2018. 11. 17.

Könyjelző Top 10 - 42. rész

Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

10 könyves plátói kapcsolat (barátság, szülő/gyerek, rokonok, család stb.)

I: Az olvasásaink során sokfajta kapcsolatot megismerhetünk már, ezek közül mindig akad egy amely kedves a szívünknek. Most itt ilyeneket elevenítettünk fel. 
P: Sok szerethető kapcsolatra lehet bukkanni a könyvekben, nem is volt könnyű a kedvenceket kiválasztani belőlük. 

1, 
I: Lisa Kleypas: Hathawayek - A Hathaway testvérek közötti összetartó kapcsolatot nagyon szeretem. Mindegy testvér pártalálásának során a többiekkel is újra találkozhattunk, láthatjuk mennyire támogatják egymást ebben a helyzetben is. 
P: J. R. Ward: Fekete Tőr Testvériség – Fekete Tőr Testvériség Imádom ezt a bandát. Bármit megtennének egymásért és családjaikért. Nagyon szoros kötelék van közöttük, áh a legjobbak. 
2,
I: B. Czakó Andrea: Pitypangtánc ebben a történetben Tinát még gyerekként van szerencsénk megismerni, vele együtt roma barátait is. Nagyon jó volt látni, hogy Tina a családjaként gondol a játszópajtásaira. Örök barátság az övék, amely az évek során sem veszít a fényéből. 
P: Kresley Cole: Halhatatlanok Alkonyat Után – A valkűrök A valkűrök a kedvenceim a sorozatban, és azt a légkört is szeretem, amit Val Hall-ban teremtenek. Igazi vagány csajos banda.
3, 
I: Paige Toon: Akit ​mind szerettünk nem szeretném el spoilerezni a dolgokat, így nem árulók el sokat. Annyi biztos az itt megismert lányok közti kapcsolat egy életre szól, amely mindegyikükre nagy hatással van. 
P: Lisa Kleypas: Wallflowers – A négy lány A közös cél hamar összekovácsolja az embereket. Ezek a lányok szövetségre léptek, hogy segítenek egymásnak férjet találni, és ennek kapcsán örökre szóló barátság jött létre közöttük.
4,
I: Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem  három részen keresztül követhettem Lara Jean, és a családja történetét. Az egyik kedvenc elemem volt ebben a történetben a Song lányok kapcsolata. Minden megvolt itt amely a való életben is egy testvéri kapcsolatot jellemez, aranyosak voltak nagyon. 
P: Sherrilyn Kenyon: Sötét vadászok - Acheron és Simi Acheron a legrejtélyesebb szereplő a sorozatban, de mindig öröm látni őket démonával együtt. Annyira szeretni valóak.
5, 
I: Mia Sheridan: Calder útja ebben a történetben sok furcsa dologgal találkoztam, nem is sikerül teljesen megszeretnem a történetet. Xander és Calder gyerekként egy szekta társadalom tagjai, az ottani tanítások szerint élnek. Már akkor is barátok voltak, de ez a későbbiek során sem változik. Xander sokat falaz Calder-nek, együtt indulnak el egy új élet felé. 
P: R. S. Grey: Testcsel – Kinsley és Becca A két lány barátsága volt az egyik legjobb elem a könyvben. Modern kori kapcsolat, egymás csipkelődésével és támogatásával. Szerettem őket. 
6, 
I: Mary Balogh: Az útitárs amelyben Hét emberi sors kovácsolódik össze, az átélt szörnyűség során, mindannyian menedékre lelnek Stranbrook Hercegénél. Igaz barátokká válnak, akik mindig számíthatnak egymás támogatására. 
P: Marissa Meyer: Holdbéli krónikák – Cinder és Iko Az android egy nagyon vidám célpontja a sorozatnak. Cinder sokáig senki másra nem számított, és annak ellenére, hogy nem két hús vér emberről van szó, nagyon is valódi a barátságuk.
7, 
I: T. M. Frazier: King amelyben King és Preppy barátságát emelném ki. Nem mindennapi történet az övék sem, a múltjuk sok megpróbáltatást mért már rájuk gyerekként, de ők összefogtak, együtt próbálták megalapozni a szebb jövőjüket.  
P: Sarah J. Maas: Üvegtrón – Aelin és Dorian Igaz kezdetben másnak indult kapcsolatok, mostanra nagyon szoros barátokká váltak. Hosszú utat tettek meg, de tudják, hogy bármikor, bármiben számíthatnak egymásra.
8, 
I: A. O. Esther: Frigg rokkája itt Sonja és Alex testvéri kapcsolata egyik nagy kedvencem. Annyira jó látni, hogy mennyire szoros a kapcsolatuk. Én is egy ilyen védelmező idősebb fiú testvérre vágytam volna mindig. 
P: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek – Will és Jem A parabatai kapcsolat egy csodálatos kreálmány. A barátság egy sokkal mélyebb, odaadóbb fajtája és a két srác esetében is imádtam. 
9, 
I: Szaszkó Gabriella: Pennington-testvérek nagyon fáj a szívem David-ért és Chris-ért :( Az ő történetük igazán összetöri az ember szívét. Nem csak a múlt, de a jövő is megtépázza őket. Jó testvérek, úgy gondolom együtt könnyebb volt át élni a szörnyűségeket.
P: Lucinda Riley: A hét nővér – A hat nővér A véletlen (vagy inkább Pa Salt) sodorta össze a lányokat, de igazi családdá váltak. Mostanra már nem élnek egy fedél alatt, de sose feledkeznek el a másikról, szükség esetén segítséget és támogatást nyújtanak. 
10, 
I: J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre Kori és Andi barátsága nagy kedvencem volt a történet során. Andi mindig jó kedvre deríti Korit,mindenben támogatja őket. Nagy nevetések közepete olvastam a közös részeiket. 
P: Elle Kennesy: Off Campus – A négy srác Közvetlenül nem láttam bele még egy legénylak mindennapjaiba, de pont így képzelem el. A fiúk állandóan szívják egymás vérét, de ennek ellenére tudják, hogy örök barátságot kötöttek az egyetemi évek alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése