2019. 01. 07.

Kedvenc könyves blog - 14. kör

A negyedik szavazás során a kedvenc hazai könyves blogot keressük. A választék igen széles, hiszen sok olvasó döntött már úgy, hogy megosztja másokkal a gondolatait, de vajon kit követünk legszívesebben nyomon?


Blog neve: Tekla Könyvei
Indulás: 2013.11.04
Bemutatkozó: "Eme blog – ahogyan sok másik társa – azért jött létre, hogy leírjam a könyves élményeimet, elmondjam az őszinte véleményemet, és megosszam az örömömet, ha belefutok egy szuper könyvbe, és természetesen a bánatomat is, ha az olvasott könyv nem nyerte el a tetszésem. A blogon található kritikák szubjektívek, kizárólag az én véleményemet tükrözik, a pillanatnyi érzelmeimet, amit akkor éreztem, amikor olvastam a könyvet, vagy a nyomot, amit hagyott bennem. Tehát ha egy kötetet az egekbe magasztalok, vagy éppen a porba tiprok, akkor az nem jelenti azt, hogy úgy is van, mindösszesen az én világomba, az én izlésembe illeszkedik ilyen módon, abban az aktuális lelkiállapotomban.
A blogot 2013 novemberében nyitottam meg egy hirtelen ötlettől vezérelve, mégpedig az alapján, amit fentebb írtam. Imádok olvasni (amióta megtanultam, azóta nem is igen látni könyv nélkül), ám egy könyvet véleményezni számomra keményebb dió. Sosem tettem ezt a blog előtt, így néha talán kicsit kusza az irományom, de mégis szívből szól."Tartalom/rovatok: Értékelések, Beszerzések, 1001 könyv, Hívj meg egy kávéra, Egyéb
Összegzés: Immár öt éve olvashatjuk tömör, lényegre törő értékeléseit, gondolatait. Korábban Blogturné Klub tag volt.
 


Blog neve: Angelika blogja
Indulás: 2010.01.01.
Bemutatkozó: "A nevem Sz. Angelika. Most, lassan közeledve a negyedik x-hez, immár több, mint húsz esztendeje vagyok nagy rajongója azoknak a történeteknek, amelyek azzal, hogy boldog véget érnek, mindig napsugarakkal töltik be a lelkemet. Imádom figyelni az érzelmek alakulását, és hogy tanúja lehetek a szerelem születésének. S első önálló keresetem óta igazi hörcsögi szenvedéllyel bővítgettem romantikus regény gyűjteményemet. Olyan tíz esztendeje már, hogy a kedves biztatásokon felbuzdulva először mertem nekivágni egy regény olvasásának eredeti nyelven. Máig hitetlenkedő ámulattal tölt el, hogy képes vagyok élvezni kedvenceimet akár angolul is, s ezzel a könyvbirodalom egy újabb tartományának kapui nyíltak meg előttem. Úgy hiszem, akiket az írott szó szeretete összehoz, mindig képesek közös kedvtelésükről hosszasan csevegni. Én bizonyosan így vagyok ezzel. Mindig szívesen osztom meg gondolataimat egy-egy regény kapcsán. Így történt, hogy egy téli szabadságolás csendes pillanataiban az az ötletem támadt, mi lenne, ha próbát tennék a könyves blogolással. Az első bejegyzés 2010 újév napján született meg itt, a - némileg fantáziátlanul Angelika blogjára keresztelt - oldalon."
Tartalom/rovatok: Értékelések, Book Tag, Sorozatismertetők, Infók, Megjelenések, Egyéb
Összegzés: Oszlopos tagja a Blogturné Klubnak. Értékelései mellett érdemes rá figyelni, hiszen várható megjelenések, elkelt jogok terén leghamarabb nála lehet informálódni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése