2018. 10. 30.

Jenny Han: Örökkön ​örökké: Lara Jean (A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.)

Író: Jenny Han 
Cím: Örökkön ​örökké: Lara Jean
Sorozat:
A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.
 
Kiadó: Könyvmolyképző 
Kiadás éve: 2018. 
Terjedelem: 336 oldal 
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A legszerethetőbb történet fiatalokról, fiataloknak és lélekben fiataloknak!
Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.
Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!
Legalábbis Lara Jean így gondolja… egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.
Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?
A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat nem csak top helyezett a New York Times sikerlistáján, de már tévésorozatban is hódít!
Íme a trilógia meglepetés lezárása!
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak ebben a magával ragadó történetben.

Légy részese örömeinek!

Értékelés a korábbi részekről: 1 | 2  

"Így működne? Az ember szerelmes lesz, és onnantól kezdve semmi sem tűnik igazán ijesztőnek, az élet pedig egyetlen nagy lehetőség lesz?"
 
Elérkeztem egy újabb sorozat befejező részéhez, amely engem mindig megvisel egy kicsit, főleg ha szerethető karakterektől kell végső búcsút vennem. Lara Jean és családja egy kedves társaság, akiket nem tudtam nem megszeretni. Izgatott voltam az utolsó rész megjelenése kapcsán, a fülszöveg nagy változásokat ígért, nem tudtam ezek milyen hatással lesznek majd Lara Jean-re nézve.

Ebben a részben sem kell búcsút intenünk a Song lányoknak, most is ugyan olyan bohókásak, és szeretni valóak, mint eddig, az idő múlásával ők is változtak részről részre. Ami természetes dolog, mert nem lehet örökké gyerek az ember. Lara Jean az utolsó évét tölti az iskolában, jövőre már egyetemista lesz Peter-rel együtt. Kész terveket állítanak fel, ez
Lara Jean (forrás)
lebeg a szemük előtt. Alig várják, hogy elkezdhessék a közös egyetemi éveiket. Igen ám ez mind nagyon szép és jó, de sejthető volt, hogy Jenny kicsit megfogja kavarni a dolgokat, hogy kapjunk valami bonyodalmat is, amely felkavarja majd az álló vizet.

Peter és Lara Jean még mondhatni fiatalnak számítanak mások szemében a nagy elkötelezettséghez egymás felé, vannak olyan személyek a történet során, akik ebből nem is csinálnak titkot. Én úgy gondolom nincs korhoz kötve, hogy ki mikor találja meg számára azt a személyt, akinek az oldalán letud majd élni egy egész életet. A mai világban elég nehéz megtalálni az igazit, a kapcsolatok valahogy már nem olyanok, mint régen, nekem ez az érzésem. Nincs az az összetartás, inkább vagy elfutnak a problémák elől, vagy pedig benne maradnak egy rossz kapcsolatban, mert félnek egyedül maradni. Jó volt látni, hogy mennyire nagy volt az elején az összetartás párosunk között. Egy kapcsolat a problémák legyőzésekor mindig megmérettetik, ilyenkor derül ki, hogy tényleg biztos alapokon áll e. Ez az új helyzet őket is próbára teszi, a közös egyetemi évek veszélybe kerülnek, ez kihat kettőjük kapcsolatára is, főleg azok után, hogy Lara Jean felfedezi, azt a helyet ahol el tudja képzelni a jövőjét, még ha ez felborítja a Peter-rel közös terveiket. Nem kell félni, azért sok kis romantikus helyzetben is van ám részünk, de emellett tényleg életszagú helyzetek is felütik a fejüket. Én azt mondom Lara Jean fejlődéséhez szükséges volt, egy kicsit kiszakítani a megszokott helyzetéből. Látszik is rajta mennyire ideges, próbál helyesen cselekedni. Nehéz neki megszoknia a gondolatot, hogy távolabb kerül a családjától, Peter sem lesz egy lépésre tőle.


"Mennyire izgalmas, hogy az egész életünk röppályája megváltozhat egyetlen éjszaka alatt!"

De nem csak Lara Jean áll új helyzetek előtt. Az egész családra is változások vártak ebben a részben. A keresünk apunak párt projekt jó irányba haladt már a második rész végén is. Itt már Ms. Rothschild az életük részévé kezd válni, egyre szorosabb a kapcsolata a lányok édesapjával. Sőt a történet folyamán részesei leszünk egy lánykérésnek, ez mellett egy esküvő megszervezése is terítékre kerül. Mindig szeretek a Song házban időzni, jó volt látni
Forrás
ebben a helyzetben a családot. Kitty örül a legjobban ennek a dolognak,
🌲 Lara Jean támogatja édesapját, egyedül Margot aki nehezebben viseli ezt a helyzetet. Megértettem az ellenérzéseit, egy új nő veszi át az édesanyja helyét, ez miatt fél, hogy az emléke el fog veszni. Nagyon erős a kapocs a lányok között, eddig Margot vette át ezt a szerepet, mint legidősebb testvér, nehéz ezt most majd megosztania mással. Szerintem a leginkább attól félt, hogy Kitty jobban fogja szeretni Trinat, mint őt.

Ez mellett betekintést nyertem abba, hogy telnek a végzős napok az iskolában. Eléggé sok a program, ezt nem vitatom, tetszett, ahogy párosunk lavírozóik ebben. Peter-ről is szeretnék írni pár sort, mert nem szabad elmenni mellette. Egy nagyon édes fiú, ezt már eddig is tudtam róla, mégis sikerült meglepnie engem a Lara Jean-hez fűződő erős érzelmeivel. A mindig vicces Peter is változásokon megy keresztül, még ha nála ez nem is annyira látványos. Érthető a félelme, mert azért egy távkapcsolat nem mindig végződik jól. A távolság nem csak erősebbé teheti, de ki is kezdhet egy párkapcsolatot. Azzal, hogy Lara Jean egy másik lehetőségben gondolkodik, megrémiszti őt. Ez mellett is bizonygatják, hogy
Peter (forrás)
megtudják majd oldani ez a helyzetet, de azért valljuk be tényleg elég nagy fába vágták a fejszéjüket.


Ez a rész más volt, mint az első kettő, ott még a tini szerelemé a főszerepe, itt pedig elindultak a felnőtté vállas felé. Amely az élet velejárója. :) Vegyes érzésekkel csuktam be a végül a könyvet. Egy részem nagyon örült, hogy kaptam még egy részt kedvenc szereplőimmel, másrészről pedig egy kis csalódottság vett rajtam erőt. Úgy éreztem a mondanivaló mögött még sincs akkora erő, mint azt vártam volna. Nem volt minden életszerű, néha túlidealizált dolgokba botlottam, amelyet kétkedve hittem el. Elgondolkoztam azon is, hogy mi lett volna ha Jenny nem fojtatja a sorozatot, megmaradtunk volna ott, hogy Peter és Lara Jean boldog tiniként alkot egy párt. Fele részben igazat adok ennek, mert nem tudtam annyira megszeretni, mint az előző részeket. Ez az egyetem téma is kicsit kezdett rétestésztaszerűvé válni. Másrészről pedig tényleg jó volt, hogy visszatérhettem kedvenceim közé, 🌲 de akkor is kissé keserű szájízem maradt utána, főleg a vége miatt. 

Így a végére szeretném meg köszöni Jenny-nek, hogy megalkotta nekünk ezt a sorozatot, mert tényleg aranyos volt, kicsit kirángatott a szürke hétköznapokból.

"Van ott két fa, az út két oldalán, de az ágaik középen találkoznak…"

Kedvenc jelenetem: Peter írása Lara Jean évkönyvébe :)
Kedvenc szereplőm: Lara Jean, Peter, 

Kinek ajánlom: Ha már eddig eljutottatok szerintem egy esélyt megérdemel az utolsó rész is  :)
Értékelésem: Sajnos a várt hatás elmaradt, így a lezárásra tőlem 4 csokis kekszet kap.


Érdekesség: Egy interjút hoztam most nektek.

Ezzel a kérdéssel szeretem kezdeni az interjúkat: mondj valamit magadról, ami nincs az önéletrajzodban.
forrás
Nem vagyok túl jó sofőr. Inkább ideges típus vagyok! Sose kaptam még büntető cédulát és balesetem se volt, de nem szeretek vezetni. Ideges vagyok, de óvatosan vezetek. Ebből Lara Jean is sokat kapott – a vezetési élményeim és a szorongásom. 

Ez menő és érdekes! Mi késztetett arra, hogy folytasd Lara Jean és Peter történetét? 
Azt hiszem tényleg hiányoztak a szereplők, és még maradt történet, amit elmesélhetek róluk, amire csak egy hónappal később jöttem rá. Tényleg be akartam fejezni a második regény után. 

Tehát Lara Jean sok változáson esett át, és végig éreztem ezt. Amikor a felvételi procedúrán esett át, felidéztem saját élményeimet is, és amikor megkapta a pozitív eredményeket én is felkiáltottam, hogy ez az! Saját fősulis emlékeidet is beletetted? 
Emlékszem, nem oda mentem, ahova akartam, és ez nagy csalódás volt. Végül nagyon boldog voltam azzal, ahol végeztem. Volt órám a gyerekeknek való írásról és már a főiskolán írni kezdtem. Nagyszerű volt. Sok módja van annak, hogy eljuss a végső célodhoz, és bárhova sodor a szél oda jutsz, ahol lenned kell. 

Amikor elkezdted a főiskolát, mit gondoltál, mi leszel a diplomázásod után? 
Pszichológia volt a főszakom és a büntetőjogi igazságszolgáltatás a második. Abban az időben nagyon érdekelt a törvényszéki pszichológia. Azt hiszem ez azért volt, mert sok műsort néztem a TV-ben a témában. Emellett az angol is másod szakom volt. Mindig imádtam írni. Amikor elkezdtem írni abban az osztályban, az annyira könnyű és szórakoztató volt. Évekig nem írtam szórakozásból és annyira felszabadító volt. 

Beszéljünk kicsit a szereplőidről. Melyikükhöz kapcsolódsz leginkább? 
Valószínűleg legjobban Lara Jean-hez, mert ő kötődik leginkább a nővéreihez. Amikor felnőttem, a nagy változások igazán kiborítottak, különösen a családdal kapcsolatosak. A családi egység változása mindig destabilizálttá tett.
forrás
 


Észrevettem, hogy ez a részlet Margot-ra is jellemző. A változás mindig ijesztő, különösen, amikor úgy érzed, ez a vég. Miben volt más ennek a sorozatnak a megírása, mint a többié? 
A szereplők annyira természetes módon születtek. Tisztán láttam a nővéreket a szemem előtt, nem volt nehéz írni róluk. 

Én is imádom a testvéri összetartást! Három nővérem van, így ez a könyv nagyon passzolt nekem. Oké, a sütik fontos részei a regényeknek… melyik a kedvenced? 
A csokis keksz!  
Forrás 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése