2018. 12. 19.

Sorozatismertető - Sötét vadászok 2. rész


Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Az előző részért kattints ide: 1


Akárhány helyen keresem, mindenhol más sorrendbe vannak állítva a történetek. Mi próbáljuk az Írónő honlapját próbáltam alapul venni. És leszögezném, hogy a novellákat próbálom (!) ajánlott olvasási sorrendben beilleszteni a részek közé.

0.5, The Beginning – NOVELLA (1990)
Igazából már a sorozat előtt megjelent ez a rövid mondjuk úgy fejezet. I.e. 7382-be utazunk vissza benne, ahol Acheron válik a Sötét Vadászok oktatójává.
Acheron – Az atlantiszi Apollymi és Archon egyetlen fia. Részletes bemutatása később.

0.75, Where Angels Fear to Tread – NOVELLA (1992)
Ez is már egy elég régi történet.
Ezekiel Malachi Jacobson/Zeke – Egy igazán különleges személy, aki Seraph-nak vagy Necrodemian-nak kategorizálható. Egykor nyomozó volt. Jelenleg a keményfiúk egyike, csak a legfőbb ellenőrző szervnek tartozik számadással.

1, Fantasy Lover – Álomszerető (2002/2012)
Ahogy írtam is, nehéz átlátni a sorrendet, ahonnan nézem, ez a rész nem is szerepel. Hazánkban ez a rész jelent meg először, mondható ez is az első résznek, de ez tekinthető felvezetésnek, még ha itt nem is konkrétan egy Sötét Vadász kerül a középpontba.  Mégis ez a kötet a bevezető ebbe a világba. New Orleans-ban és az ókori Görögországban játszódik a történet.
Makedón Julianosz – A legendás spártai hadvezér, Dioklész és Aphrodité fia. Spártai neveltetést kapott, sose ismerte a szeretetet. Felnőttként hatalmas makedón hadvezér vált belőle. Trákiai Kyrianoszt ő tanította. Egy árulás miatt konfliktusba keveredett az egyik görög istennel, aki egy könyvbe átkozta szexrabszolgának. Több mint 2000 éves.
Grace Alexander – Szexuál terapeuta és pszichológus, ő maga azonban lemondott a férfiakról. Utolsó szakítása óta, azaz már 4 éve nem volt férfival. Ezen legjobb barátnője Selene próbál segíteni Julianosz könyvének beszerzésével.

1.5, Dragonswan – NOVELLA (2002)
Apró betekintést kapunk a Vérvadászok világába, és egyből egy sárkányt ismerhetünk meg. Az első részben írtuk is, hogy ők a sors által nekik rendelt párt keresik, ennek lehetünk szemtanúi. Fő helyszínek: Nashville, Richmond és a középkor.
Sebastian Kattalakis – A legfiatalabb Kattalakis sárkány, árkádiai. Húga őrzése helyett, egy csel áldozata lett, így elveszítették a lányt. Száműzték és magányos őrszemként éli mindennapjait. Angolszász származású.
Channon MacRae – Történelem professzor, aki az ősi szász civilizációt kutatja. A legendás Sárkány-gobelin titkait szeretné megfejteni.

2, Night Pleasure – Éjféli vad (2002/2012)
Ez az első „igazi” Sötét Vadász regény. Julianosz legjobb barátja, Kyrianosz a főszereplő, aki megismerkedik egy egyszerű halandóval és ez a találkozás megváltoztatja addigi életét. Aktuális feladata egy rendkívül erős démon, Desedierius legyőzése. Itt a világnak még csak az alapjait ismerjük meg, később kezd igazán szerteágazni a dolog. New Orleans-ban játszódik a történet.
Trákiai Kyrianosz – Trákia hercege és később királya is lett volna, ha nem vesz el egy prostituáltat apja akarata ellenére. Legendás parancsnok volt. Róma bevételének sikere feleségén bukott meg, aki elárulta őt. Ennek következtében hetekig kínozták, végül keresztre feszítették. Méghozzá egy későbbi szereplő Valerius nagyapja. Vadászként telepatikus ereje is van. Több mint 2000 éves.
Amanda Devereaux – Családjában 9 lánygyermek született, ő a legfiatalabb. Selena húga és Tabitha ikertestvére. Emberi varázslónőnek született, erős telepatikus és telekinetikus képességei vannak, és a jövő egyes eseményeit is képes megérezni.

3, Night Embrace – Végzetes ölelés (2003/2012)
Az első kettőhöz képest igazán hosszú lélegzetvételű kötet, ahol kezdünk egyre jobban elmerülni a Sötét Vadászok világába. Több új szereplőt vezet be nekünk az Írónő, és mellettük megismerjük Talon-t. New Orleans-ban játszódik a történet.
Morrigantesi Speirr/Talon – Egy druida főpap és egy kelta királynő fia. Fiatalon maradtak árván húgával. Anyja törzsének tiszteletét kemény küzdelmekkel vívta ki, és törzsfőnök lett. Egy csatában megölte Camulus hadisten fiát, aki ezért megátkozta. Felesége és gyermeke a karjaiban halt meg. Törzse a szeme láttára végzett húgával, utána pedig vele. Sötét Vadászként képes magára vállalni mások sebesülését, ezzel meggyógyítva a sérült felet. Irányítani tudja az állatokat, látja a szellemvilágot és még az időjárást is képes befolyásolni. A világtól elzártan él.
Sunshine Runningwolf – Átlagos művész, de képes látni mások auráját. Férjével megromlott a kapcsolatuk, és elváltak, most olyan férfit keres, aki önmagáért szereti. Morrigan kelta istennő unokája, és benne született újjá Talon halott felesége. Két testvére van, és unokatestvére, Kateri egy jóval későbbi részben kap főszerepet.

3.5, Phantom Lover – NOVELLA (2003)
Az első álomvadászokat bemutató történet, ahol egyből egy rossz útra tért vadászt láthatunk. Nashville-ben játszódik a történet.
V’Aidan – Álomvadász, de Skotos, az emberi érzelmek függője. Az emberektől szívják el, akik az emiatt kapott rémálmaikba gyakran beleőrülnek. Rideg és halálos. Senki se tudja, kinek az oldalán áll.
Erin McDaniel – Marketing specialista, szörnyű álmok gyötrik. Ettől kezdi elveszíteni már a józan eszét.

3.75, A Dark Hunter’s Christmas – NOVELLA (2003)
Rövidke karácsonyi történet, amiben központi szerepet kap Simi is, Acheron charonte démonja. New Orleans-ban játszódik a történet.
James Cameron Patrick Gallagher – Szegény bevándorlók fia és az ír söpredékből a helyi bűnszövetkezet feje lett. Hirtelen haragú és önfejű, nagy szerelme egy portugál bevándorló lánya. Épp születendő gyerekükhöz sietett a kórházba, amikor a rendőrség lelőtte. Fiatal Sötét Vadász, akinek még sok tanulni valója akad.

4, Dance with the Devil – Ördögi tánc (2003/2012)
Eddigi személyes kedvencem ez a rész. A szereplők közötti kapcsolatok egyre fontosabbá válnak és újabb görög vadászt ismerünk meg. Alaszkában játszódik a történet.
Moéziai Zarek – Egy római szenátor és egy görög rabszolga nem kívánt gyereke. Anyja meg akart szabadulni a kicsitől, de akit megkért erre, inkább elvitte az apjának, így lett ő maga is rabszolga. Testileg elcsúfították ezen évek alatt, egyik szemére megvakult. Később egy hamis vád miatt végezték ki. A dühe annyira elhatalmasodott rajta, hogy Alaszkába száműzték. Senkiben se bízik. Valerius féltestvére
Astrid – Az igazság nimfája, aki elvesztette hitét az emberiségben. Belefáradt a munkájába, de Acheron kérésére még egy utolsó ítélkezést elfogad. Később ez vált élete legjobb döntésévé.

5, Kiss of the Night – Angyali csók (2004/2012)
Az apolliták eddig csak a gonosz oldalt képviselték, most egyikük főszereplővé válik, így jobban megismerhetjük az ő életüket is. Minnesotában játszódik a történet.
Wulf Trygvasson – A viking harcos útjaik keresztezték egymást Morginne Sötét Vadásznővel. A nő átverte, ennek következtében a lelke Artemiszé lett ő pedig felszabadulhatott. Mivel nem halt meg, így csak a munkájából adódóan lett vadász. Egy átoknak köszönhetően senki se emlékszik rá 5 percnél tovább, kivéve testvére leszármazottai.  
Cassandra Elaine Peters – Az atlantiszi királynő és Apollón utolsó élő közvetlen leszármazottja. Véletlenül az ő vérvonalához kötötték Apollón életerejét, ezért ha kihalnak, velük együtt pusztul a Nap is. Mivel csak félapollita, képes a napon járni, és vér se kell mindenáron a túléléséhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése