebb volt azonosulni vele. És nem egyszer előjött a korábban megismert lány is, aki visszaszól és kiáll magáért, csak most azt is láthattuk, mi van e mögött.
„– Az életben a legjobb dolgok soha nem tűnnek nyerő ötletnek”

Jax (Forrás)
És akkor jöjjön a másik főszereplő, Jax, aki szerintem átvette a vezetést nálam az eddigi hímek között. Calla-val ellentétben neki semmi gondja nincs az önbizalmával. Hiszen ismeri önmagát, tisztában van azzal, mennyire jól néz ki és hogy milyen hatással van a másik nemre. Nem egy hódítás van már a háta mögött, de azért nem elkötelezett híve a futó kalandoknak. A lányt úgy kezeli, mintha régóta ismerné, és talán ezzel kelti fel leginkább az érdeklődését. Az ilyen kemény helyzetekhez pedig egy ilyen kemény srácra volt szükség, hogy legyen esély elsimítani 🌲 a gondokat. Sokszor meglepett, milyen higgadtan kezel egy-egy durva szituációt. Bár talán nem meglepő módon attól az oldalától olvadtam én is el, amikor Calla-nak bizonygatja, mennyire lenyűgözőnek találja.

„Meg fog változni az életed.”

Forrás
Ez a sorozat töretlenül magával ragadja az olvasót. Calla és Jax pedig képes volt annyira levenni a lábamról, mint az elején Cam és Avery. Újabb tökéletes párost ismertem meg, akiktől egyszerűen elolvadtam. Bár már tudom, hogy lezárult a sorozat, még örülhetek, hiszen magyarul még 3 egész rész előttem van. Úgy szeretem, hogy apró felvezetést kapunk mindig a következő főszereplőkről, és pont emiatt nagy érdeklődéssel várom Reece és a nagyszájú Roxy történetét is. Lassacskán már meg is jelenhete, itt lenne az ideje, nem? :D

„- Még mindig velem vagy?
- Veled vagyok.”


Kedvenc jelenetem: A legelső csók.
Kedvenc szereplőm: Jax, Calla, Roxy
Hasonló könyv: A Tiéd vagyok regényt mondanám.
Értékelésem: Mi mást kaphatna? Egyértelműen öt sebhely.

Érdekesség: A sorozat hat részes, de több kiegészítő történet is kapcsolódik hozzá. Összeszedtem, mit várhatunk, miért érdemes még szurkolni, hogy nálunk is megjelenjen. :)


Cím: Believe in Me
Sorozat: Várok rád 1,6.
Megjelenés: 2014.02.01.
Fülszöveg:  
Ehhez nincs igazán fülszöveg, mert egy novelláskötet részeként jelent meg. Viszont ez egy rövidke történet Ollie, Cam szobatársa és Brittany főszereplésével.

Cím: The Proposal
Sorozat: Várok rád 2,5.
Megjelenés: 2014.01.01.
Fülszöveg:  
Ehhez sincs igazán fülszöveg, mert ez egy nyúlfarknyi jelenet inkább, ahol Cam végre megkéri Avery kezét.  

Cím: Fall with Me
Sorozat: Várok rád 4.
Megjelenés: 2015.03.31.
Fülszöveg:  
Tizenegy hónappal ezelőtt, a bártender és furcsa pólókat viselő rendkívüli Roxy-nak és Reece Anders rendőrtisztnek egy éjszakás kalandja volt. Vagy valami olyasmi. Roxy már tizenöt éves kora óta bele van zúgva és mégis azt kívánja, bár meg ne történt volna az az éjszaka. Ám, amikor a jövő és a múlt összeütközik, kénytelen arra az egyetlen férfira támaszkodni, aki nem csak egyszer, már kétszer is összetörte a szívét.
Születésük óta legjobb barátja gyűlölködő bűntettetek áldozatává válik, és akihez köthetőek ezek, kiszabadult a börtönből és Roxy-ékat keresi. Nem biztos abban, hogy képes lenne megbocsátani, és amikor fenyegető üzeneteket kezd kapni, úgy hiszi, tudja ki a tettes. Az az ember, aki már tönkretett egy életet.
De Reece nincs erről meggyőződve. A fenyegetések túl személyesek és még bár még Roxy se hisz neki, nem engedi, hogy bárki bántsa a lányt. Még önmaga se. Egyszer már elrontotta, és nem engedi, hogy a történelem megismételje önmagát.

Cím: Dream of You
Sorozat: Várok rád 4,5.
Megjelenés: 2015.06.16.
Fülszöveg:  
Abby Erickson nem keres egyéjszakás kalandot, kapcsolatot vagy bármi ehhez hasonlót, de amikor egy bűntény szemtanúja lesz, a kezét nyújtja a legszexisebb férfinak, akit valaha látott – Colton Anders-nek. Az a munkája, hogy megvédje őt, de minden pillantással, minden érintéssel és minden csókkal egyre nagyobb veszélybe kerül, mert nem csak az életét, de a szívét is elveszítheti.

Cím: Forever with You
Sorozat: Várok rád 5.
Megjelenés: 2015.09.29.
Fülszöveg:  
Vannak dolgok, amikben egyszerűen csak hiszel, még ha nem is tapasztaltad meg. Stephanie számára a szerelem is ilyen. Ott van. Valahol. Eközben munkát kap egy harcművészeti edző klubban és olyan szexi srácokkal találkozik, mint Nick. Majd egy titok közelebb hozza őket, megnyitva Steph szemét egy olyan jövő felé, amiről nem is tudta, hogy vágyik rá – míg egy tragédia el nem ront mindent.
Nick egy olyan múltat rejteget, amiről senkinek se kell tudnia. Észveszejtő kapcsolata Steph-fel mindent megváltoztat. Amilyen gyorsan lebontja a védelmi falakat, olyan gyorsan építi újra őket, elhatározva, hogy kívül tartja a fájdalmat – és Nick-et. De nem képes elsétálni. Akkor ne, ha ő az egyetlen, aki miatt vágyik az örökkévaló boldogságra…

Cím: Fire in You
Sorozat: Várok rád 6.
Megjelenés: 2016.11.28.
Fülszöveg:  
Jullian Lima egész világát elpusztították néhány óra alatt. Ugyanazon az estén gyerekkori szerelme, Brock ’A Szörny’ Mitchell, összetörte a szívét, az életét pedig egy idegen kezében lévő fegyver törte össze. Hat évbe telt összeragasztani a szétszóródott darabokat, de végre kész a múlt fájdalmán túllépni. Apja harcművészeti központjában kezd dolgozni és első randijára készül elbaltázott kapcsolata óta. Elhatározza, hogy elkezd élni.
Arra azonban nem számított, hogy Brock újra az élete része lesz. Mégis visszatér, mielőtt még felfoghatná, és idősebb, jobb képű, izgalmasabb és minden másban is jobb. És amikor meglátja Jillian-t, onnantól csak rá tud gondolni, a lányra, akit gyerekkorában is ismert és annak a férfinak a lányára, aki második esélyt biztosított számára. De látja a nőt is, akinek mindig is lennie kellett volna, az egyetlen személy, aki mindig hitt benne.
Brock tudja, hogy mellette kellett volna lennie, és a kezdeti barátság most is szenvedélyes viszonnyá válik. Azzal, hogy újra belezúg a férfiba, nem csak a szívét veszélyezteti, a múlt bűnei visszaszivárognak és fenyegetik őket, és tönkretehetik közös álmaikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése