2018. 12. 27.

Könyjelző Top 10 - 45. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

10 téli/es olvasmány

I: Szerencsére az olvasmányai során találkoztam már télen játszódó történetekkel, most össze is gyűjtöttem belőle a legkedvencebbeket.  
P: Lehet nem kellene ennyire szó szerint venni, de így Decemberben úgy gondoltam, olyan könyveket válogatok össze, amik ténylegesen télen játszódnak. :) 

1,
I: Christelle Dabos: A ​tél jegyesei Már a címében is benne van a bűvös szó, de maga a történet is egy téli tájon játszódik. 
P: Mia Sheridan: Archer hangja Nem végig játszódik télen, de hóesést is láthatunk a regényben. Idei év talán kedvenc olvasmánya nálam, a lista élére illik. 
2,
I: Lisa Kleypas: Az ​ördög télen Párosunk egy téli napon került egymással szembe, nem gondolták volna, hogy egymásban szeretnek, de szépen lassan megtörtént,  az én nagy örömömre :) 
P: Lisa Kleypas: Az ördög télen Már a nevéből is érezhető, hogy ez bizony egy téli olvasmány. A sorozatban Evie és Sebastian ragadott leginkább magával az ő téli románcukkal. 
3,
I: Josie Silver: Egy ​decemberi nap Egy téli estén két tekintett összeakad, amely mind a kettőjük számára fontos pillanat. A későbbiek során újra találkoznak, de az élet szeret kínos szituációkat alkotni.  
P: Böszörményi Gyula: Nász és téboly Ennek a csodás sorozatnak a lezárása nagyrészt a komor téli évszakban játszódik. Nagyon illett a könyv hangulatához. 
4,
I: Catherine Rider: Csók ​New Yorkban Karácsony éjszakáján játszódik a történet, amelyben két fiatal egymásra talál. Igazán aranyos történet.
P: Lucinda Riley: Viharnővér Ez a kötet egyrészt az igen hideg Norvégiában játszódik, de többször konkrétan télen is. Talán a sorozat eddigi legjobb része volt nálam. 
5,
I: Katherine Arden: A ​medve és a csalogány Az orosz táj havas szívében játszódik, amely csupa varázslat minden zordsága ellenére. 
P: Katherine Arden: A medve és a csalogány A zord orosz táj a történet színhelye és a legkeményebb télnek is szemtanúi lehetünk. 
6,
I: Jay Asher: What ​Light - Micsoda fény! Egy újabb téli románc, ami ünnepek előtt igazán jó olvasmány volt.  
P: Lisa Kleypas: Rafe karácsonya A tél egy aprócska szeletét ragadja meg ez a könyv, a karácsonyt. Egy nagy összegzése és lezárása a Wallflowers sorozatnak, ami minden rajongónak örömet okozhatott.            
7,
I: Colleen Oakley: Karnyújtásnyira Az egyik kedvenc jelenetem amikor Jubilee és Eric bent ragadnak egy nagy hóvihar miatt a könyvtárban. 
P: Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a megváltás A téli szünet ideje a történetben is felbukkan. Nagyon szerettem ezt a teljesen romantikus történetet.
8, 
I: Lisa Kleypas: Rafe ​karácsonya Egy karácsonyi partira készülnek kedvenc hősnőink, amelyben újabb kerítői feladat vár rájuk.
P: Kresley Cole, Gena Showalter: A tél halálos csókja Dani, a jégszűz a főszereplőnk, akinek lételeme a hideg és a tél. Szerettem a történetet, ahol párjára talál. 
9,
I: Sara Raasch: Jég ​mint tűz A folytatásban megtudhatjuk milyen veszély fenyegeti Tél ország népét, és a királynőjüket Meira-t. 
P: Sara Raasch: Hó, mint hamu Itt is igen beszédes a cím, a Tél királysága áll a történet középpontjában. Egészen jó kezdést olvashattam itt, és vártam, hogyan folytatódnak Meira kalandjai. 
10,
I: Elle Kennedy: The Goal – A cél Nagy része a történetnek télen játszódik.
P: P. C. Harris: Újrajátszás Sajnos erről a regényről nem tudom mondani, hogy nagy kedvenc lett volna, de róla határozott emlékeim voltak, hogy téli történet, így még befért a top 10-be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése