2018. 11. 08.

Lisa Kleypas és kapcsolódó sorozatai

Egyre jobban belemerülve Lisa Kleypas munkásságába, hatalmas örömmel fedeztük fel, hogy bizony van némi átfedés több sorozatában. Ezért gondoltuk szánunk ennek egy külön bejegyzést, hogy ti is lássátok egyben ezt a kapcsolatot. :)


Wallflowers sorozat - időben a legelső, 1832-ben kezdődik

0,5. Nem múló varázs
Lady Aline Marsden és John McKenna története. Nevéből is érezhetően Aline nemes család tagja, McKenna viszont a család szolgálatában áll, így kapcsolatuk kilátástalan. A férfi Amerikába utazik, ahol rátalál a szerencse és tehetős üzletemberként tér vissza Angliába barátja, Gideon oldalán.

Lady Olivia ’Livia’ Marsden és Gideon Shaw a másik párosa a regénynek. Livia vőlegénye meghalt, azóta a lány a társaságtól visszavonultan él. Az angol úri társaság nehezen fogadja be az amerikai üzletembereket, ezért Gideon iránti vonzalma újabb pletykáknak adna alapot, de végre van oka nyitni a külvilág felé.

1, Egy nyáréjszaka titkai
Annabelle Peyton és Simon Hunt itt a két főszereplő. Annabelle nemesi származású, de elszegényedett a családja. Egy gazdag férj lenne számukra a megoldás, de fontos lenne a vérvonal is. Simon ezért nem lehet esélyes jelölt, hiába nagyobb a vagyona egyes nemeseknél, de a férfi eltökélte, hogy meghódítja magának a hölgyet.

Jeremy Peyton szintén gyakran felbukkanó szereplő, Annabelle kisöccse, aki még iskolás éveit tölti.

2, Ősszel történt
Lillian Bowman és Marcus Marsden, Westcliff grófja egy újabb ellentétekkel teli páros. Lillian és családja azért érkezett Angliába, hogy hatalmas vagyonuk mellett befolyásos vőlegényt találjanak lányaiknak, ezzel léphetnének előre a ranglétrán. A lány nem vágyik a sznob nemesek társaságára, épp ezért ő lepődött meg leginkább, amikor a legkelendőbb agglegény, Westcliff grófja érdeklődni kezdett iránta. Marcus az előzménykötetből megismert lányok bátyja.

3, Az ördög télen
Evangeline ’Evie” Jenner és Sebastian Challon, Lord St. Vincent története ez. Most mindkét fél nemesi  származásúak, de saját bajaikkal küzdenek. Evie-nek férjet kell találnia, hogy örökségéhez jusson, Sebastian-nak pedig hiányzik a valódi vagyon címe mögül. A hírhedt nőcsábászban látja a félénk lány jövőjének kulcsát, és még az is lehet, hogy egyezségükből szerelem is szövődik.  

Cam Rohan is fontos szereplő, érdemes szót ejteni róla. Evie apjának klubjában dolgozik krupiéként, mindig hűségesen szolgálta a családot. Roma származású.

4, Botrány tavasszal
Daisy Bowman és Matthew Swift az utolsó előtte regény párosa. Daisy Lillian húga, aki mindig a romantikus regényekbe illő szerelemre vágyott. Matthew a lányok apjával dolgozik régóta, szinte fiaként tekint rá, és titkon mindig is odavolt az apró teremtésért. Egy ultimátum hozza őket össze, de közösen kell rálelniük a boldogságra.

5, Rafe karácsonya
Hannah Appleton és Rafe Bowman párosát is megismerhetjük. Egy újabb Bowman gyerek került terítékre, neki is nemes hölgyet szánnak szülei. Hannah unokatestvére társalkodónője, átlagos külsejű és mindig két lábbal állt a földön.

Natalie Blanford – Hannah unokatestvére, gyönyörű fiatal hölgy, aki igen kelendő a házasulandó férfiak körében.

Hathawayek sorozat – a Wallflowers után játszódik, 1848-ban kezdődik

1, Éjfélig vagy enyém
Ebben a sorozatban a Hathaway testvérek páratalálást követhetjük végig. Először a legidősebb nővér történetét ismerjük meg. Amelia Hathaway mindig kézben tartja a dolgokat, egyedül Cam Rohan-nak sikerül őt kizökkentenie ebből az állapotból.  Cam neve ismerősen csenghet, mert vele már találkozhatunk Evie és Sebastian története folyamán. Most övé lesz az egyik főszerep. Párosunk nem is különbözhetne jobban, már csak a társadalmi helyzetükből adódóan, ők mégis egymás mellett találják meg a boldogságot. Betekintést kapunk a roma kultúrába, ez mellett igazán különleges udvarlásnak is a tanúja lehetünk. Sőt történetük folyamán még feltűnik pár régi kedvenc, hiszen Lillian-nel és Marcus-szal is újra találkozhatunk. 

2, Csábíts el pirkadatkor 
A következő rész főszereplői Winnifred Hathaway és Kev Merripen. Winnifred egy törékeny lány, akit egy régi betegség meggyengített, ezért mindenki óvja még a széltől is. Szerencsére Cam-nak hála, elutazhat, hogy gyógymódot találjanak számára. Kev is a család "tagja", ő is egy roma férfi, akit a Hathaway család mentett meg, ezután velük éli az életét. Mindenes szerepét tölti be, már gyerekkora óta vonzódik Win-hez, de tudja, hogy túl nagy szakadék választja el őket egymástól. Winnifred visszatérte után mindent megtesz, hogy meghódítsa Merripen-t, ám nincs egyszerű dolga, egy igazán csökönyös férfit fogott ki magának. Van pár csavar, bonyodalom a történetükben, de a boldogság itt is eljön a végére. 

3, Bűvölj el alkonyatkor

Poppy Hathaway mindig is családról álmodozott, egy igazán különleges lány. Aki nem várt helyen akad rá arra a férfira aki a későbbiek során élete szerelme lesz.  Jay Harry Rutledge nem egy tipikus szépfiú, inkább egy sötét herceg. Szálloda tulajdonosként éli mindennapjait. Itt találkozik először párosunk, Harry-t teljesen elvarázsolja Poppy, a megszerzése érdekében nem riad vissza semmitől sem. Sikeresen tőrbe is csalja a lányt, ennek köszönhetően előbb az  esküvőre kerül sor, csak a későbbiek folyamán alakulnak ki elszakíthatatlan szállak közöttük. Poppy nem alél azonnal a férfi karjaiba, a meghódítása nem is olyan egyszerű. ;) Harry-nek le kell vetkőznie  a páncélját, a szeretett nő szívéért. Ebben a részben már a következő rész párosának kapcsolatába is kapunk betekintést.

4, Married by Morning
Leo Hathaway egy tékozló báty, akinek a múltja fájdalmas emlékei sokáig kísértik. Szerencsére erőt vesz magán, megpróbálja rendbe szedni magát húgai kedvéért, ez mellett azért nem mond le a korhelységéről. :) Catherine (Cat) Marks Poppy és Beatrix nevelőnője. Első látásra szürke kisegérnek tűnik, ám a nyelve annál csípősebb, főleg ha Leo-ról van szó. Múltja elől menekülni kényszerül, ez a későbbiek során okoz pár problémát. Kettőjük párosa látszatra nem is különbözhetne jobban, az állandó csipkelődésük ezt tükrözi. Ám Leo felfedezi az álarc mögötti valódi Cat-et. Egy izgalmas hódítás veszi kezdetét. Leo nincs könnyű helyzetben, de személyiségének köszönhetően kitartása elnyeri méltó jutalmát.

5, Love in the Afternoon
Beatrix Hathaway a legkisebb testvér, aki jobban érzi magát az állatok társaságában. Sokan ezért különcnek mondanák. Az eddigi báli szezonok alatt udvarlóra se akadt, így félő, hogy vénlány marad. Christopher Phelan Kapitány Beatrix barátnőjének, Prudence-nek tervez udvarolni. De a csatatér megváltoztatja az embert, és Pru-t csalódást éri. Beatrix veszi át a helyét levelezéseik során, hogy fenntartsa az érdeklődést, de nem gondol bele abba, hogy ez milyen bonyodalmakat okozhat később. Méltó lezárása a sorozatnak, mert az összes korábbi szereplő újra felbukkan itt.



Ravenel család sorozat – időben a legutolsó, 1875-ben kezdődik

1, Érzéketlen aranyifjú
Lady Kathleen Treaner és Devon Ravenel egymásra találásának lehetünk szemtanúi. A férfi váratlanul örökli meg a grófi címet, aminek nem örül. A birtokkal együtt egy özvegy és számos unokahúg is a nyakába szakad. Kathleen házassága nem volt a legfelhőtlenebb, de hűséges szeretne lenni férje emlékéhez, viszont nem számított ilyen lehengerlő társaságra, aki megtöri ellennállását.

2, Winterborne választottja
Helen Ravenel és Rhys Winterborne kerül itt középpontba. Helen a Ravenel lányok között a legcsendesebb, legszelídebb. Előkelő urak is pályázhatnának a kezére, de Devon fontosabbnak tartja az anyagi stabilitást, ezért a legnagyobb áruház tulajdonosának, és barátjának szánja a lányt. És talán még az is kiderül, hogy nem is olyan elképzelhetetlen ez a párosítás.

3, Ördöngös tavasz
Pandora Ravenel és Gabriel Challon, Lord St. Vincent. A vad és fékezhetetlen Pandora sose vágyott házasságra. Egy kompromittáló helyzet viszont arra kényszerítené, hogy férjhez menjen a jóképű Gabriel-hez, akinek felbukkanása sokaknak örömet okozhat. Nevéből is látszik, hogy ő bizony az Ördög télen két főszereplőjének fia, aki mindkettőjük személyiségéből örökölt valamennyit.

Ennek köszönhetően újra láthatjuk Evie-t és Sebastian-t, de még még Westcliff grófja is tiszteletét teszi a történetben. És Gabriel öccsei és nővére is gyakran felbukkan.

4, A szív doktora
Dr. Garrett Gibson és Ethan Ransom az eddigiektől eltérően, két középosztálybeli szereplő. Garrett Anglia egyetlen női orvosa és sokat harcolt, hogy elismerjék a szakmájában. Ethan éles eszű nyomozó, akiben azonnal vonzalom ébredt a magabiztos nő iránt.

5, Devil’s Daughter
Lady Phoebe Clare és Weston Ravenel története lesz ez a regény, ami 2019-ben fog megjelenni. Egyelőre annyit tudunk róla, hogy Evie és Sebastian legidősebb gyereke, az özvegy Phoebe gabalyodik benne össze West-tel, aki szerintem már a legelső rész óta sokak kedvence.

6, Cím még nincs
Az utolsó részről pedig annyi információ lelhető fel, hogy Cassandra Ravenel, az utolsó Ravenel lány is megtalálja benne a boldogságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése