2018. 12. 03.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - December

Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)

És végre itt az utolsó húzás 2018-ban. Már csak ez a két könyv kell a teljes sikerhez, szurkoljatok, hogy ezt is el tudjuk olvasni idén. ;)



Közös lista: Újabb folytatást küzdhetünk le a kihívásnak köszönhetően, ez pedig nem más mint Tahereh Mafi: Ne keress.
I:
El se tudom képzelni miért nem folytattuk eddig a sorozatot, mert az első rész tényleg elnyerte a tetszésemet. Kíváncsi vagyok ennyi idő után, mennyire tudok majd vissza emlékezni rá.
P: Egészen őszintén nem értem, miért nem olvastam még a folytatást. Minden megvolt a kezdésben, amit szeretek egy sorozatban. Na, de majd most. :D
Író: Tahereh Mafi   
Cím: Ne keress
Sorozat: Ne érints 2.
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 374.o 
Fülszöveg: 

AJKUNK ​ÖSSZEÉR és úgy érzem, mindjárt széthasadok. Úgy csókol, mintha elveszített és megtalált volna, mintha elsodródnék tőle, de ő soha nem lenne hajlandó elengedni engem.
Juliette elmenekült a Regenerációtól. Már nem vihetik véghez vele a tervüket, már nem használhatják fegyvernek. Most már szabadon szeretheti Adamet. Ám Juliette sosem szabadul meg attól, hogy érintése halálos. És Warnertől sem szabadult meg, aki ádázul keresi őt. Juliette-et a múltja kísérti, a jövőjétől pedig retteg; tudja, hogy olyan döntéseket kell hoznia, amelyek megváltoztatják az egész életét. Olyan döntéseket, amelyekkel választania kell a szíve, és Adam élete között.
Indie listája: Ebben a hónapban egy újabb magyar Írónővel ismerkedhetem meg. Aki egy nagyon érdekes jövőképet fest le a könyv fülszövegében, ami pedig nem mást mint Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők.
I:A borítója volt rám igazán hatással. Most már egy kicsit félek tőle, mert elégé megosztó könyv lett a molyon.
Író: Bartos Zsuzsa
Cím:
Alkonyőrzők 
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 280. o
Fülszöveg:

Veled ​vagy ellened? 
Zóra egy fiatal lány, aki géntervezett és tökéletes – lenne.
Csakhogy selejtes, így kénytelen versenyt futni az idővel, pár hónap maradt már csak az életéből.
Különleges bűnöző: más testébe töltik a tudatát, így végez küldetéseket.
Új feladatot kap, az utolsó természetesen született kislányt kell megmentenie.
Vajon igaz, hogy a szerelem mindent legyőz? És mi történik, ha a szerelmünk lesz az ellenségünk?
A biotech cégek átvették a családok szerepét. Ardan csak egy virtuális szobában találkozik a gyerekét szimuláló programmal, nem ismeri a lányát, ám megtudja, hogy elrabolták.
Mi a fontosabb, túlélni egy nehéz világban, vagy az ősi késztetés, maga a család?
Tarik mélyen sebzett. Öt éve keresi hasztalan Zórát, képtelen elfogadni, hogy elvesztette őt. Elrabolja az utolsó természetesen született gyereket, ám a helyzet kicsúszik az irányítása alól.
Képes lesz jó döntést hozni? Szembeszállni a saját elveivel? 
A kemény világ kemény hősöket kíván. Vajon sikerül megmenteni a jövőt?
Perpetua listája: Most is egy magyar szerző regénye a húzottam, Mira Sabo: Amíg kijutunk a fényre könyve.
P: Tetszett a tabu témákat feszegető regény, sokszor eszembe is jutott, hogy Szófia képes-e kitörni az elnyomásból, kézbe még se sikerült vennem már jó ideje.
Író: Mira Sabo
Cím: Amíg kijutunk a fényre
Sorozat: Birtoklás-trilógia 2.
Kiadó:  Művelt Nép
Kiadás éve:
2017.
Terjedelem:
464.o
Fülszöveg:
A férfi mindent megpróbál kézben tartani – a politikai életet, az üzleteit –, de legfőképp gyönyörű feleségét, Szófiát, akik ő és a bátyja, a talán még nála is veszélyesebb Zsolt, valamint a Tamássy család sötét titkai megmásíthatatlanul átformálnak.
Pusztító szenvedélyek örvénylenek hármuk között. A fiatal nő olyan tapasztalatokat szerez a két férfi fizikai és érzelmi fogságában, melyek a szexualitás, a fájdalom és megalázottság legmélyebb bugyraiba vetik alá.
Szófia azonban nem adja meg magát, és veleszületett küzdőképességével megpróbálja a Tamássy testvérektől tanultakat a visszájára fordítani.
Vajon képes lesz felvenni a harcot a testvérekkel?
Egyáltalán túléli?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése