2018. 11. 21.

Kedvenceink közelebbről 30. rész - Jeaniene Frost


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Még az Ulpius-háznak köszönhetően ismerhettük meg Jeaniene Frost vámpíros világát. A Könyvmolyképző is látott benne fantáziát, ezért a spin-off sorozatot már nekik köszönhetően olvashatjuk. Most már csak buzdítani tudok mindenkit az olvasásra, hogy még sok-sok regényt kaphassunk tőle. :)


Jeaniene Frost (1974, Anglia)
New York Times és USA Today és nemzetközi bestseller író, akihez például a Cat és Bones, Az éjszaka hercege sorozatok köthetőek. A mai napig már 20 különböző nyelvre fordították le regényeit. Floridában él férjével, Matthew-val, ritkán főz és mindig hétvégén alszik. Az íráson kívül, szeret ő maga is olvasni, szereti a költészetet, filmet néz a férjével, régi temetőket ismer meg, és utazik – autóval. A repülőgépek, gyerekek és a szakácskönyvek megijesztik.

Pár infó még az Írónőről:
Ha választhatnál a kereskedelmi siker és a művészeti elismerés között, melyiket választanád?
Forrás
Hadd legyek őszinte és mondjam mindkettőt. Vágyom a művészeti megbecsülésre, de hanem meg a kereskedelembe a siker, a kiadóm nem venne meg több regényemet. Szeretném azt hinni, hogy nem kell az egyiket a másik miatt feláldoznom. Azt viszont mondhatom, hogy nem írtam még azért regényt, mert annak kereskedelmi értéke volt. Arról írok, amit szeretek, és pokolian bízom abba, hogy ezt az emberek is szeretik.

Ki a kedvenc kitalált vámpír szereplőd?
Ugye nem gondoljátok, hogy csak egyet fogok választani? Ha női szereplőre gondolunk filmekből, akkor Selene az Underworld sorozatből. Ha ezt férfiben, akkor Penge. Regényekből Ivy a Hollows sorozatból és Jean Claude az Anita Blake sorozatból.

Vámpír, dhampír vagy ghoul? Ha választhatnál melyik lennél?
Vámpír. ;)

Kalóz lennél vagy őfelsége haditengerészetének tagja? És miért?
Nem akarok a haditengerészet tagja lenni, ez biztos. De a valóságban, mégis azt választanám. A kalóz lét jó mókának tűnik, de a szörnyű valóság is ott van, akár lóghatunk a kötélen is miatta.

Mi lenne a kedvenc dolgod Tortugában?
Forrás
Annyira csodálatos lenne a 18. századi Tortugában lenni egy fényképezőgéppel! És még csodálatosabb lenne, ha kalózok irányítanák. Persze, kellene sok őr is melléd ehhez. Kézfertőtlenítővel együtt. És istenem, milyen meleg lenne légkondi nélkül. Nem beszélve a fürdőszobák, a fogkrém, és a dezodorok hiányáról..
Tudod mit? Inkább kihagynám Tortugát, de mindenesetre köszönöm.

Bocsáss meg, de mintha egy kicsit túl megszállott lennél a higéniai kérdésekben. Ajánlanék helyette szabad hajózási lehetőséget az egész világon. Hova mennél?
Először Angliába, majd Skóciába. Nagyon szeretnék ellátogatni ezekre a helyekre. Angliában annyi műemléke, galériája, és temetői vannak, és Skóciában van Loch Ness, számtalan történelmi terület, szoknyás férfiak, és mindenki menő akcentussal beszél. A hajóra visszatérve, honnan tudod, hogy utálok repülni?

Ha repülni akarnánk, miért adott volna Isten hajókat? Kit szeretsz legjobban a Karib tenger kalózaiban? Jack-et, Will-t vagy Elizabeth-et?
Forrás
Az első vércseppből, Spádé egy kicsit Jack és Will keveréke. Spádé magabiztos, nincs problémája a randizással, de erős becsületérzés is van benne. Nagyszerű ember, remek dolog harcolni az oldalán, nem akarnád ellenségednek.
És mivel Spádé vámpír és irányítja a testében lévő vér, így iránytűre sincs szüksége, amivel mások bajlódnak.

Rum? Vagy még több rum?
Egyik se. Nem iszom alkoholt, de koffein függő vagyok, ezért reggel elengedhetetlen a kávé – és nem akarsz közém és a kávém közé kerülni – és így a nap hátralévő részére elég a Coke Zero.

Szabályok vagy inkább iránymutatások?
Szabályok, természetesen. Ha nem ismerjük azokat, honnan tudjuk, hogy éppen megszegjük őket? És ha nincsenek szabályok, nincs lázadás, és milyen unalmas lenne nélkülük az élet.

Végül pedig a könyvei:

A Cat és Bones paranormális romantikus sorozat 2007-ben indult. 7 része jelent meg és 6 kiegészítő novellája. Ez az első alkotása az írónőnek. Catherine félvámpír, de utálja apja fajtáját és minden erejével küzd is ellenük, vadásznak áll. Egy nap azonban találkozik egy mestervámpírral Bones-szal, akinek szüksége van a segítségére és együtt folytatják a harcot.


A Night Huntress World a Cat és Bones sorozatból megismert mellékszereplőket helyezi a középpontba. 2010-ben jelent meg Spádé és később Mencheres története. Spádé kiszemeltje Cat legjobb barátnője, aki a lány oldalán már megismerte a természetfelettit. Őt magát is egy démon üldözi és csak az erős vámpír mentheti meg.


Az Éjszaka hercege sorozat is a Cat és Bones sorozat spin-off szériája és sokak kedvence, Vlad kerül középpontba. 2010-ben jelent meg az első rész és összesen 4 kötetes a teljes sorozat. Az ő párja a különleges Leila lesz, aki egy baleset miatt képes irányítani az elektromosságot, és látja a múlt, jelen és jövő eseményeit. Egymást segítve küzdenek közös ellenségeikkel.

És a legújabb spin-off sorozat épp a hetekben érkezett. A Night Rebel főszereplője Ian és már a másodikról is tudjuk, hogy érkezni fog. A mestervámpír szégyentelen és a minden lehetséges módon gonosz. Két évszázad alatt túl sok ellenséget szerzett, köztük Dagon-t. Veritas  egyszerre rendfenntartó és bíráskodó, saját ügye van Dagon-nal és szeretné csalinak használni Ian-t.

A Broken Destiny 3 részes urban fantasy, ami 2014-ben indult. Ivy-t gyerekkora óta más világok képei gyötrik. Miután nővére eltűnik, rájön, az igazság még rosszabb, mert ez mind valóság. Az egyetlen személy, aki hisz neki, elárulja. Adrien talán hátat fordított azoknak, akik felemelték, de nem tud ellenállni az Ivy iránti vonzalmának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése