2018. 11. 22.

Kresley Cole: Elfojtott ​üvöltés

Író: Kresley Cole
Cím: Elfojtott üvöltés
Sorozat:
Halhatatlanok Alkonyat Után 14.
Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 400 oldal
Fülszöveg: 
Uilleam MacRieve azt hitte, leszámolt rettenetes múltjával, ám idővel mégis feltámad benne a régi harci szellem. A büszke vérfarkas legszívesebben a halált választaná… Aztán rátalál egy fiatal emberlányra, aki bátor és erős, így képes arra, hogy visszatartsa őt ettől a halálos meneküléstől. Chloe Todd rabszolgaként csöppen a számára teljesen új, szörnyekkel és varázslattal teli világba. Sötét lények fenik rá a fogukat, Chloe pedig attól retteg, hogy még az éjszakát sem éli túl. Ekkor azonban közbelép
MacRieve, az igéző szemű halhatatlan férfi, akinek az érintése maga az eleven láng.
Megmenti ellenségeitől, és abba a mindentől elszigetelt erődbe megy vele, ahol ifjúkorát
töltötte. Amikor azonban ágyba viszi a lányt, megelevenedik a múlt kísértete,
és próbára teszi, talán az őrületbe is kergeti a vérfarkast… Közeleg a telihold. Vajon
sikerül legyőzni a rémálmokat, hogy megmentse Chloét… saját magától?

Az előző két részről is készült értékelés, itt olvashatjátok őket: 12 | 13


„A tűz sokféle erővel loboghat. Egy erősebb lángnyelv felfalhatja a gyengébbet. A legforróbb pedig talán megtisztíthat.” 

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szívem csücske a sorozat. Könnyű ismételgetésbe bonyolódni, hiszen ugyanazokat a jókat mindig el tudom mondani. Csak tényleg nagyon
Will (Forrás)
röviden most is megtenném. Kresley Cole egy fantázialényekben bővelkedő világot álmodott meg nekünk, ahol tényleg minden féle teremtmény megtalálható. Nem szorítkozik a leggyakoribbakra a vérfarkasokra, vámpírokra, démonokra, valkűrök, fúriák, sellők, fantomok is felbukkannak, és tényleg még del se soroltam mindent. Ez a világ egy igazi kincsesbánya regények szempontjából, mert a sokadik rész után is látható, hogy még számos új szereplőt tud bemutatni nekünk. Főhősei igazi alfahímek, kemény harcosok, akik szívük hölgyét a tenyerükön hordozzák. És a főhősnők is igazi kemény csajok, akik nem ájulnak egy-két bók után a pasik karjába, és ha kell megvédik magukat. Most komolyan, ezek után kell bárkit is győzködni, hogy belevágjon a sorozatba? :D
„- Ne feledd, hogy nekem nem a vadállattal van problémám. Vele jól kijövök.” 

Már hosszabb ideje háttérbe szorultak az egyik leglenyűgözőbb hímek, négy rész óta nem találkoztunk vérfarkas főszereplővel, pedig ők a kedvenceim. Ám most egyből duplán
Forrás
kaptunk belőlük, hiszen főszereplőnk Uilleam-nak egy ikertestvére is akad, Munroe, aki szintén sokat szerepel a részben. Will múltja igen szomorú, első szerelme átvágta, és csak kihasználta őt, sőt még családját is szétzilálta. Nem meglepő módon nem bízik a nőkben, és már legszívesebben véget vetne életének. Bátyja küzd érte, nem szeretné elveszíteni, de egyre nehezebb dolga van. Új célt kell találnia, és ez lesz Chloe, aki egy pillanat alatt visszarángatja az életbe. Elolvadtam ettől a mogorva pasitól. Rátalál a neki rendelt párra, de nem lehet boldog, miután kiderül a származása. Hosszas vívódás kezdődik, mert ahelyett, hogy maga mögött hagyhatná a múltat, az újra még nagyobb erővel támadja.
 

„Nincs reményünk, nincs jövőnk.” 

Chloe számára ismeretlen Will világa, egészen véletlenül keveredik bele, miután boszorkányok rabolják el. Szorult helyzetéből menti ki a vérfarkas, aki hős lovagot játszik, de
Forrás
valljuk be, mellette se nyugodhat meg. Apró termete ellenére, erős és kitartó hősnő, ezt már focistaként is bebizonyította. A hozzá hasonlóakhoz szoktattunk már eddig is. Hamar leveszi őt a lábáról ez a szexi hím, és most érdekes, mert az idő nagyobb részében nem a főhősnő ellenállását kell megtörni, hanem a főhősünknek kell saját démonjait leküzdeni ahhoz, hogy elnyerhesse a boldogságot. Szerettem, amikor elővette tüzesebb énjét, amikor kiállt magáért és vitába szállt a tőle jóval nagyobb termetű és félelmetes vérfarkasokkal.
 

„Miért kellett mindig veszítenie, amikor annyira, de annyira szeretett volna győzni…?” 

Annyira imádom, hogy ennyire lehetetlen párosításokat alkot az Írónő, mindig megtalálja a legnagyobb ellentéteket, és mindig szeretem olvasni, ahogy a szerelem végül feloldja ezeket
Chloe (Forrás)
az ellentéteket. Mindkettőjüknek láthattuk emberibb, sebezhetőbb oldalát is, amitől az én szívem is ellágyult. A tüzes jelenetek se okoztak csalódást, hiszen a hormonok tomboltak, nem is akárhogy. Az is nagyon tetszett, hogy újabb természetfeletti fajt ismerhettünk meg, nem is tudom mennyi újdonságot tartogat még a halhatatlanok világa. A történeteknél fontos szerepet játszik általában az egyre közeledő Örökösödés, ez mindig egy kis plusz izgalommal szolgál. Kisebb-nagyobb összecsapásoknak is szemtanúi lehetünk, ez most se hiányzott egy kis bonyodalommal. Mégis egy kis plusz kellett volna még. Ezért események szempontjából nem ez volt számomra a legjobb történet, de újra ki kell emelnem, hogy a párost viszont imádtam. És végre jöhetne Lanthe, akinek a könyvét, már a hetedik rész óta várjuk. Olvassátok sokan a sorozatot, erre buzdítanék mindenkit, hogy az Athenaeum kiadónak is megérje szállítani nekünk a folytatást. :D
 

„- Engedd, hogy tüzet gyújtsak benned, és a lángod megtisztítson. Az leszek, akire vágysz. Táplálni fogom a párom. Mindenem neked adom. Mindenem a tiéd.”


Kedvenc jelenetem: Imádom azt a pillanatot, amikor a főszereplő ráébred, hogy megtalálta a neki rendelt párt.
Kedvenc szereplőm: Will, Chloe, Nix 
Hasonló könyv: A történet nem teljesen, de Will-ben és Lord Maccon-ban látok hasonlóságot, aki a Napernyő Protekturátusban szerepel.
Értékelésem: Az utolsó rész, de végül is az egész sorozat is 4,5 vörös rúzst kap.



Érdekesség: Interjút ehhez a részhez is találtam. :D

Az olvasók izgatottan várták a következő HAU főhőst, és milyen megkínzott is ő! Tudnál kicsit mesélni róla?
Will határozottan az egyik leginkább megkínzott főszereplő, akiről írtam. Vérfarkas, aki testi és lelki traumán esett át gyerekkorában, majd újra a Rend szigeten lévő börtönében. Amikor kiszabadul, sötét helyre kerül. De van családja és barátai, akik mindent megtettének érte, beleértve ikerbátyját, Munro-t is. 
Forrás
Nagyon élveztem a kapcsolatuk dinamikáját. A vérfarkas testvérek nem szoktak leülni és az érzéseikről beszélgetni, amikor feldúlhatják az egész emeletet is. Igazán katartikusak. 
Amikor Will találkozik a főhősnővel, Chloe-val, őt épp el akarják árverezni – így abban a pillanatban mindkettőjüknek szüksége volt a másikra. Ám van egy pusztító titka…

Van kedvenc főszereplőd a sorozatból?
Mindig az aktuális főhősök a kedvenceim. Reménytelen vagyok! De mégis azt érzem, hogy egy kalandon veszek részt velük, és együttműködnek velem, hogy befejezzem a könyvüket. 
Egy regény végén tesztelni szoktam, hogy beleszerettem e a főszereplőbe. Ha nem lopta el a szívemet, az előző főszereplőtől, akkor még nem vagyok kész. 
Spoiler veszély: Teljesen és reménytelenül szerelmes vagyok Uilleam Andriu MacRieve-be.

Ha halhatatlan lehetnél, melyik faj tagja lennél legszívesebben? 
Valkűr lennék. Erejük meghaladja a gyengeségeiket, sokkal jobban, mint más fajoknál. Plusz, én is szeretem a csillogó dolgokat és a videó játékokat, és szeretnék hegyes füleket.

Hogy döntöd el, hogy mely szereplők kapnak saját könyvet? Kiabálnak a fejedben a saját körükért vagy türelmesen várnak? 
Forrás
Vannak, akikről majd meghalok, hogy írhassak, de másoknál fontos az is, hogy milyen reakciókat kapok az olvasóktól. Például, az emberek Thad iránti érdeklődése határozottan feltette őt a radarra.

Imádom, ahogy a Daciánók sorozat összekapcsolódik a HAU világával. Találkozunk még velük később is? 
Fogadhatsz rá. Egyre több kapcsolat lesz, és Dácia nem marad többé rejtett, köszönhetően Lothaire grandiózus terveinek. Sok izgalomra számíthatunk, amikor egy ilyen titokzatos királyság csatlakozik a harchoz.

Valaha megkapja Nix is a könyvét? 
Addig biztosan nem, míg nem közeledünk a sorozat végéhez, de továbbra is fontos szerepet játszik az Örökösödésben. Sokat szerepel a MacRieve-ben is, segít szegény Will-nek.

És pár villámkérdés a végére… 
Édes vagy sós? 
Édes. 
Kedvenc nasi íráshoz? 
Red bull hordószámra. 
Mit olvasol épp? 
Beth Kendrick-től a The Week Before the Wedding. 
Kedvenc gonosztevő? 
Spike a Buffy, a vámpírok réméből. 
Cowboy-ok vagy Hegylakók? 
Hegylakók (Hacsak nincs a cowboy-nak egy sötét oldala, és titokban egy álruhás démon.)  
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése